Kirúgtak három kulcsfigurát a Disco Elysium csapatából

  • Írta: szlav
  • 2022. október 4.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Habár a ZA/UM csapatánál már javában készül a Disco Elysium második része, úgy néz ki, hogy a folytatás az előző rész írója, játéktervezője és művészi vezetője nélkül készülhet csak el.

Minden idők egyik legnagyszerűbb szerepjátéka, a Disco Elysium újradefiniálta azt, hogy mit is jelentenek a mesterien megírt dialógusok (vagy belső monológok), úgy néz ki azonban, hogy a már készülő folytatás munkálataiból kimarad az eddigi fejlesztőgárda egy jelentős része. A stúdió vezetősége ugyanis eddig tisztázatlan okokból búcsút intett Robert Kurvitz írónak és játéktervezőnek, Helen Hindpere társírónak és Aleksander Rostovnak, a Disco Elysium művészeti vezetőjének.

Habár a fentiek miértjét egyelőre sem az érintett fejlesztők, sem pedig a ZA/UM vezetősége nem kommentálta, annyit tudhatunk az ügyről, hogy a Kurvitz, Hundpere és Rostov részéről nem volt önkéntes a távozás. Az IGN-nek nyilatkozva később a következő, kissé semmitmondó üzenetet közölte a ZA/UM képviselője:

"Mint bármely másik videojáték, úgy a Disco Elysium fejlesztése is egy csapat közös munkája volt, és továbbra is az marad. Minden csapattag hozzájárulása felbecsülhetetlen, hiszen az a teljes egész egy része. Jelenleg nincs további kommentárunk az üggyel kapcsolatba azt leszámítva, hogy a ZA/UM kreatív csapata továbbra is a következő projektünk fejlesztésén dolgozik - erről a későbbiekben több részletet is elárulunk majd."

4.
4.
Ganzer
#3: Ettől fosok én is.
3.
3.
norbi27
Kirúgott író, társíró és művészeti vezető? Mi is volt az erőssége a Disco Elysiumnak? :(
2.
2.
markoci555
ha egy rohadt nagy pofára esés lesz, emlékezzünk vissza erre a hírre
1.
1.
Stig
Ejj, ez azért nagyon sajnálatos. Az első rész valami fantasztikus volt, nem is tudtam hogy a második részen is dolgoznak már. Nagy kár hogy megbontották ezt a csapatot, de azért remélem nem fog nagyon érződni az új részen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...