Friss screenshotok és részletek érkeztek a The Callisto Protocolról

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 26.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, Glen Schofield és csapata tényleg készen áll arra, hogy felpörögjön a The Callisto Protocol marketingkampánya, a minap már a Game Informernél jelent meg velük egy új interjú a játék kapcsán.

A Game Informeren jelent meg egy új interjú a PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re készülő, várhatóan még idén megjelenő The Callisto Protocol kapcsán, amely ráadásként néhány screenshotot is tartalmaz a játékról. Habár az anyag fizetőkapu mögött található, a részletek így is napvilágot láttak a sajtóban, a képek pedig már felkerültek a Redditre

Az interjúban a Dead Space-szel ismertté vált Glen Schofield mesél a játékról, aki jelenleg a The Callisto Protocolt fejlesztő csapat, a Striking Distance vezetője. Elmondása szerint a történet háromszáz év múlva játszódik a jövőben, a főhősünk pedig az egyik fogvatartott, Jacob Lee, akinek az a feladata, hogy kiszabaduljon a Jupiter Callisto holdján létesített börtönből, amelyen elszabadultak a Biophage-nak nevezett szörnyek.


Lee egyébként teherpilótaként dolgozott korábban, így semmilyen harci kiképzése nincs, aminek nyilván meglesz a böjtje az összecsapások során. Erre kontráz még rá az is, hogy a fegyverarzenálunk sem lesz túl acélos, a Game Informernek mutatott demóban mindössze egy gumibotot, egy pisztolyt, egy shotgunt és egy GRP-nak hívott eszközt használhatott, amivel Half-Life 2 módra rángathatta és dobálhatta a tereptárgyakat (és persze az ellenfeleket).

A fejlesztők célja természetesen az volt, hogy a játékos sose tűnjön túl erősnek, sőt minden egyes szörnytől tartson, szemben a legtöbb akciójátékkal, ahol mindenkit ledarálhatunk válogatás nélkül. És bár a koncepció talán túlságosan is sokat merít a Dead Space-ből, Schofield a következő kérdéssel zárta rövidre ezt a témát: "Miért ne lopnék magamtól?"

A The Callisto Protocol egyébként a PUBG univerzumában játszódik, Schofield szerint azonban időben annyira messze van egymástól a két játék, hogy nem sokat számít majd. Kisebb easter eggekkel utalnak mindössze a battle royale-ra, ezenkívül azonban nem kell összefonódásokra számítani.

1.
1.
DarkCrash
Kíváncsi leszek mi sül ki belőle. Infók és képek alapján várós darab.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...