SGF 2022: Ezek voltak a Guerrilla Collective műsorában

  • Írta: gorien
  • 2022. június 12.
  • Bejelentés
Link másolása
A Guerrilla Collective az idei nyarat sem hagyta ki műsorával. Tegnap közel ötven játéknak biztosítottak színpadot, de június 13-án visszatérnek még egy körre. Addig is összeszedtük, mit mutattak most.

Alaloth: Champions of the Four Kingdoms (PC)

A Gamera Interactive pörgős hack & slash szerepjátéka egy fantasy világban kapott helyet, ami olyan elődökből merít, mint a Baldur's Gate vagy a Pillars of Eternity. Négy királyság negyven gazdag múlttal rendelkező házának szolgálatába állhatunk majd, és emlékezetes társakkal sodor majd össze az élet. Június 30-án lép korai hozzáférésbe.

Alterium Shift (PC)

Három érdekes karakterrel vághatunk neki az Alterium Shift pixelgrafikás világának, aminek sorsát a mi döntéseink is befolyásolják majd. Ősszel PC-s demó várható belőle, a megjelenés pedig decemberben várható.

Arkanoid: Eternal Battle (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Taito Corporation és a Microids új életet lehel az Arkanoid-sorozatba. A klasszikus falbontást szólóban is élvezhetjük, de akár a 25 fős battle royale-módban is próbára tehetjük ügyességünket. Októberben jelenik meg.

Asterigos: Curse of the Stars (PC, PlayStation 4, PlayStation 5)

Hilda története a római és görög mitológiából ered, és minden esély megvan rá, hogy epikussá váljon a kalandja. Eltűnt apját keresve ugyanis hihetetlen szörnyekkel kell szembenéznie: ezek közül láthattuk most Eulaliát a legújabb előzetesben. Ősszel várható a megjelenése.

Batora: Lost Haven (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Stormind Games narratív igazgatója jelentkezett be a Guerrilla Collective műsorában, hogy meséljen egy kicsit a Batora inspirációiról, illetve a főhős dualitásáról, ami fontos szerepet fog játszani a játékelemekben is. A megjelenés ősszel várható.

BATS (PC, PlayStation 5, Switch, Xbox Series X/S)

A Bloodsucker Anti-Terror Squad csapata még a nyáron készen lesz a kaszabolásra konzolokon is. A pixelgrafika ne tévesszen meg senkit, a fejlesztők olyan erőszakossá teszik a játékot, amennyire csak lehet.

Boundary (PC, PlayStation 4)

Ez a taktikai lövölde az űrben játszódik, ahol a gravitációtól ugyan nem kell tartanod, de a géppuskával felszerelt asztronautáktól igen. A nyár során jöhet a nyílt béta.

Cassette Beasts (PC, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Pokémon ihlette ezt a szerepjátékot, amelyben szörnyeket gyűjtünk, de nemcsak harcba küldhetjük őket, akár össze is olvaszthatunk kettőt, hogy vadonatúj lényeket kapjunk. Ezt a mechanikát mutatja be a legújabb előzetes. Megjelenési dátumot még nem ismerünk.

Contract Killer (PC, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Paperboy oldalnézetes beat 'm upjában ceruzák, töltőtollak, aktatáskák és profitkimutatások esnek egymásnak. PC-n már játszható, míg Nintendo Switchre és Xbox-konzolokra a nyár folyamán várhatjuk.

Daymare 1994: Sandcastle (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Dalila Reyest, a H.A.D.E.S. ügynöke Amerika legfejlettebb laboratóriumába látogat a Daymare 1998 előzményjátékában, és ahogy azt ezúttal is láthattuk, a túlélőhorror nem szűkölködik szörnyekben.

Exo One (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Az Exo One a felfedezés játéka, amiben egy különleges járművet kell végigirányítanunk csodás, álombéli tájakon. Jay Weston alkotása idén PlayStationökön is játszhatóvá válik.

Flat Eye (PC)

A Flat Eye-ban a világ vezető techóriásának alkalmazottai vagyunk, és nemcsak a cég technológiai fejlődéséért felelünk, hanem az ügyfelek boldogságáért is. A megjelenés 2022-ben várható.

Frogun (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

Renata szülei eltűntek, ő pedig legjobb barátjával az oldalán indul a nyomukba, aki történetesen egy béka. És akit ráadásul képes csáklyavetőként is használni, hogy könnyűszerrel közlekedjen a misztikus romok között. A megjelenése a nyáron várható.

From Space (PC, Stadia, Switch)

Ősszel érkezik egy a kooperatív mókára építő twin-stick shooter, amiben az űrből jött veszedelemmel kell szembeszállnunk.

Garden In! (PC)

A kertészkedni vágyóknak szól a Garden In!, amelyben nincs más teendőnk, mint növényeket nevelgetni. Mindegyiknek eltérő igényei vannak, kombinálhatjuk is őket, de alapvetően lazulásra való ez a játék.

Gravewood High (PC)

A korai hozzáférésű Gravewood High egy lopakodós horrorjáték, amelyben rombolható, randomgenerált környezet és egy egyre fejlődő ellenfél biztosítja a kihívást és a parafaktort. A nyár folyamán többjátékos mód is érkezik hozzá.

Gravity Showcase

A Gravity három játékkal készült a Guerrillára, amelyek mind a nyáron jelennek meg. A szerepjátékokat és a bullet hellt keverő Grid Force: Mask of the Goddess augusztus 11-én érkezik, a klasszikus RPG-kből ihletődő Live by the Sword: Tactics a korai hozzáférést hagyja el, illetve megmutatta magát a Necroboy: Path to Evilship is, amelyben csontvázszolgáknak parancsolgathatunk.

Greedventory (PC)

Ebben a mutatós point & click szerepjátékban az egered a legnagyobb fegyvered, ugyanis a harcok alatt egyedül a kurzorral tudod megvédeni magad. Egyébként kedvedre zabrálhatsz, rabolhatsz és csalhatsz – ebben a kincsekkel teli világban mindenki ezt teszi.

I Am Future (PC)

Az apokalipszis lehet mókás is – vagy legalábbis kevésbé lehangoló, ha az ember pozitívan áll a dolgokhoz. Az I Am Future-ben egy világ romjain kell egy újat létrehoznunk, miközben próbálunk újrahasznosítani mindent, ami lehet, és még robotpajtikat is szerezhetünk. 2022-ben jelenik meg.

I Was a Teenage Exocolonist (PC)

Kártyalapú harcok és egy izgalmas, idegen világ vár minket a Northway Games játékában, amelyben egy tinédzser szemén keresztül láthatjuk az eseményeket. Tíz évünk lesz arra, hogy tanuljunk és fejlődjünk, a tapasztalataink és döntéseink pedig nemcsak ránk, de a környezetre is hatással lesznek. Augusztus 25-én jelenik meg.

Ikonei Island: An Earthlock Adventure (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

Ebben a színes-mesés szerepjátékban a felfedezésen és a kalandozáson van a hangsúly. A Guerrillán kiderült, hogy fejlesztők nyílt bétatesztet tartanak június 17-től, majd még a nyáron korai hozzáférésbe is lép. Idővel azonban nem marad meg csak PC-n, konzolokra is megjelenik.

Industria (PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S)

Az Industriában egy olyan alternatív világban járunk, ahol a hidegháború elég más irányt vett, és Kelet-Berlin sem épp úgy néz ki, mint ahogy megszokhattuk. A játék tavaly megjelent PC-re, de a Guerrilla alatt szólt a Bleakmill, hogy már újgenerációs konzolokon is elérhető.

Keylocker (PC)

A Keylocker cyberpunk világában betiltották a zenét, mi pedig lázadást vezetünk, hogy visszaszerezzük. Körökre osztott harcokon keresztül vezet ehhez az út, és a játék demóját már ki is próbálhatjuk.

Mira: The Legend of the Djinns (PC)

A marokkói és berber mondavilágból építette oldalnézetes metroidvaniáját a Litlleknightgames. A játékban a kincsvadász Yubát és Mirát, a dzsinnt irányítjuk – utóbbi elvesztette az emlékeit, ezért közösen indulnak a legendák elveszett királyságába.

Monster Outbreak (PC, Switch)

Hajótöröttként kerülünk egy szigetre, miután a királyunk varázsgömbje szörnyek hordáit szabadította az országunkra. A királyi őrség utolsó tagjaként a mi dolgunk addig túlélni a változatos lények támadásait, hogy megerősödve elpusztíthassunk a gömböt. Augusztus 25-én jelenik meg.

Nine Years of Shadows (PC, Switch)

Az év végén várhatjuk ezt a gondosan megalkotott metroidvaniát, amelyben kilenc évre a legsötétebb árnyékok nyelték el a világot. A harcos Europát irányítva az a küldetésünk, hogy visszahozzuk a színeket a világba, ebben pedig gyermekkori barátunk, de varázslatos plüssmackó is segít bennünket.

Rain World (PC, PlayStation 4, Switch)

A Downpour kiegészítő apropóján szerepelt a műsorban a Rain World, amely tíz új területet és öt új karaktert ad a játék világához – a főszerepet az utóbbiak kapták. Az új Safari móddal pedig eddig nem látott módon válhatunk a világ növekedésének megfigyelőivé.

River Tails: Stronger Together (PC, Switch)

Különös barátság szemtanúi lehetünk ebben az akció-kalandjátékban. A River Tailsben ketten indulunk kalandra, egyikünk egy halat, másikunk egy macskát irányít, összedolgozva kell megfejtenünk a fejtörőket és legyőzni a félelmetes főellenségeket.

Rytmos (PC)

A Floppy Club puzzle-játékában zenét teremthetünk a fejtörők megoldásával. Hat bolygót járunk majd be a puzzle-ök nyomában, és mikor mindegyiket megoldottuk, nincs más dolgunk, mint hátradőlve hallgatnunk a megszülető dallamokat.

Shashingo (PC, Switch)

Ha mindig is szerettél volna japánul tanulni, a Shashingo egy játékos megközelítést kínálhat neked. Miközben turistaként, a fényképezőgépeddel felszerelve járod a színes város utcáit, a dolgok neveit japánul is megtanulhatod, hogy aztán különböző kihívásokra indulj, amelyeken bizonyíthatod a frissen szerzett tudásodat.

Signalis (PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One)

Elster egy replika, aki elveszett álmai után kutat, útja pedig hamar kozmikus horrorba fordul. A túlélés lesz a legfőbb dolgunk, ész nélkül ugyanis nem eshetünk neki a ránk leső rettenetekre. A megjelenés ősszel várható, és az Xbox Game Pass kínálatába is be fog kerülni.

Skald: Against the Black Priory (PC)

A 8-bites korszak előtt adózik az egyszemélyes Scape-IT ezzel a sötét szerepjátékkal, amelyikben tragikus hősökkel indulunk olyan kalandra, ahol nem várnak mások, csak erőszakos halálok és lovecrafti rettenetek. 2022-ben jelenik meg.

Slope Crashers (PC)

Arcade-os lesiklásokra és őrült versengésre számíthatunk a Slope Crashersben, ahol egyedül, de akár helyi multiplayerben is nekivághatunk a lejtőknek. Az év vége felé várható a megjelenése, addig viszont belekóstolhatunk a demójába.

Spells & Secrets (PC, Switch)

Hamarosan becsengetnek a Greifenstein varázsiskolában! A nyáron lép korai hozzáférésbe a Spells & Secrets, amelyben varázslótanoncokat alakítva kell megszabadítanunk az iskolát a randalírozó varázslényektől. Fejtörőket oldunk, harcolunk, és megtanuljuk nagyon kreatívan használni a varázsigéinket, ráadásul nem is kell egyedül csinálnunk mindezt.

Symphony of War (PC)

A Fire Emblem-szériára hajazó Symphony of War a napokban jelent meg, emiatt a launch trailere a Guerrilla Collective műsorában kapott helyet. Alapos harcrendszert, legendás hősöket és 30-40 órányi kalandot ígér ez a körökre osztott harcokkal operáló szerepjáték.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge (PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One)

A Summer Game Fest nyitóműsorában lőtte le a puskapora jelentős részét az új TMNT-játék, de azért a Guerrilla Collective műsorára is beugrottak a teknőctesók. Június 16-án érkezik a beat 'em up.

The Cub (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

Újra megmutatta magát a The Cub, amelyben a világvége után egy kisfiút irányítunk az emberiség egyre inkább elvaduló maradékát kerülgetve. A platformozás kihívásait a klasszikus Sega-játékok ihlették.

The Fridge is Red (PC)

A PlayStation 1-játékokat idéző, szürrealitással kokettáló horroralkotások gyűjteménye a The Fridge is Red, aminek a demóját már kipróbálhatjuk a Steamen.

Time on Frog Island (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

Ebben a szigeti sandboxban (ami korábban a Trading Time címet viselte) egy csapat barátságos béka lesz majd segítségünkre abban, hogy felfedezzük átmeneti otthonunkat, és megjavíthassuk a hajónkat. Július 12-én jelenik meg.

Ugly (PC)

A gyermeteg grafika nagyon is felnőttes pszichológiai horrort rejt az Uglyban: egy zavarodott nemes múltjának sötét titkai kell megismernünk. A platformozást egy egyedi tükrös mechanika teszi különlegessé. 2023-ben jelenik meg.

Witch Strandings (PC)

Élőszereplős előzetessel érkezett a Guerrilla Collective műsorába a Witch Strandings, ami egy felsőnézetes kalandjáték. Az Erdő lényeire nekünk kell vigyáznunk, miközben különleges vidékeket járunk be, végeredményben pedig a Boszorkánnyal is szembe kell szállnunk, hogy eldönthessük a világ sorsát. Júliusban jelenik meg.


Xel (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

Hónapokon belül érkezik a Xel, amelyben Reidet irányítva járhatunk be egy gazdag, színes világot, hogy felfedezzük a hős múltját. Ehhez ismerősök gyűjtésén, az idővel játszó fejtörők megoldásán és veszélyes kazamaták felfedezésén keresztül vezet az út.

Zoeti (PC)

Alapos betekintést nyertünk a Zoeti kártyaközpontú játékmenetébe. Ebben a játékban kártyakombinációkhoz vannak közte a támadásaink, minél bonyolultabbak, annál nagyobb csapásokat mérhetünk ellenfeleinkre a körökre osztott küzdelmekben.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...