Visszaestek a Nintendo számai, de erős lesz az év vége

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 3.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo üzleti jelentéséből megtudtuk, hogy a Switch hardveres és szoftveres eladásai is megcsappantak az elmúlt negyedévben, az év végére azonban újabb növekedést jósol a japán vállalat.

A Sony és a Microsoft után a Nintendo is megosztotta a legfrissebb üzleti helyzetjelentését, az eredmények pedig a kiotóiaknál is hasonlóan alakultak. Az áprilistól június végéig tartó időszakban 3,43 millió Switch-konzol és 41,41 millió Switch-játék talált gazdára, amely 22,9, illetve 8,6 százalékos visszaesést jelent a tavalyi eredményekhez képest. A hibridkonzol jelenleg egyébként összesen 111,08 millió eladott példánynál jár, ami egyben azt is jelenti, hogy a Switch a Nintendo legsikeresebb otthoni konzolja (a Nintendo DS és a Game Boy Color számai még továbbra is vezetnek a handheld-fronton).

Habár láttunk már erősebb negyedévet is, így is jutott pár ütős húzócím az elmúlt pár hónapra. Áprilisban debütált a Nintendo Switch Sports, amely június végéig több mint 4,48 millió példányban kelt el, de a Mario Strikers: Battle League is remekül teljesített, hiszen alig egy hónap alatt 1,91 millió darab kelt el belőle. Ugyan a Kirby and the Forgotten Land papíron a legutóbbi jelentést megelőző negyedévhez tartozik (március 25-én jelent meg a játék), érdemes megemlítenünk, hogy a rózsaszín gombóc mára 4,53 millió példányt mozgatott meg - ezzel az új epizód lett minden idők legsikeresebb Kirby-játéka.

A fenti adatok mellett a Nintendo megosztotta a Switch best-sellereinek frissített toplistáját is:

1. Mario Kart 8 Deluxe – 46,82 millió
2. Animal Crossing: New Horizons – 39,38 millió
3. Super Smash Bros. Ultimate – 28,82 millió
4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 27,14 millió
5. Pokemon Sword/Shield – 24,50 millió
6. Super Mario Odyssey – 23,93 millió
7. Super Mario Party – 18,06 millió
8. Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl – 14,79 millió
9. Pokemon Let’s Go – 14,66 millió
10. Ring Fit Adventure – 14,54 millió

Annak ellenére, hogy a több mint öt éve piacon lévő konzol számai visszaesőben vannak, a Nintendo újabb növekedést jósol az év második felére. A japán vállalatot is jelentősen érintő chiphiány az előrejelzések szerint mérséklődhet, így ismét fellendülhetnek a hardvereladások, szoftveres téren pedig a Splatoon 3-hoz és a Pokémon Scarlet & Violethez hasonló exkluzívok fordíthatnak a grafikonok irányán.

2.
2.
sirdani
hi. oké, rajta leszünk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...