Önálló streamingeszközön dolgozhat a Microsoft

  • Írta: szlav
  • 2022. május 7.
  • Pletyka
Link másolása
Nem titok, hogy a Microsoft azt szeretné, ha mindenhol, minden eszközön hozzáférnénk az Xbox-játékokhoz. Ennek fényében logikus lépésnek hangzik egy olyan eszköz, amely bármilyen tévén elérhetővé tenné a felhős játékot.

A hagyományos Xbox Series-konzolokkal, az akár mobilon vagy asztali böngészőből is futtatható Cloud Gaminggel, na meg persze az egész családot összefogó Xbox Game Pass-szel a Microsoft alaposan kiépítette a maga játékbirodalmát, egy piaci rés azonban mégis betöltetlen maradt. Mi a helyzet azokkal, akik nem akarnak konzolt vagy számítógépet vásárolni, de mégis a nappalijuk kényelméből szeretnék élvezni a legújabb játékokat?

Jeff Grubb, a VentureBeat rendszerint megbízható belsős híreket szállító írója elárulta, hogy a Microsoft már dolgozik az önálló streamingeszközén, amely a Cloud Gaming megoldásával sok háztatásban kiválthatja a valódi konzolokat. Grubb a Roku vagy az Amazon Fire TV aprócska szerkezeteihez hasonlította a Microsoft találmányát, amellyel vélhetően nem csak az Xbox Game Pass felhős könyvtárának egészét, de a Microsoft Store-ban fellelhető filmeket is elérhetjük majd. Ha igaz a szóbeszéd, akkor a redmondiak egy éven belül piacra dobják a készüléket - korábban egyébként a Microsoft hivatalosan is jelezte, hogy gondolkodik ilyen eszközökön.

A fenti riportból azt is megtudtuk, hogy a fent említett streamingeszköz mellett a Microsoft gőzerővel dolgozik egy olyan applikáción is, amely natív módon tenné elérhetővé a felhős játékot az újabb televíziókon. A hírek szerint először a Samsung okostévéire érkezhet meg a beépített Cloud Gaming, várhatóan valamikor a jövő év folyamán.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...