Drágulhat a PlayStation 5 konzolok ára

  • Írta: RangerFox
  • 2022. augusztus 1.
  • Pletyka
Link másolása
Erre Totoki Hiroki, a Sony pénzügyi vezetőjének homályos válasza ad gyanakvást, továbbá a piaci elemzők is ezt jósolják.

A Sony pár napja tette közzé a legutóbbi pénzügyi negyedévének eredményeit. Megtudhattuk belőle, hogy már több mint 21,7 millió PlayStation 5-öt szállítottak le a boltok polcaira, ami egészen elképesztő eredmény, viszont még így is elmarad a Sony terveitől. Továbbá a játékeladások is visszaestek az előző negyedévekhez képest.

VGC értesülései szerint Hiroki Totoki, a vállalat pénzügyi vezetője arra a kérdésre, miszerint tervezik-e megemelni a PlayStation 5 konzolok árait, elég ködösen fogalmazott. Elmondása alapján jelenleg nem tud semmi konkrétumot elmondani az áremeléssel kapcsolatban. Más szóval nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy megemelkedjen a konzolok ára.

A piaci elemzők is azt jósolják, hogy mivel az orosz-ukrán háború, valamint a megemelkedett energiaárak miatt megnőtt a félvezetők előállításának költsége, így elkerülhetetlen az áremelés, ami akár 10-15 százalékos is lehet. Érdekesség, hogy a Meta is kénytelen volt 100 dollárral megemelni a Quest 2 headset árát, hasonló okok miatt.

22.
22.
HMoody
#19: Olyan mintha egy vázával beszélgetnék. Nem arra reagálsz amit ír a másik, hanem elismétled harmadszor is azt, amire én már válaszoltam. Azért mert ismétled, nem lesz erősebben alátámasztva.
21.
21.
zoli12i
#19: Még mindig semmi értelme annak, amit mondasz. Minek jönnének jelen generációs játékok, amikor nincsenek a polcokon jelen generációs gépek a Covid miatt? PS4-ből vagy 120 millió van a piacon, míg a Xbox One-ból vagy 70 millió, míg jelen generációsból kb. vagy 30 millió van kint.
Meg pont azt a kiadott basztatod itt full feleslegesen, aki éppen pont add ki játékokat a többiekhez lépest. Idén kapásból 3...
Melyik az a 20 éves játék amúgy?
19.
19.
Fata Morgana
#18: Nem volt semmi panaszkodás csak tényeket írtam le.
Az erősebb gépek azért fognak jönni, mert a jelen konzolok főleg a PS5 már elnézést de egy fing, minek készítsenek játékokat rá ha nem fut 4K 60fps-el ahogy ígérték??
Lehet jön 1-2 játék amit kiizzad a PS5, de nem véletlenül nincsenek égbekiáltó bejelentések.
Az előző gen-ben is a W3-tól összefosták magukat konzolok, most meg egy 20 éves felújított játékkal kezdtek vajon miért??
Nem akarok tovább meddő vitát folytatni meglátjuk 2023-24-et mert valami belsős pletyka szerint (tudom nem készpénz, de "nem zörög a haraszt...") akkor jelentik be majd az erősebb konzolt.
18.
18.
HMoody
#17: Na de az előbb még nem azt írtad, hogy csak simán vársz, hanem hogy erősebb verzióra vársz. Na arra várhatsz... Leírtam, miért.
Ha csak úgy vársz, akkor ok, várj. Csak értelme nincs, mert az árak csak felfele fognak még menni pár évig.
Amúgy magadnak is ellentmondasz, mikor leírod, hogy kell a piacnak az erősebb gép, majd arról panaszkodsz, hogy a jelenlegit is csak remasterek és 3 játék használja ki. Pontosan ezért nem lesz pro meg másik verzió még nagyon sokáig. Mert a supply-chain problémák miatt még évekig nem tud rendesen előrelépni a fejlesztése a játékoknak next-genre, így a mostani se lesz még sokáig teljesen kiaknázva.
17.
17.
Fata Morgana
#15: "Én a helyedben nem várnék, hacsak nem állsz készen teljesen kihagyni a ps5 generációt."

Szerintem ez nettó marhaság az előző gen-t sem hagytam ki sőt lecseréltem a PS4 Slim-et most 3 hete vettem egy PS4 PRO-t amire még több mint 1év a garancia lecseráltem a TV-is egy Samsung UHD-ra AU8000 széria minimális input lag-al.
Megváltozott a konzol trend az erősebb gépekre van igény mert amivel indított az MS és a Sony kompromisszumokkal tudják amit tudnak(nincs akár 8K sokszor a 4K sem megy) és ez később elő is jönne ahogy a last gen első gépei is elavultak kb. az életciklusuk felénél.
Nem maradok ki semmiből csak annyi hogy nem rohanok a boltba, és így nem kell kettő gépre beruháznom (Slim, PRO) kivárom a combos masinát ami hidd el 2024-re legkésőbb itt lesz, addigra talán már 3 játéknál több lesz reá legyártva, és nem remaster meg patch-elt PS4-es játékokkal kell rajta játszanom.
16.
16.
crytek
#13: Pletykálják őket igen ahogy Xbox fronton is hogy jön az erősebb. De kérdem én hova meg minek?

1. Így is minden legyártott dbot eladnak mindkettőből
2. Alig vannak valódi nex gen címek amik kihasználnák a ps5 és a series x teljes valós erejét

Én így laikusként totál nem látom hogy a mostani helyzetben kellene az upgrade
15.
15.
HMoody
#13: Miért jönne? Ilyen extra verziókat akkor éri meg kidobni piacra, ha az alapgép már elterjedt és nagyjából mindenki vett, aki akart. Mivel ez itt már lassan két éve készlethiány és pont ezért a játékstúdiók is csak nagyon óvatoskodva lépik meg a generációváltást, kb semmi értelme nem lenne kiadni egy upgradelt verziót. Aki a prot emlegeti, az a ps4 életútját veszi alapul a nélkül, hogy észrevenné, hogy a piac most teljesen más.
Én a helyedben nem várnék, hacsak nem állsz készen teljesen kihagyni a ps5 generációt.
14.
14.
Ganzer
Jó hát akkor nehéz szívvel de maradok Ps4-en és gamer laptopon még egy pár évet. Hálistennek ott is van még felhozatal ami érdekel.
13.
13.
Fata Morgana
Nem kell már ezzel az alapkonzollal foglalkozni úgy is jön jövőre a Slim + PRO talán lesznek rá játékok is.
12.
12.
zoli12i
Én idióta nem rendeltem elő a digitálist 140-be anno. Azt sem tudom igazából, hogy miért nem. Aztán mikor igazán kellett volna, akkor szembesültem vele, hogy nincs gép a boltokban. Aztán idén 230-ba lett a konzolvilágtól egy plusz kontrollerrel és egy játékkal. De ezek szerint még így is olcsón megúsztam.
11.
11.
Nate Hope
#3: Jah, velem is hasonló történt. 2020 decemberében hívtak, hogy kell-e még a lemezes PS5 185 ezer forintért, bár nem volt meg rá a teljes összeg, de ha nagyon akartam volna, összetudtam volna szedni, erre azt mondtam, áh, nem kell, adják oda másnak, gondoltam magamban, ráérek még akár egy év múlva is venni, úgyis olcsóbb lesz. Most meg mindenhol 230-260 között látom. Jól jártam...
10.
10.
Neo1989
Pont most fizettem ki 210-et egy XSX-ért, holnap jön meg.
260 meg 300 E-ket nem ohajtok kifizetni egy PS5-ért. Értem én hogy ez egy k.....a dréga hobbi meg tudom is. De ez már pofátlanság. Mjad megveszem a PRO-t. 24-ben.
9.
9.
JinjeR
185ért vettem tavaly most meg 260ezer 2 játékkal.. és csak gépet magában nem lehet venni, és ez még áremelés nélkül kerül ennyibe
Most akkor az egy éves játékok kerülnek fejenként majdnem 40ezerbe?..
8.
8.
Extol
Úgysem játszok 3 dimenziós játékokkal, benne kell maradjak a rezsikeretbe. Csak olyan programot futtatok ami vagy nagyon régi vagy nem igényel kártyát, pl point & click vagy fontos döntéses vizuális képregény
7.
7.
r3dman
Akkor akik amúgy is drágán adták a konzolokat nem nyerészkedtek hanem előre látóak voltak.Felelegesen fikázták őket.
6.
6.
DarkLord
Mindennek baromira megy fel az ára én év elején, még a háború elött vettem magamnak egy dj pult-ot, ami 209.000 ft volt, majd szép lassan ment fel az ára, ami megtorpant 270.000 ft-nál egy jó ideig most 1 hete már 360.000 ft-ot kérnek érte.... szóval várható, hogy egy darabig , még felfelé ívelő árak lesznek és aki eladásban gondolkodik bármi elektronikai cikk vagy hasonlók, még ne menjen bele eladásba, mert lesznek itt, még magasabb árak is. Várjatok ki, ha eladni akartok, bár most is elég nagy haszonnal lehet eladni már a megemelkedett árak miatt, főleg ha olyan cuccot zsákoltál be, ami keresett vagy kevés van belőle eladó a piacon, mint pl. a cikkben említett ps5.
5.
5.
xanatos0911
Nyilván mindennek az Ukrán háború az oka, még a tampon is azért kerül kétszer annyiba, pedig ahhoz aztán igen sok félvezető kell.
4.
4.
crytek
Frankó, majd akkor használtan el lehet sózni jóáron
3.
3.
Hunszi
Azóta is bánom, hogy visszamondtam a 145.000-es előrendelésem, arra számítva, hogy majd pár hónap múlva megveszem a boltban. Ennek 2 éve...

145.000 volt a megjelenés előtt az előrendelés. Most 195 alatt nem kapni (akarom mondani, ha egyáltalán lehetne kapni).
2.
2.
RangerFox
#1: Igen, csak az az áremelés az euró-árfolyamhoz való igazítás miatt keletkezett, a hírben pedig a gyártási költség növekedéséről van szó.
1.
1.
Merőkanál
De hát már rég felment az ára 186.000-ft ról 210.000-ft de még így sem mindenhol lehet megvenni kötelező hozzá játékot választani ami a 250 ezres tartományt súrolja . Ez mindenképpen Game Történelem ilyenre még soha nem volt példa mióta konzolok vannak, hogy a megjelenést követően évekkel még felfelé megy az ára ... Véleményem szerint sok sok felhasználótól esik majd el a Sony MINDENKI KIVÁR MAJD amíg lejjebb megy addig meg forognak a használtak bár az sem lesz olcsó .
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...