Már Amerikában is elrajtolt a megújult PlayStation Plus

  • Írta: szlav
  • 2022. június 13.
  • Hír
Link másolása
Nekünk még egy bő hetet kell várnunk a rajtra, Ázsiában és Észak-Amerikában azonban már elrajtolt az új PlayStation Plus. Úgy tűnik, hogy régiónként némileg eltérhet a háromsávos könyvtár tartalma.

Európában, s így Magyarországon is június 23-án alakul át a PlayStation Plus, tőlünk keletre és nyugatra azonban már fellőtték a megújult szolgáltatás szervereit. Észak-Amerikában a mai nap jelölte a váltás idejét, így az eddigi előnyök mellett a PlayStation Plus Extra előfizetői mostantól több mint 400 PS4-es és PS5-ös játékhoz nyernek hozzáférést, a PlayStation Plus Premium tagjai pedig emellé még egy bő 300 címet felvonultató klasszikus könyvtárat is kapnak.

Többé-kevésbé várható volt, de most bizonyítást nyert, hogy az ázsiai, amerikai és később az európai játékkönyvtár minimálisan ugyan, de eltérhet egymástól. Amíg Ázsiában a PSX-es felhozatal az 50 Hz-es, PAL-os címeket vonultatta fel, Amerikában a 60 Hz-es, NTSC-játékokat futtatja az emulátor. Ezek közt ráadásul egy-két eddig nem várt cím is feltűnt: ilyen például a bővített Resident Evil: Director's Cut. Itt böngészhetitek a bő hétszáz címet felvonultató amerikai játéklistát.

Habár a lista így is kellően hatalmas, néhány cím így is látványosan hiányzik a felhozatalból. Meglepő például, hogy Metal Gear-széria egyetlen epizódja sem került fel a listára, annak ellenére, hogy korábban több epizód is játszható volt a PlayStation Now keretei közt. Hasonlóan furcsa, hogy a könyvtárban egyelőre csak a Syphon Filter első része kapott helyet, annak ellenére, hogy a közelmúltban a széria több epizódja is friss korosztálybesorolást kapott. Persze emiatt kár lenne keseregnünk, hiszen a könyvtár folyamatosan bővül majd az elkövetkezendő hónapok-évek során.

11.
11.
nemfontos
#10: Lássuk a listát:

Wolfenstein széria - az utolsó jó a return c.w.e. volt
Skyrim - megvolt régen, elég volt
Oblivion - megvolt régen, elég volt
Morrowind - megvolt régen, elég volt
Dishonored - nem kell
mass effectek - nem az én világom
ninja gaidenek - lehet hogy kell, majd ha lesz rá időm egyszer. Addigra leárazzák 30x ps plus -ban
alien isolation - megvolt régen, elég volt
alan wake - megvolt régen, elég volt
alice madness returns - megvolt régen, elég volt
ark - kösz nem
battlefieldek - kösz nem
batman - kösz nem
crysisok - kösz nem
dirt rallyk - kösz nem
dead space-ek - régen megvolt, elég volt
dead cells - kösz nem
Dead by daylight - megvan pc -n régről
doomok - ez 16 -os egész jó, a következő ócska, amúgy kösz nem
dragon age-ek - kösz nem
fifa - focis gagyi nem kell. Bár kaptam egyet ps plus -ban valamikor, bekattintottam... nem lesz letöltve
fablek - az első jó volt, a többit kösz nem
dragon ball - kösz nem
elite dangerous - húú... ez mi is? Az az űrlövölde? Kösz nem
F1ek - autó gagyi kösz nem
evil genius - kösz nem
gears of warok - szar mindegyik. Az elsőt próbáltam, halálosan unalmas volt. Kösz nem
fight night - unalmas. Kösz nem
firewatch - kösz nem
frostpunk - érdekesnek tűnt elsőre a trailer annó, de nem
Football manager - focis gagyi
forzák - autós gagyi
halok - halo warsok - a halo -nál elég egyel játszani, és mind megvolt. Kösz nem
gears tactics, - kösz nem
grid - ez valami autós.. kösz nem
grounded - nem érek rá ilyen coop izére, amúgy 10 perc alatt unnám meg ránézésre
injustice - szuperhős... pizsamás férfiak verik egymást. Kösz nem. (amúgy a superman -t hogy lehet megverni? Az nem super?)
killen instinct - ez jobb mint a pizsamás emberes, de nem az én világom. Mortal -ból is annó a 2. rész tetszett utoljára, még amiga -n.
just cause - 10 percig érdekes a puffogtatás, meg robbanás, aztán uncsi. Amúgy ps plus -ban ilyet is kaptam valamikor. Mit gondolsz mennyit volt használva?
it takes two - na... ez érdekesnek tűnik, nem részletezem hogy miért, de biztos nem fizetnék elő miatta
jurassic world evolution - kösz nem
hellblade - ezt annó majdnem játszottam, de aztán mégsem.
hitmanek - az első kettőt szerettem annó, de elég volt
lost in random - ez érdekesnek tűnik, ha kellene megvenném (még nem tudom) hogy megmaradjon, és ne vesszen el ha nem akarok előfizetni
nhl-ek - kösz nem
mirrors edge-ek - az első rész annó érdekes volt, főleg az nvidia zászlólengetős trükkjével, de amúgy mint játék nem érdekel
galaxis őrzői - szuperhősös vacak. Ez sem kell
avengers - ez meg még kevésbé.
middle earth shadow of war - gyűrűk ura... taszít a téma
need for speedek - autós gagyi
nba 2k, sport cuccok nem nekem
moto gp - kösz nem

Valakinek biztos jó folyamatosan fizetni ezekért, de nekem továbbra sem. Ettől függetlenül időről időre megnézem a listát a box -ra, és ha lenne indokom, egyszer 300ft -ot biztos fizetnék oda. Majd valamikor lesz ilyen biztos.

A steam -re meg ránézek ha érdekel, bár onnan már csak civilization megy.

Jelen pillanatban egyébként lost guardian -t játszom. Azt tetszik. Előtte lenyomtam a dark souls 1 -et. Ez annó valahogy kimaradt, de kedvet kaptam hozzá. Azt megelőzően volt nioh 2, azt megelőzően volt elden ring, azt megelőzően volt The Surge. Ennek a második része még vár arra, hogy játsszak vele. Lesz vagy egy hónap az is. Egyik hétvégén az until dawn -t is lejátszottam. Ezt a filmes gombnyomkodós dolgot én nem annyira szeretem, az a robotos történet is egy hányás volt annó, de az until dawn -nak a története legalább érdekelt. Tervben van még a resi7, de ez még nem biztos, csak ha lesz szabadidőm. (3 napja nincs, a gépről már majd le kell törölni a port) Még lehet hogy a dark souls 2 -t is újra csinálom ps5 -ön. Annó pc -n volt, de most kontrollerrel tv előtt lehet hogy kedvem lesz hozzá megint. Érdekel még a demon souls remake, meg a returnal. Talán az a kóbor macskás játék is érdekel ami most jön majd valamikor, de a címét nem keresem ki... :) Imádtam a bloodborne -t. Annó tetszett az uncharted is, meg még a last of us 1 is. (szigorúan az 1).
Amúgy imádom a jrpg -ket, a persona 5 -öt különösen, a final fantasy -kat, és még a xv is nagyon tetszett, szóval a xvi szinte bizonyos hogy kell, hacsak nem történik valami nagy galiba ami miatt nem. Régi nagy kedvenc volt a silent hill, leginkább az első két rész. A második rész szerintem játéktörténeti csoda, de erről nyilván megoszlanak a vélemények.
A legtöbb műfaj amit régen szerettem elsorvadt, vagy kihalt. A kalandjátékok, a normális rpg -k. Ma már a dlc -vel teletömött, "fortnite" elven működő játékok a divatosak, és az előfizetéses modell is ezeknek kedvez. De mint látod, ma is vannak programok amik még tetszenek, csak egyre fogyatkozik a számuk. Ha teljesen elfogy, akkor marad majd néhány darab, pl a civilization, amivel még el lehet majd szórakozni, (a galactic civ az nem, mert csak epic -ről vehetném meg... pedig érdekelt volna az új rész) és a filmek. Azok is ha nyugati akkor csak 20 évvel ezelőttig, amikor még tudtak ők is filmet készíteni, vagy ázsiából ahol még tudnak ma is... van még annyi film hogy kitartson halálomig. Programozni meg még akkor is lehet majd, amikor már vén trottyos leszek a tolószékben, és a laptopot is úgy kell a térdemre rakni, hogy elérjem...

Na... Ez hosszú lett. :)
10.
10.
crytek
#9: Fiókot vagy címeket még mindig várok...

Mert nehezen hiszem el hogy létezik ember akinek nem tetszik pl a Wolfenstein széria, a Skyrim, Oblivion, Morrowind, Dishonored részek, mass effectek, ninja gaidenek, alien isolation, alan wake, alice madness returns,ark, battlefieldek, batman ak, crysisok, dirt rallyk, dead space-ek, dead cells, Dead by daylightm doomok, dragon age-ek, fifa, fablek, dragon ball, elite dangerous, F1ek, evil genius, gears of warok, fight night , firewatch, frostpunk, Football manager, forzák, halok -halo warsok,gears tactics, grid, grounded, injustice, killen instinct, just cause, it takes two, jurassic world evolution, hellblade, hitmanek,lost in random, nhl-ek,mirrors edge-ek ,galaxis őrzői, avengers,middle earth shadow of war, need for speedek, nba 2k, moto gp, mortal shell, my time at porta, mortal kombat 11, orik, no mans sky, super lucky tales ,prey, psychonautsok, pillars of eternity, phoenix point, plants vs zombis, ryse, scarlet nexus, recore, rage 1-2, quantum brake,snipet elite 4-5, serious sam 4,Sea of Thieves,sunset overdrive, subnautica,stellaris, state of decay , jedi fallen order,stardew valley, battlefront 1-2, evil within 1-2, outer worlds, the gunk, the long dark,the ascent, yakuza széria, titanfall 2, the hunter call of the wild.walkind deadek,the pedestrian, unravel 1-2, ufc, wreckfeast, world war z, we happy few, wasteland, chopus, zombi army.....stb és akkor csak a töredékét hoztam a 400+ játéknak

Tehát ez mind mind szar játék számodra..
9.
9.
nemfontos
#8: Én azt írtam, hogy a sony -nak vannak jó játékai. Erre tőled jött a válasz, hogy

"MS-nak is max nem neked hanem sok másik millió játékosnak ,de ezt már korábban lezongoráztuk"

Én erre válaszoltam. A microsoft játékokról volt szó. A többi pedig a kiadói/fejlesztői akarattól függően bekerülhet egyikbe, vagy másikba.

Abban egyébként igazad van, hogy nekem viszonylag kevés játék tetszik, de ezt már átbeszéltük párszor, ezért nem is igazán rajongok az előfizetéses rendszerért, mert időm/kedvem sincs hozzá.
Olyan ez, mint ha vennék egy egy hónapos fitness bérletet, és mindenhol híresztelném, hogy "b+ 50 izomgépet vettem 10 000 -ért", ami nyilvánvalóan nincs így, aztán mivel alig lenne rá időm, és azt mondjuk az egyik bicóra és egy súlyzóra használnám, akkor én nem jártam jól. Vehettem volna magamnak egy bicót akciósan 20 -ért, aztán annyit hajtani amennyit akarom...

De tényleg átbeszéltük már. Ízlések és pofonok. Biztos vagyok benne, hogy ha valakinek annyi ideje van játszani mint neked, és annyi különféle játék között szeret ugrálni, annak jó vétel bármelyik előfizetés, de még az is lehet hogy mindegyik egyszerre is jó megoldás.
8.
8.
crytek
#5: "A többi játék mind meglesz mindkét előfizetésben"

Még véletlenül sem. Az eddigi lista is bőven azt tükrőzi hogy direkt más a ét szolgáltató game listája.. pl ubi is sonyhoz berakja a valhalla + crew 2 párost addig ms-hoz az origins - for honor párost. Azt kétlem hogy ha valami ott van az egyikbe 3-4 hónapig azután ott lesz a másikban is... De majd meglátjuk.

Mint írtam korábban is számodra kurva szar lehet a gaming ipar hogy a 400+ játékból te csak a halo forza gearst tudod mondani.

Adj már egy steam profilt vagy valamit hogy meg tudjam nézni te mikkel játszol mert ku**ára érdekel már

#7:

"Sorold légy szíves a microsoft AAA címeket." LOL nem ms címekből áll a 400+ játékos fiók.. Ahogy a ps now sem only sony címekből áll..
7.
7.
nemfontos
#6: Na és mik ezek? Sorold légy szíves a microsoft AAA címeket.
6.
6.
Animejetix
#5: Mert te csak ezeket a címeket ismered, pedig elhiheted hogy van több AAA cím is....
5.
5.
nemfontos
#4: Nyilván van elég rajongója a halo/forza/gears hármasnak, de ez ennyi. A többi játék mind meglesz mindkét előfizetésben.
4.
4.
crytek
#3: MS-nak is max nem neked hanem sok másik millió játékosnak ,de ezt már korábban lezongoráztuk
3.
3.
nemfontos
#1: Pont ugyanaz a buli, mint a gamepass -nál... A különbség csak annyi, hogy a sony -nak vannak jó játékai is.
2.
2.
crytek
#1: Az én félékre is gondolnak. Nagy királyság. Rengeteg a jó cím szegény box most porosodni fog sokat...

Crysis Remastered maxolással kezdek majd.
1.
1.
sanyikatarzan
Vegyél PS5-öt, fizess elő és játssz megunt játékokkal havi 5000 forintért. Azért tudnak valamit a Sonynál
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...