Egyre drágább a Nintendo Switch gyártása, de nem várható áremelés

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 14.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo is megérezte a globális piac ingatagságát. Habár a Switch gyártása és tengeren túli szállítása egyre költségesebb, a kiotóiak nem terveznek árat emelni.

Számos rivális meglépte már a meglépnivalót, a japán jen pedig lassan, de biztosan inflálódik, a Nintendo azonban továbbra is kitart a Switch-konzolok árazása mellett. A vállalat elnöke, Shuntaro Furukawa a Nikkei Asiának adott a napokban interjút, melyből megtudhattuk, hogy az egyre költségesebb gyártás és szállítás (és a profitok bezuhanása) ellenére nem kell jelenleg attól tartanunk, hogy drágább lesz a konzolcsalád bármelyik modellje.

Furukawa szerint ennek az egyik legfőbb oka az, hogy a vállalat igyekszik minél kompetitívebb maradni a szélesebb szórakoztatóipari piacon. Az úriember elárulta a nyilvánvalót: a magasabb árcímkékkel könnyen elidegeníthetnék a potenciális vásárlóik jelentős részét, így az árazáskor folyamatosan mérlegelniük kell azt, hogy a vásárlók szemében milyen értéket képvisel a Switch más szórakoztatóipari termékekkel szemben.

A konzolok árazásakor a Nintendo természetesen mindvégig figyelemben tartja a kínált szoftvertermékeket is. A múlt héten közzétett üzleti jelentésből megtudhattuk, hogy a vállalat már több mint 111 millió Switchet adott el, amely értelemszerűen magas szoftvereladásokat eredményez. Habár a konzolok gyártása egyre költségesebb, a játékok továbbra is remek profitot hoznak a nemzetközi piacon. Furukawa egyébként azt is hozzátette, hogy a Switch legújabb, OLED-kijelzős modellje hozza a legkevesebb nyereséget, és mivel ennek a gépnek a gyártási költségei is magasabbak, a vállalat azzal próbál korrigálni, hogy gyakran külföldi valutával fizetnek az összeszereléshez szükséges komponensekért.

2.
2.
crytek
Teljesen mindegy mennyi nintendo gaming kb a legdrágább mégis csoda mód megy szóval nem változtatna semmin az emelés.
1.
1.
Ca$Hman
Tudásához képest alapból rohadt drága, szóval komoly lenne ha áremelnének :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...