A rajongók elkezdték megrajzolni az új GTA térképét a kiszivárgott anyagok alapján

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 22.
  • Hír
Link másolása
A hétvégén méreteset szivárgott a következő Grand Theft Auto-játék, a kikerült látnivalók alapján pedig a rajongók már el is kezdték megrajzolni az új rész térképét.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a hétvégén rengeteg látnivaló kiszivárgott a még erősen készülőfélben lévő Grand Theft Auto VI-ról. A gameplay anyagok számos korábbi pletykát megerősítettek, kiderült, hogy a folytatás napjaink Vice Cityjében játszódik majd, továbbá úgy tűnik, valóban egy férfi és egy női főszereplőt kapunk. Érdekes részlet az is, hogy ezúttal kifejezetten gazdag faunával találkozhatunk majd - a témába a Kotaku ásta bele magát alaposabban is.

Szintén a Kotaku vette észre, hogy a rajongók már elkezdték megrajzolni az új rész térképét a kiszivárgott anyagok alapján. Ez a lelkesedés nem annyira meglepő, a GTA V esetében azelőtt csinálták meg ugyanezt, hogy maga a játék megjelent volna, ehhez pedig az előzetesen kiadott látnivalókat használták fel mindössze. A munka most is a GTA Forumson zajlik, és bár kicsit megnehezíti az, hogy nem használhatják a kikerült videókat (ezeket ugyanis gőzerővel irtja a Take-Two), azért Google Maps-részletekkel és Paintben rajzolt képekkel igyekeznek segíteni egymás munkáját. (A kevésbé kreatív felhasználók egész egyszerűen nyitottak egy privát Discord-szervert, ahová a kiadó már nem lát be értelemszerűen.)

Ahogy az alábbi kép mutatja, egészen jól haladnak:

Valóban hackertámadás történt, már az FBI is rajta van az ügyön

A szivárgások kapcsán azóta a Rockstar is megszólalt: a cég egyrészt elismerte, hogy az anyagok valóban az új GTA-ból származnak, másrészt jelezte, hogy azok egy hackertámadás útján kerültek ki a szervereikről. Az ügyet már az FBI is vizsgálja, amiről az Ubertől hallottunk: a szolgáltatóhoz a jelek szerint ugyanaz a támadó hatolt be, aki állítólag a hírhedt és az utóbbi időben igen aktív Lapsus$ csoport tagja lehet. A Lapsus$ felelt korábban a Microsoft, a Samsung és az NVIDIA elleni támadásokért is.

A Rockstar a nyilatkozatában kiemelte, hogy "rendkívül csalódott" a történtek miatt, leginkább azért, mert a játékosok félkész állapotban találkoztak először a fejlesztéssel; sokan ezek alapján hosszú távú következtetéseket vontak le a játék minősége kapcsán, ami kihathat a későbbi eladásokra. Érdekesség, hogy ezért több fejlesztőcég is bemutatta a játéka korai változatát a szolidaritása jegyében, mert ugye "egy videojátékban a grafika készül el először": a Controlról, a Horizon: Zero Dawnról és az Uncharted 4-ről is láthattunk ilyen anyagokat.

3.
3.
Gerzson95
Hogy valakinek ennyire ne legyen élete...
2.
2.
markoci555
ez meg mi? nekem úgy rémlik Vice City 3 részből állt, 2 fő sziget, meg egy kicsi a közepén
1.
1.
hedzsooo
Felesleges firkalas a rajongoi terkep, amit lathattunk, meg messze volt a kesz cucctol, meg azt vesznek el/adnak hozza, amit akarnak a fejlesztes alatt. 1ebkent + jo cucc lesz, nem kell parazni mindenen is! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...