HWSW: Végre megállapodás született az egységes töltőkről

  • Írta: szlav
  • 2022. június 8.
  • Hardver
Link másolása
Tízévnyi előkészítő és törvényalkotói munkát követően kötelező lesz az egységes töltő, illetve töltőcsatlakozó használata az Európai Unióban - írja a HWSW.

Az Európai Parlament többek közt kibocsátáscsökkentésre irányuló tervekről szavaz június 6-9. közt tartott plenáris ülésén, ahol napirendre került a már egy évtizede szorgalmazott, hosszas előkészítéssel járó "egységesített töltő" kérdés is. Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói ideiglenes megállapodást kötöttek arról, hogy 2024-től a kis és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az USB Type-C típusú töltővel lesz árusítható az Európai Unióban - közölte az uniós parlament kedden.

Az új szabályok értelmében a vezetékes kábelen keresztül tölthető okostelefonokat, táblagépeket, e-olvasókat, tölthető fülhallgatókat, digitális fényképezőgépeket, kézi videojáték-konzolokat és hordozható hangszórókat gyártótól függetlenül USB-C porttal kell felszerelni. A gyártók 40 hónapot kapnak rá, hogy a hatálybalépés után átalakítsák a laptopokat ,és teljesítsék a szükséges előírásokat, a vásárlók pedig dönthetnek arról, hogy az új elektronikus berendezéseket töltőeszközzel vagy anélkül kívánják-e megvásárolni - áll a tájékoztatásban.

A további részleteket a HWSW cikkében találjátok!

5.
5.
Ganzer
Vagy, majd kitalálja az apple hogy csak vezetékmentesen lehet tölteni a mobiljaikat
4.
4.
Heldengeist
#3: Amúgy lehet ugyanúgy Aliexpresses lightning kábelt is kapni töredék áron. Még olyan fonottat is, ami minőségben veri a gyárit. Ráadásul 90°-kal elforgatottat is, ami kisebb erőkarral feszíti a csatlakozót, ha töltés közben akarnád használni.
3.
3.
Jarl Balgruuf
De így nem lesz majd innovatív, rosszabbul járnak a vásárlók, megmondtàk :(

Ha nem megy tönkre negyedévente a lightning kábel miből lesz egy kis extraprofit?
Miért akarja az EU koldusbotra juttatni az Applet?
Viktor miért nem vétózta meg?
Ha már rà se számíthatunk akkor kire?
1.
1.
nemfontos
Szegény apple. Kénytelen lesz normális töltővel is működő telefont gyártani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...