Bemutatkozott a megújult PlayStation Plus

  • Írta: fojesz
  • 2022. március 29.
  • Bejelentés
Link másolása
A várakozásoknak megfelelően az imént bemutatkozott a megújult PlayStation Plus, amely már egy szolgáltatásban egyesíti az eredeti PlayStation Plus és a PlayStation Now előnyeit - már ahol az utóbbi elérhető.

Beigazolódtak a korábbi szóbeszédek, júniusban rajtol el a megújult PlayStation Plus, amely egy szolgáltatásba fogja össze az eredeti PlayStation Plus és a PlayStation Now előnyeit, ezekre pedig három különböző előfizetési szint szerint nevezhetünk majd be.

Az alapcsomagot PlayStation Plus Essentialnak hívják, 9 euróba kerül havonta, 25 euróba negyedévente és 60 euróba évente. Ez a jelenlegi PlayStation Plus-extrákat nyújtja, vagyis kapunk havi két darab ingyenesen letölthető játékot, különféle kedvezményeket, felhős mentési lehetőséget és online multiplayert. Meglévő PlayStation Plus-előfizetőként értelemszerűen ezt a csomag érjük el alapértelmezetten.

A következő szint a PlayStation Plus Extra, ez 14 eurót kóstál havonta, 40 eurót negyedévente és 100 eurót évente. Az Essential-szint extrái mellett ez durván 400 PS4-es és PS5-ös játékot kínál letöltésre a Game Passhez hasonlóan - first-party és third-party címeket egyaránt.

Végül a legteljesebb csomag a PlayStation Plus Premium, amely 17 euró havonta, 50 euró negyedévente és 120 euró évente. Ez további 340 játékkal toldja meg a PlayStation Plus katalógusát, amelyek streamelhető PS3-anyagokat, valamint streamelhető és letölthető PS1-, PS2- és PSP-klasszikusokat foglalnak magukba, emellett lehetővé teszi, hogy streamelhessük is az Extra-szint játékait. Ez a csomag különféle időlimites próbaverziókat is hoz magával.

Viszont: az új PlayStation Plus sajnos nem terjeszti ki automatikusan a streamelési lehetőséget azokra az országokra, ahol a PlayStation Now jelenleg nem elérhető, vagyis nekünk erre továbbra is várnunk kell. Addig az úgynevezett PlayStation Plus Deluxe csomagra fizethetünk be egyelőre ismeretlen áron: ez olcsóbb lesz, mint a Premium, és a felhős dolgokat nem is tartalmazza.

A rajt pontos dátuma még nem ismert, a Sony fokozatosan indítja el a megújult szolgáltatást az egyes országokban - a terv az, hogy június végéig a legtöbb PlayStation Network által támogatott helyre megérkezzen. A Sony szerint olyan címekkel indul a rendszer, mint például a Death Stranding, a God of War, a Marvel’s Spider-Man, a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, a Mortal Kombat 11 vagy a Returnal. Fontos részlet, hogy a japánok nem teszik elérhetővé a játékaikat a PlayStation Plus katalógusában a megjelenés napján.

A PlayStation Now az új szolgáltatás indulását követően megszűnik, a jelenlegi előfizetők Premium-tagságot kapnak majd. A Sony jelezte, hogy a streamelési lehetőséggel szeretne újabb piacokon terjeszkedni.

42.
42.
crytek
#41: Nem is kell minden évben. Mivel nem lesz ps now psn se lesz többet. Gyöktörzs sony egy fillért se érdemel ezért a hozzáállásáért. Ha lesz itt is felhő akkor váltok majd.
41.
41.
TrishtanAG
#39: Azért mert az Emagos büntetéses kupont be tudtad váltani fekete pénteken, azért ez nem lesz minden évben így,
40.
40.
DragonBleacPiece
Ps Nownak nagyon orulnek ha lenne,rengeteg cimet jatszanek rajta,foleg jrpgt. Persze gondolkodtam egy ps3-on is,csak felek hogy bogarak lesznek benne mint anno egyszer mikor hasznalt ps4-et vettem :'/
39.
39.
crytek
#38: Nekem is marad a plus. 8880ft volt 1 évre. Azért vettem legyen mit tolni psen ha már megvettem. Ugyanis játékot nem fogok venni rá.
38.
38.
nemfontos
#32: Értem hogy a microsoft jelenleg szándékosan hagy egy kiskaput. De ez nem a normál ár. Nézd meg a microsoft weboldalát, ott erről szó sincs, így ahogy te csinálod. Nem az a cél hogy így vegyék meg az emberek, és a túlnyomó részük nem is ezt teszi.

Tehát a kiskapus árat - ami vagy lesz később vagy nem lesz, de most piacszerzéshez éppen jó - nem hasonlíthatod össze a még el sem indult szolgáltatás teljes árával.
Majd ha elindul, és esetleg itt is lesznek okosságok, leárazások, vedd meg egyben, alakítsd át mittudoménmik, akkor azokat hasonlíthatod majd össze ezzel.

Én a magam részéről egyébként letojom hogy kinek melyik a jobb, vagy melyik nem. Tőlem aztán úgy is szerezheted hogy valami ms alkalmazott beírja neked a serverre hogy jogosult vagy, mondjuk egy gombóc fagyiért cserébe. Én csupán arról beszéltem lentebb, hogy a normál piaci áron, amin a legtöbb ember fizet ezekért a vackokért, jó ajánlatnak tűnik mindkét megoldás, főleg ott ahol a ps now most is megy.
Nekem nem, de ezt is már megbeszéltük korábban, hogy miért nem. Nekem marad a normál plus.
37.
37.
Venator
#36: Ps3 jatekok jo lenne jatszani ps5ön
36.
36.
Venator
#26: Igen a felhő tenyleg johetne már igazad van
35.
35.
Venator
#26: éveset nézük akkor olcsobb a új psplus, jobban kijösz. xboxnal csak havit lehet venni mert sonynal van lehetoseg az eves előfizura.ha valaki havonta fizet elő mindkettőre ugy az xbox gampas jobban megéri de én évest veszek ha tudok
34.
34.
crytek
#33: Én is ugyanugy előfizetnék rá mint pl az usa user sőt a ft miatt még többet is.. Ne haradugj de emiatt nem érzem magam kevesebbnek semmivel "hogy ilyen emberezzél"
33.
33.
HMoody
#32: Almát próbálsz körtével hasonlítani. És totálisan nem érted, hogy születik meg egy üzleti döntés.
Ez nem baj, nem kell hozzá érteni. Csak vicces, hogy pont az olyan emberek miatt nem lesz itt cloud, mint te. :D Mondjuk nekem pont nem hiányzik. Csak ironikus, hogy mindig te reklamálsz.
32.
32.
crytek
#31: Nem olyan még véletlenül sem olyan amit a példádban írsz. Ugyanis itt semmi sem lopott semmi sem átfestett minden MS szerinti legálban megy.

#30: EA anno sirdogált jaj nem éri meg a magyar felirat itt nálunk.. Érdekes mod csak a sonynak éri meg a legcsövesebb cégnek? Ennyi erővel az a pár gép is elférhetne itt... Ez a piac nem szűk ha az volna nem most nem egy ilyen hírnél kommentelgetnénk..
31.
31.
nemfontos
#29: Mutasd meg nekem hol van az ms oldalán, hogy "576 ft havonta, kattints ide".
Ha nincs ott, akkor ez egy ilyen "okosban" megoldás. és te azt hasonlítod össze a még el sem indult szolgáltatás teljes árával.
Igazságtalan összevetés. Olyan mint ha azt mondanád hogy lehet jó autót is venni olcsón, csak lopottan, átfestve, szerelő műhelyből titkos kézfogással. Az is autó nem? Az hát. Olcsóbb mint a szalonban? Hát persze. Bárki elérheti? persze...

30.
30.
HMoody
#26: Minden alkalommal itt vered magad, hogy nem hozzák a cloud gaminget, Nowt Magyarországra. Tudod miért? Pont azért, mert rengeteg ilyen ember ilyen mint te és ezért szűk a piac. Amíg alig vannak egy országból normális bevételek a fillérbaszás miatt és még kicsi is az ország addig mi a fenéért öntenék a pénzt az adott helyen infrastruktúra bővítésbe? Ezt igazából csak a hülye nem érti. Ugyanez a szitu a szinkronokkal és feliratokkal.
29.
29.
crytek
#28: Minden ár rendes ár amit bárki elérhet...
28.
28.
nemfontos
#26: Ő a rendes árat írta
27.
27.
DarkCrash
Én maradok az alap csomagnál ahogy eddig is. Ha meg retrózni támad kedvem előveszem a Ps2-őt vagy a Ps3-at.
26.
26.
crytek
#17: Ja olcsóbb.....te milyenek árakat néztél? 556ft/hóért mutass már nekem ps nowot.
Kár hogy nincsenek smile-ik most kapnál sok bohócosat :)

Nem mellesleg a Sony évek óta nem képes a felhőt elhozni ide így sok jelentős ps3 cím kiesik. Ezen is látszik mennyire csoró cég ez a Sony. De emiatt legalább ezeknek se kell kicsengetni a psnow árát
25.
25.
nemfontos
Ami nekem a legjobban tetszik az egészben az az hogy nem kell minden reddit thread alatt belefutnom két három rinyaba hogy miért nincs elofizu ps re. :)
23.
23.
nemfontos
Egyébként érdekes ajánlat. Innentől akkor marad a gp okosban akinek az kell. De ha teljes áron nézzük akkor sokkal érdekesebb a helyzet. Az ms nek marad első nap brletesznek pár saját játékot. Ez előny.. Viszont a Sony nak vannak jó játékai ami nagyobb előny. :)

Viszont aki a világ minden játékából akár válogatni és ugrálni össze vissza az most vesz egy box ot meg egy ps t befizet mindenre es csinalhatja.
21.
21.
nemfontos
Már levelet kaptam róla hogy lesz.
20.
20.
Oistrakh01
#17: Te fordítva ülsz a lovon öcskös :D
19.
19.
Hoki György
Hát, ez nem egészen úgy sült el, ahogy vártam, úgy néz ki, ideje végig tolni mindent Nowban, amit eddig nem, mert akkor ennek pápát lehet inteni júniusban. Gondolom ugyanaz a módszer itt is működne, mint amivel a Now-t megoldottam, de ha egyesítik a szolgáltatásokat, nem fogom a főaccomat elhagyni, ahol a cuccaim nagy része van, annyi pénz viszont a világon nincs, hogy mindekét accounton fizessek 1-1 előfizut, ezekkel az árakkal - és mivel júniusban jön, nem segít az sem, hogy felemelik Premiumra az angol acc-ot, mert augusztusban lejár.

Szép volt amíg tartott. A mihamarabbi bevezetésben nem reménykednék, tekintve hogy a Now létezik egy jó ideje, mégsem terjesztették ki csak pár helyre, mióta van.
18.
18.
Venator
Én a playstation plus deluxt valasztanám mert ott letölthetőek ps1 ps2-es jatékok de ajanlom nekik hogy melőbb jöjjenek a ps3-as játékok is legaláb 2022 végére, azok közül nagyon jatszanek páral
17.
17.
Venator
#16: ezek utan tenyleg nincs ertelme a xboxnak mert itt elob utobb a ps exkuzivokat is megkapja az ember meg szinten egy csomo muktiplatform jatekot, nem hittem hogy ezt meglepi a sony, meg meg olcsob is mint a gampass szoval tenyleg jo kigondoltak.
16.
16.
Oistrakh01
Ezt jol kigondoltak a gamepass ellen...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...