HWSW: Átment a töltőreform az uniós törvényhozáson

  • Írta: fojesz
  • 2022. október 5.
  • Hardver
Link másolása
Jönnek az egységes mobil-, majd később notebooktöltők az Európai Unióba - az ezzel kapcsolatos egyik utolsó formális döntést ma hozta meg az Európai Parlament plenáris ülése.

2024-től egységes töltőcsatlakozó-szabványt ír elő az Európai Unióban forgalomba hozott okostelefonoknál az az új direktíva, melyet hosszas előkészítés után ma szavazott meg az Európai Parlament plenáris ülése. A képviselők elsöprő többséggel, 602 igen és 13 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett fogadták el a jogszabály végleges szövegezését.

A rendkívül hosszú ideje formálódó jogszabály értelmében 2024 végétől minden, az EU-ban értékesített okostelefonnál, tabletnél, headsetnél, kézi játékkonzolnál, hordozható hangszórónál és fényképezőgépnél csak és kizárólag az USB Type-C töltőcsatlakozó lesz elfogadott gyártótól függetlenül. A direktíva hatálya 2026-tól kiterjed majd a noteszgépekre is, amennyiben azok áramfelvétele nem haladja meg a 100 wattot.

A döntés az Apple-nek fájhat majd leginkább - további részletek a HWSW-n!

4.
4.
Csoki80
#3: A fritzekre gondolsz, vagy a csigazabálókra?
3.
3.
Nothing
...és a balkáni kőkorszak utolsó védőbástyája, a mélykeresztény vétóország ezt hagyta megtörténni???
2.
2.
Parano1d
Az, de azért vannak nagyobb problémák is a világban, amivel foglakozhatnának, és most had ne mondjak példákat, mert ez mégiscsak egy gaming/IT oldal.
1.
1.
Slik
tul koran vagyok meg itt a sok karorvendo kommentert? egyebkent ez egy eleg jo otlet mert nagyon irritalo 3-4 fele kabelt keresgetni folyton ha tolteni kell valamit
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...