Vakvágányra futott az Xbox streaming stickje

  • Írta: szlav
  • 2022. május 27.
  • Hardver
Link másolása
Az utóbbi hónapokban már pletykáltak róla, hogy a Microsoft egy apró streamingeszköz fejlesztésébe kezdett. Úgy tűnik azonban, hogy Xbox Cloud Gaming népszerűsítésére hivatott kütyü mégsem fog elkészülni.

Az Xbox Game Pass felhős könyvtárát jelenleg is könnyedén elérhetjük konzolon, mobilon, vagy akár egy PC-s böngészőn, de a Microsoft ennél is rugalmasabbá szeretné tenni a szolgáltatását. A redmondiak egy egyszerű önálló streamingeszköz révén szerették volna eljuttatni a Cloud Gaminget minden nappaliba, a legfrissebb hírek szerint azonba a Roku vagy az Amazon Fire TV dobozkáira emlékeztető szerkezet mégsem fog forgalomba kerülni.


A Keystone hivatalosan nem megerősített látványterve (via 4chan).

Miután Jez Corden, a Windows Central szerkesztője utána járt az ügynek, a Microsoft szóvivője elárulta, hogy az eredetileg Keystone kódnéven futó projekt jegelve lett, legalábbis az eddig tervezett formájában. Az illetékes elmondása szerint a vállalat folyamatosan mérlegeli a hardverfejlesztésbe fektetett erőforrásokat és a felhasználói igényeket, ennek fényében pedig úgy döntöttek, hogy felhagynak a Keystone tervezésével.

Habár a módszer nem tűnt nyerőnek, a cél nem változott, vagyis a Microsoft továbbra is azon munkálkodik, hogy minél több felhasználóhoz eljuttassák az Xbox Cloud Gaminget. Jó esély van rá, hogy ezt a külső ketyerék helyett szoftveres úton valósíthatják meg - már a Keystone korábbi szivárgásai során is szó volt egy olyan applikációról, amely natív módon csatlakoztatná a Samsung okostévéit az Xbox felhős rendszeréhez.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...