Konzolokra tart az Age of Empires

  • Írta: fojesz
  • 2022. október 25.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft az Age of Empires-sorozat huszonötödik szülinapja apropóján jelentette be, hogy a második és a negyedik rész elérhetővé válik Xbox-konzolokon is.

Az előzetes szivárgások után a Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy konzolokra tart a huszonöt éves Age of Empires-sorozat. Elsőként az Age of Empires II: Definitive Editiont kapják meg az Xbox One- és Xbox Series X/S-játékosok, ez már 2023. január 31-én megjelenik, utána pedig az Age of Empires IV következik - szintén jövőre.

A játékok természetesen az Xbox Game Pass szolgáltatásba is bekerülnek, ami azt jelenti, hogy végre felhős formában is játszhatóvá válnak. A készítők ezzel együtt leszögezték, hogy különösen odafigyeltek az irányításra: nem csak arra törekedtek, hogy a játékok kontrollerrel is jól irányíthatók legyenek, de az oktatómódot is a konzolos élményhez igazították, és a megújult mesterséges intelligenciának hála az erőforrás-menedzsment is "hatékonyabb és intuitívabb" lesz. Ezenkívül természetesen a billentyűzetet és az egeret is támogatni fogják a konzolos verziók - így az opcionálisan bekapcsolható crossplaynek is lesz értelme.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...