Ez történt még a Meta Connect 2022 eseményen

  • Írta: RangerFox
  • 2022. október 12.
  • Bejelentés
Link másolása
A Meta Quest Prón kívül számos egyéb bejelentéssel is szolgált Mark Zuckerberg cége a Meta Connect 2022-n, lássuk a legérdekesebb híreket!

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a tegnapi Meta Connect 2022 konferencia során leleplezték a Meta Quest Prót. Természetesen további érdekes bejelentések is történtek az eseményen, most összefoglaljuk a legfontosabbakat.

Jön az Xbox Cloud Gaming Meta Quest Store-ba

Egy blogposztban számoltak be arról, hogy hamarosan már a Meta Quest Store-ban is elérhető lesz a Microsoft Xbox Cloud Gaming szolgáltatása - egyelőre bétás formában. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazást letöltve egy Xbox-kontroller segítségével a Quest 2-n vagy a Quest Prón, streamelve játszhatunk majd az Xbox Game Pass Ultimate katalógusában szereplő játékokkal. Pontos megjelenési dátumot azonban nem adtak még a lehetőséghez.

Meta Quest 2-re is megjelenik a Marvel's Iron Man VR

November 3-án jelenik meg a Meta Quest 2-re az eredetileg kizárólag PS VR-on bemutatkozott Marvel's Iron Man VR. A bejelentéshez egy trailer is érkezett:

Érkezik a Population: One Sandbox

Sok frissítés érkezett már a Population: One játékhoz 2020 októbere óta, amikor is az elrajtolt a VR-platformokon. A BigBox VR csapata hamarosan egy új játékmódot fog kiadni hozzá, mely a Samdbox alcímet kapta, és a segítségével a játékosok saját maguk alkothatnak majd egyedi és új játékokat benne. A lehetőségek tárháza szinte végtelen lesz.

Hamarosan már VR-ban is játszhatunk az Among Usszal

November 10-én jelenik meg Meta Quest 2-re az Among Us VR, amit még a tavalyi The Game Awardson jelentettek be. A Schell Games által készített port 10 dollárba fog kerülni, és valamikor jövőre PS VR2 headsetre is elérhető lesz. Egy trailer is érkezett a bejelentés mellé:

Decemberben érkezik Quest 2-re a The Walking Dead: Saints & Sinners - Chapter 2: Retribution

A The Walking Dead világában játszódó túlélő akció-FPS, a The Walking Dead: Saints & Sinners második felvonása, a Retribution december 1-jén fog megjelenni Meta Quest 2-re. A bejelentés egy hangulatos trailer keretén belül történt meg:

Bejelentették a Behemothot

A The Walking Dead: Saints & Sinners alkotója, a Skydance Interactive egy új projektet jelentett be, mely a Behemoth címet viseli. Nem sok dolog derült ki a játékról, csupán annyi, hogy a csapat beletesz majd mindent, amit eddig tanultak arról, hogyan kell egy túlélőjátékot létrehozni VR-ban. Valamikor 2023 végén érkezik majd Quest-headsetekre.

A Meta is stúdió felvásárlásokba kezdett

A Meta igyekszik bekeményíteni VR-gaming területén, így felvásárolta többek között az Armature Studiót, a Resident Evil 4 VR fejlesztőcsapatát, valamint a Camoflaj Teamet és a Twisted Pixelt, akiknek a Marvel's Iron Man VR és a Path of the Warrior játékokat köszönhetjük. A Meta arra inti a rajongókat, hogy egyelőre türelmesen várniuk kell, amíg többet oszthatnak meg arról, milyen projekteken fognak dolgozni az újonnan felvásárolt csapatok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...