VR-os Horizonnal érkezik a PlayStation VR2

  • Írta: fojesz
  • 2022. január 5.
  • Hardver
Link másolása
A Sony is képviseltette magát az idei CES-en, ahol az új PlayStation VR kapcsán osztott meg velünk friss részleteket. Kiderült például, hogy az eszköz hivatalos neve PlayStation VR2 lesz, és egy VR-os Horizon-játék is bemutatkozott.

Noha magát a szemüveget még mindig nem mutatta meg a Sony, érkezett némi friss részlet az új PlayStation VR kapcsán. A legfontosabb, hogy a PlayStation 5-höz készülő VR-szemüveget végre hivatalosan is elnevezték, nem túl meglepő módon PlayStation VR2 néven kell majd keresnünk a boltokban. Az új kontrollerek Sense néven futnak.

A Sony ezenkívül több, korábban már kiszivárgott infót megerősített a szemüveggel kapcsolatban. A PlayStation VR2 OLED-kijelzői szemenként 2000x2040 pixeles felbontást ígérnek 90/120 Hertzes képfrissítés és 110 fokos látószög mellett, az eszköz továbbá a pletykáknak megfelelően támogatja majd a szemkövetést és így az úgynevezett foveated renderinget: ezzel a rendszer csak ott rendereli le teljes élességben a képet, ahová nézünk, ami összességében jobb optimalizációhoz vezet.

Emellett a kiegészítő inside-out trackelést használ, vagyis a helyzetkövetéshez semmilyen külső kamerára nem lesz szükség - az egyedüli és szó szerinti kötöttséget egy USB-C-kábel jelenti majd, ezzel csatlakozik ugyanis az eszköz a PlayStation 5-höz. A tökéletes élményről haptikus rezgőmotorok és a 3D audio gondoskodik.

A Sony végül egy first-party, valószínűleg zászlóshajónak tartott játékot is bemutatott a PlayStation VR2-höz: ez lesz a Horizon: Call of the Mountain, amelyet a frissen felvásárolt Firesprite csapata fejleszt. Sem a szemüveg, sem a játék megjelenési dátumát nem ismerjük egyelőre. Íme, az első teaser:

4.
4.
Kelan
#3: Reméljük hogy nem késő már most... Még szerencse hogy a VR-al nem bányásznak! :)
3.
3.
Lila_Csabi
Én azon filózom, hogy mennyivel az előrendelés előtt kéne majd megrendelni, hogy a hivatalos megjelenés után 11 hónappal megkapjam...?
2.
2.
MadHeathen
Engem nagyon érdekel. Meg is fogom vásárolni, amint kiadják. A VR-os Horizon pedig szintén várós. :)
1.
1.
Kelan
VR-os Horizon? Jóhogy kell! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...