Bayonetta eredeti szinkronhangja bojkottálja a harmadik részt

  • Írta: szlav
  • 2022. október 16.
  • Hír
Link másolása
Hellena Taylor, Bayonetta eredeti szinkronhangja alaposan kitálalt. A színésznő elárulta, hogy a PlatinumGames egy sértően alacsony bérajánlattal kereste meg őt a harmadik rész kapcsán, ez vezetett a karakter új szereposztásához.

A múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy a Bayonetta 3-ban Hellena Taylor helyett Jennifer Hale alakítja majd a játék címszereplő boszorkáját. Ekkor azonban még mi sem tudtuk, hogy mi áll az új szereposztás hátterében, Hellena Taylor azonban most elárulta, hogy ő utasította vissza a munkát. Ennek egészen egyszerű oka van: a színésznő elmondása szerint a PlatinumGames felháborítóan alacsony fizetést ajánlott a főszereplő hölgy munkájáért.

Taylor néhány Twitteren megosztott videóban számolt be az eseményekről, miután megelégelte, hogy a PlatinumGames azt állította a rajongóknak, hogy a színésznő elfoglaltsága miatt voltak kénytelenek új hangot találni Bayonettának. Az igazság azonban az, hogy Taylor utasította vissza az ajánlatot, miután olyan alacsony összeget ígért neki a japán stúdió, amelyet nem csupán sértőnek, de immorálisnak is tartott. A színésznő magát a vállalat vezetőjét, Hideki Kamiyát is felkereste emiatt, a végső ajánlat azonban mindössze 4000 dollár volt, amelyet Taylor szintén elutasított.

A fentiek fényében Hellena Taylor arra kéri a franchise rajongóit, hogy bojkottálják a Bayonetta 3-at, ne vásárolják meg, azt a pénzt pedig, amit a játékra költöttek volna, ajánlják fel inkább egy nonprofit segélyszervezetnek. A színésznő a beszámolója során azt is hozzátette, hogy a nehéz anyagi körülményei és a munkanélkülisége miatt a múltban komoly szorongással, depresszióval és öngyilkos gondolatokkal is küzdött.

11.
11.
Jarl Balgruuf
#5: Ennyire patkànynak lenni màr művészet amilyen maga.
10.
10.
Obi Wan Kenobi
#5: Ha lenne gyereked, akit szeretnél, hogy tanuljon és kritikus gondolkodással nőjön fel, nem pedig birkaként, vagy csak ignoránsként (mint te), akkor valószínűleg másképp gondolkodnál erről. Mindenesetre ez egy sokkal komolyabb kérdés, mint amilyen impulzusi szintre lebutítottad magadnak, mert míg amíg egy szinkronszínész kiesésénél max nem lesz egy játékban szinkron, azért az oktatás bedőlése egy fokkal talán komolyabb probléma lenne.
9.
9.
sanyikatarzan
#1: Amikor a futószalagos munkás regisztrál gémkapocsora, aztán odaszarik a komment szekcióba, hogy EZAZ! Nem csak nekem szar az életem. Ebben az életben nem csak nyalással lehet feljebb kerülni, bár valszeg a te kis falusi mozgásteredben így mennek a dolgok.
8.
8.
DragonBleacPiece
#1: Ez nem barátok közt szintű stúdiómunka, hogy felröfögsz egy évadot két perc alatt és kész is. Meg nem abból áll hogyha 1 nyögésed meg 1 mondatod van a játék alatt akkor bemész, odabüfögöd és mész haza zsebben a lóvéval. Ott állsz, előtted a tükör mögött ül három neckbeard technikus meg a producerek, és ha egy hangárnyalattal valami nem olyan ahogy elképzelte a fickó újrakell venni 500x az egészet. Meg van hogy kész minden, és akkor nyögi fel a csávó hogy jaj mégse, újra az egész mert megszállta valami a wcn hogy ezt mégse így kéne, és újravesznek mindent. És ennek a többszöröse a többi szinkronhanggal együtti felvételek. És amúgyse sikerül elsőre semmi. Meg nem úgy kezelik mintha valami sztár lenne, hanem mint egy élő áru, és a hangja az áru itt. Egész nap állsz és mentálisan megterhelő a munka, ami aztán kihat az egészségre és a testedre is.
7.
7.
Heldengeist
Azért arányosítsunk le két dolgot. Az egyik, hogy ez nekünk sem sok pénz. Kb. 3-4 havi átlagbér. Az USA-ban pedig kb. másfél, ráadásul ez bruttó.

A másik, hogy ez nem havi fix és a munka sem olyan természetű, amit lehet olyan formában űzni, viszont a hozzáadott értéke magasabb, mint 90 másodpercenként betekerni pár csavart és meghúzni egy kallantyút 3 műszakban a sor mellett.
6.
6.
Jinbobo
#1 ott a pont. Az ő munkája sem pótolhatatlan, a japán cég sem hiszem h túl sokáig könyörgött volna neki. Mellesleg az eredeti hangja szerintem egy japán csajszi, ez úgymond csak az angol hang ami a fejlesztőknek nem nagy érvágás ha más pótolja. Szerintem is csak max néhány napos, pár órás munka, azért pedig nem olyan kevés ez a pénz. Egyébként nem érdekel ez a game, de ha érdekelne, biztos hogy nem azért nem venném meg, mert egy másik nő adja a hangját a karakternek. A DMC részekben sem hinném hogy ugyanaz lett volna Dante hangja mind az 5 részben.
5.
5.
crytek
Kb mint a tanárok sírnak sírnak ahelyett hogy keresnének jobban fizető melót... végülis is ez mindig így van sírni meg másokat hibáztatni mindig könnyebb mint a szerencsétlen életünkért amit maguknak okoztak tenni ellene.. Erről ismerszik meg az emberiség..
4.
4.
delphijos
#3: Ez 1.7 millió, vagyis kb. 140e forint. Ha ennyit keresel havonta, szerintem nem más a hibás. Másrészt a legnagyobb butaság ez a sokat előhozott érvelés hogy “menjen valaki 3 műszakban melózni”. Különböző munkáknak különböző értéke van. Nem mondom hogy ez mindig igazságos de ez van. Gy játék élvezetéhez hozzátesz egy jó szinkron. És pont azért mert nem jó akárki, ezért többet is kap. Egy híres színész se azért kap egy csomó pénzt mert többet gürizne mint egy gyári melós. Hanem mert jo eséllyel bőven kitermeli. És a SZEMÉLYE A FONTOS. Egy gyárban tök mindegy ki szereli össze a kütyüt. Ahogy mondtam ez lehet hogy van aki úgy érzi ez nem “fer” , de ez van. Ez ilyen. Mellesleg ez a pénz ezért tényleg nevetséges.A főszereplő lett volna, és ez 60 példány ára.
3.
3.
markoci555
#2: nem ismerem ezt a játékot, mert iszonyat ****nak tartom, tipikus ázsiai cucc, valóságtól elrugaszkodott női alak meg lehet sorolin... de pont olyannak tűnik, amit ilyen pársoros cuccal el lehet végezni, ha van esetleg valami háttérsztorija, akkor még az pár óra munka, de nekem ne mondja senki, hogy ez hónapokig tart, ennyi pénzt én is 1 év alatt keresek össze a szaros 12 órás munkámmal, biztos én is utolsó paraszt vagyok
2.
2.
xentae
#1: Ha szerinted ennyiből tart a szinkronszínészkedés, hogy fél óra lenne az egész, akkor menj is vissza 14 órázni, te utolsó tuskó paraszt.
1.
1.
Nothing
4000 dolcsi, hogy fél óra alatt felböfögj pár szexista egysorost meg kéjesen nyögdécselj...botrány. Remélem, helyette inkább egy összeszerelő üzembe ment 14 órázni, ahol kb. fél év alatt hoz össze ennyit (ha eleget nyal).

"nehéz anyagi körülményei és a munkanélkülisége miatt a múltban komoly szorongással, depresszióval és öngyilkos gondolatokkal is küzdött"

Hát zokogok, bazdki! XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...