Hatalmas bejelentéseket hozott a Call of Duty Next

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 16.
  • Rendezvény
Link másolása
Tegnap este lepörgött a Call of Duty Next adása, melyben a friss látnivalók mellett rengeteg izgalmas részletet tudhattunk meg a Modern Warfare II-ről, a Warzone 2.0-ról és a Warzone Mobile-ról.

Alacsonyan szálltak tegnap este a Call of Duty-hírek - nem véletlen, hiszen ekkor vetítették le a Call of Duty Next adását, amelyben a Modern Warfare II mellett a Warzone 2.0 és a Warzone Mobile is képviselte magát. Az ilyenkor várt előzeteseken túl sok izgalmas részletet is megtudtunk a lövöldékről, úgyhogy nem is húzzuk tovább a szót, máris mutatjuk a főbb tudnivalókat.

Call of Duty: Modern Warfare II - Raidek, Spec-Ops, Gunsmith és TPS-mód

Mindenki jól tudja, hogy nagyjából mit várhatunk egy Call of Duty-játék többjátékos módjától, a Modern Warfare II multija azonban így is tartogat meglepetéseket. A pörgős előzetesek és az azt kísérő blogposzt nem győzték kihangsúlyozni, hogy a minden eddiginél szabadabb mozgásnak (úszás, mászás, kapaszkodás) köszönhetően mennyivel kötetlenebbek lesznek az online csaták, melyeket egy módosító bekapcsolásával néha akár hátsó kameranézetből is követhetjük majd. Ne ijedjünk meg, ez csupán egy olyan opció, amit a szándékosan erre dedikált játékmódokban láthatunk majd viszont.

Mindez azonban csak a jéghegy csúcsának bizonyult, az Activision ugyanis később ledobta az igazi bombát: bejelentették, hogy milyen új játékmódokon dolgoztak eddig a Modern Warfare II fejlesztőcsapatai. A hagyományos 6v6-os meccsek és a jóval nagyobb Ground War-ütközetek mellett idén visszatér a Spec-Ops is, ezekről a kooperatív missziókról azonban egyelőre nem sokat árultak el - reméljük, jobban sülnek el, mint a 2019-es Modern Warfare esetében.

Ennél is izgalmasabb viszont az egyszerűen csak Raid néven emlegetett vadiúj játékmód, amely háromfős csapatok elé állít majd kemény PvE-kihívásokat. Valószínűleg nem érdemes a Destiny 2 raidjeinek komplexitását várnunk tőle, de mi így is kíváncsian várjuk az első ilyen missziót, amely november 16-án, a Modern Warfare II első szezonjával startol el.

Az új játékmódok mellett külön figyelmet kapott a Modern Warfare II új Gunsmith-műhelye is. A fegyvereink testreszabása nem csak a külsőségeiben alakul át, de mostantól a különféle kiegészítők feloldása is egy újfajta rendszer alapján történik majd. A Gunsmith központi lelkét mostantól a különböző fegyverplatformok adják majd - az Infinity Ward munkatársai a fenti videóban a hagyományos M4-platformon mutatták be, hogyan is működik ez az új rendszer.

Az új Gunsmith lényege, hogy egy adott fegyverből kiindulva többféle irányba indulhatunk el a szintlépések során, így feloldva az adott platformra épülő egyéb fegyverek alkatrészeit. A mindenki által jól ismert M4-et átalakítva például eljuthatunk a nehezebb M16-ig, egy jóval könnyebb és fürgébb SMG-ig, de a hagyományos karabélyból akár egy jóval nagyobb tűzerejű nehézgépfegyvert is kovácsolhatunk - ezen fegyverek alkatrészeit egyébként a kedvünk szerint vegyíthetjük is.

Végül pedig egy rövidke trailert is kaptunk a Modern Warfare II és a Warzone 2.0 PlayStation-exkluzív operátoráról. Hiro "Oni" Watanabe egy japán harcos lesz, aki a saját egyedi fegyver-tervrajzával lép a csatatérre. Sokak számára a bökkenő csupán az, hogy kizárólag a PS4-es és PS5-ös változat előrendelői tehetnek szert a karakterre.

Warzone 2.0 - dátum, helyszín és a DMZ-mód

Habár a fenti előzetesekben már esett szó róla, emlékezzünk meg külön a november 16-án debütáló Warzone 2.0-ról is! Bizony, a dátum már kőbe van vésve, és azt is megtudtuk, hogy a battle royale-móka új pályáját Al Mazrah néven emlegethetjük. A hagyományos multiplayer pályákból, a Ground War helyszíneiből és teljesen egyedi területekből összeollózott térkép már kapásból 18 egyedi névvel ellátott tájékozódási ponttal startol, a látottak alapján pedig minden eddiginél nagyobb figyelmet kap a járműves harc - kihajolhatunk az autókból, megmászhatjuk azokat, kilőhetjük egymás kerekét, illetve bevethetjük a korábbi trailerben látott új kütyük bármelyikét.

Ebben a jókora sandboxban kap majd helyet a Warzone 2.0 régóta pletykált, most azonban hivatalosan is megerősített új játékmódja, a DMZ. Ha tisztában vagytok az Escape from Tarkov vagy a Hunt: Showdown alapjaival, akkor itt sem lesztek nagyon elveszve: egy Extraction-stílusú PvPvE-módról beszélünk, amelyben különböző feladatokat teljesítve és a rivális csapatokat levadászva szerezhetünk jutalmat a kivonás előtt, a meccsek során megszerzett fegyvereket, felszereléseket és pénzt pedig magunkkal vihetjük a következő ütközetre. Egyelőre a Warzone 2.0-nak szánt blog is szándékosan szűkszavú volt a DMZ további részleteivel kapcsolatban, így jelenleg azt sem tudjuk, hogy pontosan mikor debütál ez a játékmód.

Bemutatkozott a Call of Duty: Warzone Mobile

Végezetül a mobilosoknak is dobott egy csontot a Call of Duty Next. Az Activision Shanghai és a Beenox által fejlesztett Warzone Mobile viszi tovább Verdansk hagyatékát. A formula és a játék menete már ismert, az viszont mindenképp meglepetésként ért minket, hogy a mobilos mellékhajtás fejlődési rendszere a Modern Warfare II és a Warzone 2.0-val közös lesz, beleértve a Battle Pass szintlépéseit is. Az iOS-es és androidos készülékekre tartó anyag egyébként valamikor 2023-ban startol el, de az előregisztráció már megkezdődött a Google Play Store-on.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...