Óriási mérföldkövet ért el a Cyberpunk 2077

  • Írta: RangerFox
  • 2022. szeptember 29.
  • Biznisz
Link másolása
Az nem volt kérdés, hogy a CD Projekt RED legutóbbi játéka, a Cyberpunk 2077 nagyon jól teljesített az eladásokat tekintve, most pedig egy újabb óriási mérföldkövet ért el a cím.

A Cyberpunk 2077 megjelenését óriási várakozás előzte meg, már előrendelésben is 8 millió példányban fogyott, és csupán tíz napra volt szüksége ahhoz, hogy átlépje a 13 milliós eladást. A premiert követő botrány és súlyos bugok ugyan megpecsételték a játék sorsát, ennek ellenére idén áprilisban elérte a 18 milliós eladási számot is, most pedig a CD Projekt RED a Twitteren jelentette be, hogy a Cyberpunk 2077-ből már 20 millió példány talált gazdára.

Érdekesség, hogy a The Witcher 3-ból hét év alatt 40 millió darab fogyott, így kijelenthető, hogy a Cyberpunk 2077 egyelőre kelendőbb cím, mint a CD Projekt RED korábbi sikerjátéka. Valószínűleg a fejlesztés jövőre megjelenő első és egyetlen DLC-je, a Phantom Liberty ismét megdobja majd az eladásokat.

17.
17.
RoboKáp
16.
16.
RoboKáp
#7: Érdemes a beállításokban a zoomolás érzékenységét lejjebb venni és utána jó lesz. Én is kontrollerrel játszok PC-n mert szuper kényelmes és mivel balkezes vagyok így nem kell három napig állítgatni míg jó lesz.
15.
15.
KopyAti
Pfú srácok, van itt minden! Igencsak megosztó a cucc! Kösz a tapasztalatmegosztásokat! (van ilyen szó?) :)
14.
14.
Doomsayer
Nem hibátlan, de az átlaghoz képest kiemelkedő játék a CP2077. Szerintem mindenki tud belőle mondani jó dolgokat vagy élményeket. Ha szétszedjük a játékot kategóriákra és úgy vizsgáljuk, mint pl bejárható terület, grafika, zene, stílus és fantázia, atmoszféra, mellékszereplők, küldetések, stb hasonlók alapján, újra csak megláthatjuk, hogy szinte minden szempont alapján jól, vagy kiemelkedően teljesít a játék. (És azt is láthatjuk, hogy max grafikához a gépigényben is kiemelkedően teljesít az anyag...)

Nem akarok álszenteskedni, mert nagyon sok rosszat is tudnék róla sorolni - persze. De én sok más játékról is tudnék ugyan ennyi, vagy akár több rosszat is sorolni. Én azt mondom, hogy mindegy, hogy most ül le valaki elsőre a CP2077 elé, vagy másodszorra, vagy harmadszorra, mindenképpen jó játékot és játékélményt kaphat, ha nem vár el tőle sokal többet, mint bármelyik másik játéktól.

Amúgy ez magánvélemény, de igaz, hogy jó volt a Netflix-es show és sokaknak tetszett, de szerintem nem amiatt játszanak most többen a 2077-el, mint amikor megjelent(!), hanem amiatt, hogy bezuhant a videokártyák, azon belül is a 30-as nvidiák ára, illetve sokkal elérhetőbbek és jobban elterjedtebbek a PS5 és Xbox Series (X)konzolok. Ennek a játéknak nagyon jót tesz, ha van egy olyan gép, amin jól elfut.

Mindegy, szerintem ha valaki elfogadja azt, hogy ez nem GTA San Andreas, amiben mindent lehet csinálni játék helyett/mellett, hanem egy olyan open world, amiben kissé felesleges az open world, akkor sok szempontból meg lehet találni benne a jó játékot és szórakozást. Sok múlik a hozzáálláson is, mert az is segít, ha valaki nem helyből negatívan áll hozzá a játékhoz és úgy, hogy azt keresi, hogy mibe kössön bele elsőnek. A legjobb, ha mindenki maga állapítja meg magának, hogy tetszik-e neki a cucc és nem arra figyel, hogy mit mondanak mások. Nem tudom, talán féláron lehet a megjelenéskori árához képest és annyiért amennyiért egy kockás/indie 3 órás játékot meg lehet kapni a CP2077 kiemelkedően megéri és az említett hasonló árú cuccokhoz képest garantáltan életre szóló és kiemelkedő élmény.
13.
13.
Ooorky
Sajnos minden hibája ellenére az elmúlt 2 évben kiadott legjobb rpg...
De ez inkább a konkurenciát minősíti.
12.
12.
Nothing
#10: "láttam autót felrepülni az égbe"

2077-ben járunk, ember! Hovercraft technology. :D ;)
11.
11.
Jarl Balgruuf
Kàr hogy a fősztori ennyire selejt lett, ezzel a Silverhand marhasàggal.
10.
10.
donald42
A 20 millióból 8-at manipulatív, félrevezető marketinggel adtak el.
A játék nem RPG, csak egy átlagos open-world konzol-akció játék, annak pedig ócska.
Meg mindig nem lehet minden gombot használni ha billentyűzettel játszol, az első számú jele annak, hogy egy játék csak egy szar konzol-port.
Még mindig félkész, a város tele van csukott ajtókkal amik mögé bejárható helyeket terveztek, az ajtó mechanikája ott van, de nincs mögöttük tartalom. Rengeteg bolt van amire nagy neon-fényekkel ki van írva hogy nyitva, de nem tudsz bemenni, még zenét is hallani ha megállsz az ajtó előtt.
Még mindig iszonyatosan bugos a játék, láttam autót felrepülni az égbe, a fizika véletlenszerűen megőrül, az autóm néha minden tereptárgyon keresztülszáguldva érkezik meg, szanaszét törve, emberek és autók feltűnnek a semmiből és eltűnnek a semmibe, a loot néha felvehetetlen a földről, és még sorolhatnám. De legalább van benne parasztvakító raytracing, az a legfontosabb.
Ebből a játékból soha nem lesz az a játék ami lehetett volna, a CDPR úgy viselkedett mint Todd Hazug Féreg Howard, ígérgetett összevissza, kiadta a játékot félig készen, majd a modderek szépen kijavítgatják meg elkészítik a hiányzó tartalmat, a jog-tulajdonos meg szépen zsebeli a pénzt az eladott példányok után.
Tizenkét évig reklámoztak, tizenkét évig töketlenkedtek, és ez az eredmény. A legszomorúbb, hogy mindenki el fogja felejteni micsoda hazug, manipulatív féreg módon viselkedett a CDPR mire a következő játékuk kijön.
A legtöbb ember nem fogja fel mi az alapvető probléma azzal, hogy egy nagyvállalat egy-egy ilyen franchise-t nekivezet a falnak. Soha többé nem lesz jó élőszereplős Cowboy Bebop, jó Alien 2 játék például, mert aki szétbaszta, az birtokolja a jogokat, és soha nem fogja kiengedni a markából.
A Cyberpunk 2020 gyermekkorom kedvenc szerepjátéka volt. Silverhand egyik emléke a játékból benne van az alapkönyvben található minta-kalandban. Álmaimban sem gondoltam volna, hogy játékot készítenek belőle, de ez a játék nem méltó folytatása a Cyberpunk 2020 szerepjátéknak, vérzik a szívem amikor látom mit műveltek vele, pontosan úgy ahogy vérzik a szívem amikor latom mit műveltek a Cowboy Beboppal, az Alien, a Terminator, vagy a Predator franchise-zal.
8.
8.
KopyAti
Van, akinek meg bejött így kijavítva a játék. Hmm... Úgy néz ki, nagyon egyén függő a dolog. Meg gondolom a tv sem mindegy, hogy kinek milyen van. Akkor csak ránézek, hogy nekem milyen véleményem lesz róla. Csak akkor újra meg kell hogy vegyem, amihez nem nagyon fűlik a fogam. Kösz srácok a véleményeteket.
7.
7.
Csabzz
#4 Nekem sem stimmelt valami a kontrolleres célzáson eleinte (pedig PC-n játszok és általában elég sok ilyen játékot kontrollerrel kezdek, ne kérdezd hogy miért vagyok ilyen mazohista ha ottvan a mouse and keyboard:D) és most váltottam mouse and keyboard-ra, de hidd el, hogy egyéb funkció bajos mouse and keyboard-on ilyenkor ahova X+n gombra kioszthatom őket, de annyi van:D Nekem bejött a játék amikor kijött, nem volt annyi gamebreaking bug. Persze sivatagban az autópályán vezetve autóeső nálam is volt:D Az új frissítést még gyűröm, a Chainsword miatt kezdtem bele mert nagy WH40k fan vagyok, találtam is egyet, de még nem győzött meg annyira, pedig direkt melee-s build-et kezdtem pont amiatt, de lehet nanowire-re megyek, ez már Johnny Mnemonic óta megfogott, és mikor találtam egyet első végigjátszáskor, akkor érdekelt, de eléggé gunslinger centrikus volt a build-em, aztán most Edgerunners-ben megláttam Lucy-t, szóval muszáj lesz mégegy végigjátszás majd:) Vicces hogy az Edgerunners-ben is szóba jött az egyik legnagyobb probléma amit sose fognak tudni kiküszöbölni mostmár. Amikor Maine mondta amikor körbevették a rendőrök "its like they are coming out of nowhere":D:D visítottam rajta:D
6.
6.
Krumplistarkedli
Jegelni kéne már ezt a játékot... és is még a megjelenéskor próbáltam ki, de olyan maradandó élményt adott az a pár óra, hogy azóta se próbáltam újra :))
5.
5.
DamonSan
PS5-ön játszom épp újra, szerintem zseniális játék. Az Edgerunners után kezdtem most bele mégegyszer és szerintem a grafika és a gameplay is rengeteget javult. Akkor játszottam ki, amikor kijött, így van összehasonlítási alapom a 2 verzió között.
Fogalmam sincs, hogy akik azt mondják rá, hogy ronda, azok milyen gépen, milyen képernyővel és milyen grafikai beállításon játszanak, de szerintem nagyon szép és hangulatos is a játék.
A sztori sokoldalú, változatos és egyáltalán nem lapos. A mostani Patch rengeteget dobott rajta. Bizonyos NPC-k és a járókelők reakciói is teljesen mások egy adott szituációban. Ha balhézol a városban, az emberek fejvesztve menekülnek vagy simán fegyvert ránt 1-2 járókelő és rád támad, hogy megfékezzen. Korábban, amikor játszottam, csak kiabáltak egyhelyben és leguggoltak.
Azt semmiképp sem lehet mondani, hogy nem fejlődött a játék!! Igenis fejlődött és rengeteget. Akiknek pedig rossz tapasztalatuk volt vele, azoknak NAGYON tudom ajánlani a Cyberpunk: Edgerunners-t a Netflixen! ;) Zseniálisan jó sorozat! Garantáltan más élmény lesz utána leülni a játék elé, pont, ahogy az a Witcher sorozat esetében is volt.
Ahhoz képest, amilyen véleménnyel voltam róla a megjelenésekor, nekem nagyon pozitív csalódás, hogy most milyen állapotban van a játék. A DLC-t pedig várom! :)
4.
4.
medson
#3: Nekem az a legnagyobb bajom vele hogy a gunplayt egyszerűen nem tudom élvezni mert a célzás (kontrollerel) nem úgy viselkedik valahogy mint a többi fps ben, felturtam a netet tutorialok után kutatva hogy találjak egy jó setting et de még így sem az igazi. kár mert egyébként a világa nagyon érdekes és a grafikával sincs bajom.
Ja és a fizika meg a járművek vezetése sem a legjobb sajna.
3.
3.
KopyAti
#2: Hi!
Pont most olvastam egyik hozzászólásod egy masik cp 77 hír alatt, most meg ezt is. Hát akkor csalódott vok, nem adok több esélyt neki. Pedig azt vártam, hogy jól kipofozzák a játékot ennyi idő alatt next genre, és mégegyszer kitolom ps5 ön. Akkor ennyi volt számomra a cp77. Köszönöm az infót!
2.
2.
Rabit Wars
#1: Szia!
Én anno Ps5-ön kezdtem el, és hidd ell ha eddig nem tetszett ezután sem fog, ugyan úgy egy hulladék a játék grafika,fizikája a város is jól mondod " ingerszegény" fapados szar egyszerűen.
És az a durva sokan mondják milyen szép meg jó,hát nem tudom milyen címekkel játékokkal játszanak a felhasználok akik erre azt mondják, hogy SZÉP. De hiába jó a story ha maga a játék 2020-ban úgy néz ki mint valami 2012-es játék. De egy hasonló nyílt világú játéknál mint pl. a Horizon Forbidden West-hez képest ahol 4k-ban meg van oldva rendesen a grafika vagy teljesítménymény módban sem lassúl a játék 30fps, 60fps alatt és álom szép a játék motorja ahoz képest egy Cyberpunk egy vicc kategória minden téren. :)
1.
1.
KopyAti
Anno még ps4 pro n szenvedtem végig. Itt ott szép volt, de összességében elég felemás érzésem volt a játék grafikájával kapcsolatban. Na meg a város is elég ingerszegény volt. Most, hogy már van ps5 öm, azokat kérdezem, akik tolták e platformon, hogy milyen a játék?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...