Saints Row - jobb fogadtatást várt az Embracer Group

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 21.
  • Biznisz
Link másolása
A Saints Row megosztó rebootja semmilyen szempontból nem váltotta meg a világot. A Volition csapata felett őrködő Embracer Group sem elégedett az eredményekkel, ez pedig könnyen kihathat a széria jövőjére.

Néhányan borzalmasnak tartják, mások (köztük mi is) egész jól szórakoztak vele, azt azonban bátran kimondhatjuk, hogy a Saints Row nem váltotta meg a világot. Az eszement gengszterszimulátorok újdonsült rebootja közepes értékeléseket és egy mélyen megosztott játékostábort hagyott maga után, és jó esély van rá, hogy anyagilag sem hozott kifejezetten átütő sikereket.

Az utóbbiról egyelőre csak spekulálhatunk, az azonban már biztos, hogy az Embracer Group elnök-vezérigazgatója, Lars Windefors nagyot csalódott a játék fogadtatásában. A Volition és a Deep Silver felett álló holdingcég vezetője a vállalat éves tájékoztatóján szólalt fel, ahol elárulta, jobb eredményeket vártak a játéktól, ez pedig a franchise jövőjét is bizonytalan helyzetbe sodorta.

"Én személyesen jóval fényesebb fogadtatásra számítottam a Saints Row kapcsán. A játék nagyon megosztó lett. Belemehetnénk rengeteg apró részletbe, de én egyrészről örülök annak, hogy rengeteg játékos és rajongó örömét lelte a játékban, de ugyanakkor sokan vannak azok is, akik abszolút elégedetlenek. Nehéz ez a helyzet."

"Úgy gondolom, hogy meg kell várnunk a novembert és a negyedéves üzleti jelentést, hogy tisztább képet kaphassunk. Még mindig elég közel állunk a Saints Row megjelenéséhez, továbbra is érkeznek az adatok, a játékhoz pedig készülnek a hibajavítások és az extra tartalmak."

"Pénzügyi szempontból viszont biztos vagyok abban, hogy profitot hoz majd a befektetésünk. Akkora lesz a hozam, mint számos más játékunknál? Valószínűleg nem, de nem fogunk mínuszban kikötni, ez pedig mindenképp jó kiindulópont" - árulta el Wingefors, aki később hozzátette, hogy több száz ember dolgozik a Saints Row-franchise körül. Az Embracer Group hite továbbra sem rengett meg a Volitionben, a sorozat jövője azonban látszólag attól függ, hogy milyen ötletekkel rukkol elő később a fejlesztőcsapat és az őket támogató Deep Silver.

6.
6.
crytek
#5: Ezt nem tudtam annyira nem követtem az eseményeket, csak hogy meg akarták csinálni.
5.
5.
rDAVE
#2: Egyetlen ember, a "community developer" volt aki csinálta miután végre meglettek a forráskódok, de őt tavaly elvitte a rák. Azóta franc tudja dolgoznak-e rajta, igaz megígérték neki, hogy befejezik. Lehet ők is csak szabadidejükben csinálják, nem munkaidőben...
4.
4.
nemfontos
Elfelejtették hogy miért szerették az emberek az előző részeket. Különösen a harmadikat. Csak kínosan ügyelnek rá, hogy az amcsi hisztikultúra nehogy bedurcizzon, ezért a vicces játékból kivették a vicceket, és a maradékot árulják rebootként. Persze hogy nem megy olyan jól...
3.
3.
cyberstaker
Jöhet belőle a Netflix sorozat, mentőövnek :D
2.
2.
crytek
Anno még ígérték hogy a SR2-öt is rendbeszedik egy "überpatchel" abból se lett semmi. Mondjuk számomra csoda hogy ennyi részt megélt ez a fos
1.
1.
Heldengeist
"Az Embracer Group hite továbbra sem rengett meg a Volitionben a sorozat jövője azonban látszólag attól függ, hogy milyen ötletekkel rukkol elő később a fejlesztőcsapat"

Ez fordítva lenne okos az Embracer részéről. Nem a sorozat hibája, hogy a Volition elbaszta. Ha helyre akarják állítani a fogyasztói bizalmat, a Volition-ben kell keresni a hibát, meg a Deep Silverben, amiért az első visszajelzések után is hagyták őket garázdálkodni. Biztos, hogy a fókuszcsoportjaiktól is megosztott véleményeket kaptak, csak leszarták.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...