Búcsúzik a Winters családtól a Resident Evil-franchise

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 20.
  • Hír
Link másolása
Ethan Winters és családja két epizódon át élvezhették a főszerepet a Resident Evil-sorozatban, a Capcom azonban elárulta, hogy a Shadows of Rose DLC-vel pont kerül a történetük végére.

A Resident Evil fő szála mindig is előszeretettel cserélgette a játékok aktuális főhőseit, a Resident Evil 7 és a Village egymást követő epizódjaiban azonban egy addig sosem látott új karakter, Ethan Winters kapta a főszerepet, némileg háttérbe szorítva az olyan örök kedvenceket, mint Leon S. Kennedy, Jill Valentine, Chris és Claire Redfield vagy éppen Ada Wong. Ez azonban nem tart örökké, a hírek szerint ugyanis úgy néz ki, hogy a Village új DLC-jében láthatjuk utoljára a Winters család tagjait. 

A Tokyo Game Show apropóján a Resident Evil: Village direktora, Kento Kinoshita és a játék producere, Masachika Kawata az IGN-nek adott interjút. A játékigazgató elárulta, hogy a Winters' Expansionnel érkező Shadows of Rose DLC a Winters család történetének a végső konklúziója lesz, vagyis a következő Resi-epizódokban már más (könnyen meglehet, hogy visszatérő) főszereplőket irányíthatunk majd. A Shadows of Rose kiegészítő fejezete egyébként legalább húsz évvel a Village eseménye után játszódik, és ebben az epizódban Ethan és Mia lányát, Rose Winterst irányíthatjuk majd.

Habár a Village nagyszabású expanziója sok izgalmas tartalmat hoz magával, Kento Kinoshita  szerint a legtöbb munkát a TPS-mód implementálása igényelte. A külső kameranézet régóta a széria védjegye volt, a hetedik epizódtól azonban a Resident Evil engedett a félelmetesebb túlélőhorrorok csábításának, belső nézetbe helyezve a játékost. Kinoshita elmondása szerint szinte az egész játékot át kellett dolgozni, hogy jól működjön a váll feletti kamera, hiszen a kezdetektől az FPS-nézetre tervezett játékban eddig a rengeteg tárgyinterakció, védekezés és a guggolva mozgás is jóval triviálisabb volt fejlesztői szempontból.

A Winter's Expansion és a vele érkező Shadows of Rose DLC, bővített Mercenaries-mód, illetve a külső kameranézet október 28-án debütálnak a Resident Evil: Village összes platformján.

2.
2.
Deadpool
Szerintem a 8. részben is új főszereplő lesz. Chris már túl öreg, már a Villageben is 48 volt, most jön ez a kb 20 éves úgrás,78. Leon pedig 75. Persze lehet, hogy az új rész nem a DLC után veszi fel a fonalat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...