A széria legsikeresebb darabja lett a Metroid: Dread

  • Írta: szlav
  • 2022. május 11.
  • Biznisz
Link másolása
Csupán fél évvel ezelőtt jelent meg, mára azonban mégis a teljes franchise legnagyobb példányszámban eladott epizódja lett Samus Aran legutóbbi kalandja.

A Nintendo Switch egy fantasztikus (és fantasztikusan népszerű) konzol, így talán nem is olyan meglepő, hogy a rá tervezett exkluzívok is gyakran döntögetik a saját rekordjaikat. A Nintendo tegnap nyilvánosságra hozta az elmúlt év üzleti jelentését, amelyből többek közt az is kiderült, hogy milyen nagyszerűen teljesített a Metroid-sorozat legutóbbi felvonása, a Dread. Az oldalnézetes akció-platformer, mint zsáner, mit sem veszített a népszerűségéből, sőt az eladásokat nézve az új epizód még a franchise legnagyobb klasszikusait is képes volt maga mögé szorítani.

A pontos adatok szerint március végéig bezárólag már több mint 2,9 millió példányban kelt el a Metroid: Dread. Ezzel Samus kitérője a ZDR planétán a széria eddigi csúcstartóját is lenyomta: idáig a Metroid Prime vezetett 2,84 millió eladott példánnyal, amit az eredeti Metroid követett a maga 2,73 milliójával. Habár ezek a számok középszerűnek tűnhetnek a nagyobb multiplatformos franchise-ok eladásai vagy a fékezhetetlenül népszerű Mario és Zelda-játékok mellett, érdemes észben tartanunk, hogy a Metroid-széria mindig is egy kisebb, de nagyon is elkötelezett közönséghez szólt.

2.
2.
okamiden
#1: Én se értem ezt a nagy hype-ot,akiknek ez tetszik azok nem játszottak a régi Metroidokkal.
1.
1.
PapaYeti
Szerettem volna szeretni, de nállam 2x15 percet bírt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...