Elvesztette a játékosai harmadát az Activision

  • Írta: szlav
  • 2022. április 26.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision az elmúlt években kasszát robbantott a battle pass-rendszerre átálló Call of Duty-sorozattal és az őrülten népszerű Warzone-nal, az utóbbi hónapokban azonban alaposan megcsappant az aktív játékosok létszáma.

Senkinek nem kell tartania attól, hogy egyhamar csődbe megy az Activision, az azonban kétségtelen, hogy a Call of Duty-sorozat nem most éli a csúcspontját. A kiadó legfrissebb üzleti jelentéséből kiderült (via Eurogamer), hogy az aktív játékosbázis egyharmada mára köddé vált: amíg tavaly márciusban 150 millió aktív felhasználó pörgette az Activision játékait, idén márciusban már "csak" 100 millió játékost számolt a mutató.

A jelentős veszteséget minden bizonnyal annak róhatják fel, hogy a vállalat legnagyobb zászlóshajója látványosan alulteljesített az elmúlt hónapokban. A Call of Duty: Vanguard már a kezdetektől jelentősen csekélyebb népszerűségnek örvend, mint az azt megelőző Black Ops: Cold War vagy a Modern Warfare, a játékosok jelentős része szerint pedig a Warzone is sokat veszített a fényéből az idei ciklusban.

Az idei év kiemelten fontos lesz a vállalat életében, hiszen a közönségkedvenc epizódból ihletet nyerő Modern Warfare 2 és az alapokról újjáépített Warzone kiemelheti a szériát a gödörből. Ennek minden bizonnyal a Microsoft részvényesei is örülnének, miután véglegesítik az Activision felvásárlását.

Mindeközben hasonló a helyzet a Blizzard oldalán is, az irvine-i stúdió az utóbbi években lassan, de biztosan veszít az aktív játékosaiból. Tavaly novemberben még 26 millió felhasználó játszott Blizzard-játékokkal, mára azonban ez a szám 22 millió alá esett. A remény persze itt sincs elveszve, hiszen a hamarosan érkező Diablo: Immortal (na meg a Diablo IV!), a most bétázó Overwatch 2, a Wrath of the Lich King Classic és a World of Warcraft frissen bejelentett új kiegészítője, a Dragonflight sok-sok játékost visszacsalogathatnak.

4.
4.
Ooorky
#3: Az tuti, én is kipörgetem CoD 1-2-MW-WatW single-ket.

Utána jövők már nem az én világom.
3.
3.
crytek
#2: Nem csak a free to play codról van szó... hanem alles zusammen. És mivel a game passba elég sok codot betolnak hirtelen megrohamozzák majd őket (egy ideig biztosan)
2.
2.
vanpear
#1: Hát egy Free to Play játékon a gamepass annyit segít mintha a süllyedő hajón a zenészek kottát cserélnének.
1.
1.
crytek
Majd jövőre a game pass miatt meg lesz sok új ..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...