A Final Fantasy XVI nem nyílt világú játék

  • Írta: fojesz
  • 2022. június 22.
  • Hír
Link másolása
Habár az előző rész és az első kedvcsinálók alapján azt hihettük, a készítők egy interjú során tisztázták, hogy a Final Fantasy XVI nem nyílt világú játék.

Naoki Yoshida, a Square Enix producere egy, az amerikai IGN-nek adott interjúban szögezte le, hogy a Final Fantasy XVI nem nyílt világú játék lesz, mindössze méretes nyitott területekkel operál majd. És bár a cím nem sorolható a klasszikus open-world anyagok közé, természetesen a fejlesztők azért igyekeztek ihletett meríteni azokból is.

"A felhasználókról készített kutatások során azt találtuk, hogy sok fiatal játékos nem játszott még a Final Fantasyvel, vagy egyáltalán nem is érdekli őt a sorozat. Ahhoz, hogy egy olyan játékot készíthessünk, amire nem csak a hardcore rajongóink, de az új generáció is ráharap, mi magunk is sokat játszottunk, és igen, ráismertek majd az újabb AAA-s szerepjátékok által inspirált elemekre" - nyilatkozta Yoshida.

"Ugyanakkor ahhoz, hogy olyan érzést keltsünk, hogy a sztori egy egész világra, sőt azon túlra is kiterjed, inkább lemondtunk a nyílt világú dizájnról, ami beszorít minket egyetlen helyre, és inkább az egymástól független területekre fókuszáltunk, amelyek jobban visszaadják a játékosoknak a globális méreteket."

A jövő nyárra ígért, egyelőre PS5-exkluzív Final Fantasy XVI egyébként Valisthea világában játszódik, amely hat nagyobb régióból épül fel.

3.
3.
Daniel21
"hogy a Final Fantasy XIV(?) nem nyílt világú játék." :)
2.
2.
Shao Kahn
Érdekes, én azt hittem a trailer alapján, hogy a Final Fantasy XV-vel azonos nyílt világú lesz. De mindegy milyen, csak jelenne már meg, bár ne halasztották volna jövőre!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...