Négy projektet is törölt a Niantic, leépítések jönnek a csapatnál

  • Írta: fojesz
  • 2022. július 1.
  • Biznisz
Link másolása
Gazdaságilag nehéz időszak vár a Niantic csapatára, amely emiatt négy projektjét is lelőtte, miközben a munkavállalói egy részét is szélnek ereszti.

A Bloomberg számolt be róla elsőként, hogy nehéz helyzetbe került a Pokémon GO-val világsikert aratott Niantic csapata. A lap a vezérigazgató, John Hanke egy cégen belülre szánt levelét szerezte meg, ebből derült ki, hogy a fejlesztőre "gazdaságilag zűrzavaros idők" várnak, ezért több területen is költségcsökkentésbe kezdenek.

A cél az, hogy a Niantic folyamatait úgy áramvonalasítsák, hogy a cég a jövőben bármilyen hasonló helyzetben megállja a helyét. Ennek eredményeképpen 85-90 munkavállalótól válnak meg, négy projektet pedig törölnek: ezek között szerepel a tavaly bejelentett Transformers-játék, a Heavy Metal, a Punchdrunkkal közös fejlesztésük, illetve további két cím, amely Blue Sky és Snowball néven fut. A Niantic annyit erősített meg hivatalosan mindössze, hogy néhány projektjét törölte, és a munkatársak 8 százalékát elküldi.

Ahogy említettük, a fejlesztőcég a Pokémon GO-val tudott kitörni, azóta viszont nem jeleskedik, a hasonszőrű Harry Potter- és Pikmin-játéka sem szerzett túl nagy rajongótábort - előbbi le is húzta a rolót. Ennek ellenére a koncepciójukról nem mondanak le, most épp az NBA-vel közösen fejlesztenek játékot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...