A Tobii szemkövető technológiáját használja majd a PlayStation VR2

  • Írta: fojesz
  • 2022. július 3.
  • Hardver
Link másolása
Úgy tűnik, a Sony nem szeretné feltalálni a kereket, ha nem muszáj: a cég licencelte a műfajban zászlóvivőnek számító Tobii szemkövető technológiáját a PlayStation VR2-höz.

Érdekes hardveres hír esett be a hétvégére: a szemkövetéssel régóta foglalatoskodó Tobii bejelentette, hogy a Sony tőlük licenceli majd a PlayStation VR2 szemkövető technológiáját. A cég vezérigazgatója szerint ezzel a szemkövetés milliókhoz juthat el, és az üzlet jelentőségét mutatja, hogy a japánoktól már idén kapnak egy nagyobb összeget, ami a 2022-es bevételük több mint 10 százalékát jelenti majd.

A Tobii jó ideje árul már szem- és fejkövető kamerákat, ezek a kiegészítők több mint ötven játékban támogatottak, és lehetővé teszik, hogy a szemünk mozgatásával is irányítsuk azokat. A PlayStation VR2 révén azonban még nagyobb teret nyerhet a technológiájuk: korábban a Sony már megerősítette, hogy alkalmazna szemkövetést az új headsetjében, részint azért, hogy kiegészítse a játékok irányítását vele, részint pedig azért, hogy alkalmazni tudja az úgynevezett foveated renderinget. Ez utóbbival a rendszer csak ott rendereli le teljes élességben a képet, ahová nézünk, ami összességében jobb optimalizációhoz vezet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...