Visszaestek a Nintendo számai, de erős lesz az év vége

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 3.
  • Biznisz
A Nintendo üzleti jelentéséből megtudtuk, hogy a Switch hardveres és szoftveres eladásai is megcsappantak az elmúlt negyedévben, az év végére azonban újabb növekedést jósol a japán vállalat.

A Sony és a Microsoft után a Nintendo is megosztotta a legfrissebb üzleti helyzetjelentését, az eredmények pedig a kiotóiaknál is hasonlóan alakultak. Az áprilistól június végéig tartó időszakban 3,43 millió Switch-konzol és 41,41 millió Switch-játék talált gazdára, amely 22,9, illetve 8,6 százalékos visszaesést jelent a tavalyi eredményekhez képest. A hibridkonzol jelenleg egyébként összesen 111,08 millió eladott példánynál jár, ami egyben azt is jelenti, hogy a Switch a Nintendo legsikeresebb otthoni konzolja (a Nintendo DS és a Game Boy Color számai még továbbra is vezetnek a handheld-fronton).

Habár láttunk már erősebb negyedévet is, így is jutott pár ütős húzócím az elmúlt pár hónapra. Áprilisban debütált a Nintendo Switch Sports, amely június végéig több mint 4,48 millió példányban kelt el, de a Mario Strikers: Battle League is remekül teljesített, hiszen alig egy hónap alatt 1,91 millió darab kelt el belőle. Ugyan a Kirby and the Forgotten Land papíron a legutóbbi jelentést megelőző negyedévhez tartozik (március 25-én jelent meg a játék), érdemes megemlítenünk, hogy a rózsaszín gombóc mára 4,53 millió példányt mozgatott meg - ezzel az új epizód lett minden idők legsikeresebb Kirby-játéka.

A fenti adatok mellett a Nintendo megosztotta a Switch best-sellereinek frissített toplistáját is:

1. Mario Kart 8 Deluxe – 46,82 millió
2. Animal Crossing: New Horizons – 39,38 millió
3. Super Smash Bros. Ultimate – 28,82 millió
4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 27,14 millió
5. Pokemon Sword/Shield – 24,50 millió
6. Super Mario Odyssey – 23,93 millió
7. Super Mario Party – 18,06 millió
8. Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl – 14,79 millió
9. Pokemon Let’s Go – 14,66 millió
10. Ring Fit Adventure – 14,54 millió

Annak ellenére, hogy a több mint öt éve piacon lévő konzol számai visszaesőben vannak, a Nintendo újabb növekedést jósol az év második felére. A japán vállalatot is jelentősen érintő chiphiány az előrejelzések szerint mérséklődhet, így ismét fellendülhetnek a hardvereladások, szoftveres téren pedig a Splatoon 3-hoz és a Pokémon Scarlet & Violethez hasonló exkluzívok fordíthatnak a grafikonok irányán.

2.
2.
sirdani
hi. oké, rajta leszünk.
1.
1.
chris0000
hi. gyártsatok többet, mert itthon se lehet kapni hónapok óta, pláne az új Oledes verziót... üdv.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...