Jelentős összeget fektetett a Tencent a Ubisoftba

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 7.
  • Biznisz
Link másolása
A korábbi szóbeszédekből már lehetett rá következtetni, hogy zajlik az élet a Ubisoft háza táján, mostanra pedig hivatalos hír is érkezett a témában: a Tencent az alapítók cégén keresztül jelentős összeget fektetett a Ubisoftba.

A Tencent bejelentette, hogy 300 millió eurót fektetett a Ubisoftot alapító Guillemot-testvérek cégébe, a Guillemot Bros.-ba, amiért övé lett a vállalat 49,9 százaléka. Ez azért fontos hír, mert a Guillemot Bros. a Ubisoft legnagyobb részvényese, vagyis a kínaiak a kiadóban is jelentős tulajdonrészt szereztek.

A Guillemot Bros. így a Ubisoft papírjainak 29,9 százalékát tudhatja magáénak, míg a Tencent részesedése - miután már korábban is befektetője volt a cégnek - 9,99 százalékra hízott. Az üzlet jegyében lehetővé válik az is, hogy a Tencent mobiljátékokat készítsen a Ubisoft legnagyobb címei alapján.

A Guillemot család az üzlettel hatékonyabban képviseltetheti magát az igazgatótanácsban, a szavazati jogok közel 30 százalékát tudhatja magáénak a Tencettel együtt; ez és a kiadott sajtóközlemény alapján kijelenthető, hogy az alapítók stratégiai partnert kerestek, akikkel megőrizhetik a pozíciójukat a cégben hosszú távon is.

Újabban egyre több hír szólt arról, hogy többen is kinézték maguknak a Ubisoftot, köztük a Tencent is eltökélte, hogy a kiadó legnagyobb részvényesévé válna. Arról is lehetett hallani, hogy a Guillemot család maga is visszavásárolná a céget.

"A Tencenttel összhangban történő terjeszkedés megerősíti a Ubisoft alapítóinak részesedését, és biztosítja a cég elengedhetetlen stabilitását a hosszútávú fejlődéshez" - nyilatkozta Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...