Ezeket a játékokat hozta a Nintendo Indie World Showcase műsora

  • Írta: szlav
  • 2022. november 9.
  • Rendezvény
Link másolása
Bő 25 percben záporoztak a csodásabbnál csodásabb független fejlesztésű címek a Nintendo Indie World Showcase adásán. A szokásainkhoz híven átlátható, könnyen emészthető formában mutatjuk az újdonságokat.

Mielőtt kérdeznétek, nem, sajnos ezúttal sem mutatta meg magát a Hollow Knight: Silksong, de a jó hír az, hogy helyette rengeteg izgalmas és imádnivaló indie gyöngyszem került a terítékre. Nem is szaporítjuk tovább a szót, máris mutatjuk a bejelentéseket, ha pedig vissza szeretnétek nézni a teljes műsort, azt ide kattintva tehetitek meg.

Venba

A Visai Games csapata egy Kanadába emigrált indiai család történetét meséli el néhány tál ínycsiklandozó étel felett. Nemcsak a Cooking Mama rajongóinak kötelező! A Venba megjelenésére 2023 tavaszán számíthatunk.

 

Goodbye World

A játékfejlesztés nem könnyű móka még az aprócska, független fejlesztők számára sem. A kissé talán baljós címmel érkező Goodbye World egy ilyen történetet mesél el, ráadásul még ebben a hónapban lecsaphatunk rá.

Have a Nice Death

A haláli roguelike akció-platformer hamarosan Nintendo Switchre is megérkezik! 2023. március 22-én vehetjük kézbe a kaszát.

Aka

A Cosmo Gatto stúdió imádnivaló játékában egy nyugdíjba vonult harcos (aki egy vöröspanda!) békés életébe nyerhetünk betekintést. Nincs messze a megjelenés sem, csak december 15-ig kell várnunk.

 

Pepper Grinder

Devolver-játékokban még nemigen csalódtunk, így érdemes lesz szemmel tartani a 2023-ban megjelenő Pepper Grindert is, amely akár a Shovel Knight elveszett spin-offja is lehetne.

 

Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly

Érkezik a Coffee Talk második epizódja! Kellemes muzsika, ízléses látvány és furcsa karakterek várnak bennünket a csésze felett. A megjelenésre jövő tavasszal számíthatunk.

 

ONI: Road to be the Mightiest Oni

Egy rövid, zenés kedvcsináló és némi gameplay erejéig újra megmutatta magát az ONI: Road to be the Mightiest Oni. A nagy tettekre hivatott apró démon története 2023. március 23-án kerül a Nintendo Switchre.

 

Desta: The Memories Between

A Monument Valley alkotóinak legújabb játéka egyszerre szürreális szerepjáték, körökre osztott taktikai kaland és... kidobós? Igen, ez elsőre kissé furcsán hangzik, de a bemutató titeket is meg fog győzni! A játék a jövő év elején érkezik Switchre.

 

A Space for the Unbound

Fiatalság, szerelem, suli, barátok, földöntúli szupererők - egy ilyen pofás pixelgrafikával megáldott szerepjátéktól nem is várnánk mást. Az A Space for the Unbound 2023. január 19-én jelenik meg.

Dordogne

Eddig is rengeteg csodaszép indie címet láthattunk ma, de a Dordogne a saját ligájában játszik. Mimi mesés kalandja Dordogne kézzel festett tájain egészen káprázatos, így mindenképp jó hír, hogy jövő tavasszal már kézbe is vehetjük a játékot.

 

Botany Manor

A White Thorn Games fejlesztése minden kertész legnagyobb álma! Rengeteg apró, szeretetre vágyó virág és néhány trükkös fejtörő vár bennünket a kúria üvegházában. A Botany Manor megjelenésére valamikor a jövő év folyamán számíthatunk.

Once Upon a Jester

Ha csak egy kicsit is kedvelitek a zenés színjátékokat, akkor a Once Upon a Jester bohókás, vidám és gyakran teljesen improvizált előadását mindenképp érdemes lecsekkolnotok. Ráadásul már ma lecsaphattok rá!

 

Rogue Legacy 2

Ha szeretitek a roguelike akció-platformereket, akkor a Rogue Legacy 2-vel nem lőhettek mellé! A Cellar Door Games méltán sikeres játéka ma végre Nintendo Switchre is megérkezik.

 

Blanc

Az aprócska farkas és a magányos őz kooperatív kalandja a Nintendo Switchet sem hagyja ki. 2023. február 14-én fedezhetitek fel ezt a varázslatos monokróm világot.

 

A Little to the Left

Egy kis OCD-s takarítgatás és rendezkedés még senkinek sem ártott, az A Little to the Left pedig amúgy is kimaxolta a cukiságfaktort. Akár már ma nekivághattok a feladványoknak, de a cicával vigyázzatok!

 

Sports Story

Nemcsak focizni és tollasozni fogunk a Sports Storyban - jobban belegondolva úgy tűnik, hogy a sportok inkább csak utógondolatnak számítanak a rengeteg izgalmas kaland mellett. Akárhogy is legyen, idén decemberben már neki is vághatunk a történetnek.

 

Ezek voltak tehát a Nintendo Indie World Showcase mai adásának a legnagyobb bejelentései, de akadt a műsoron még néhány cím, amelyek csak egy-egy pillanat erejéig villantak fel. Itt is akadnak bőven érdekességek, így egy rövid listába szedtük őket a megjelenési dátumokkal együtt: 

  • WrestleQuest (2023 május)
  • Wobbledogs Console Edition (november 17.)
  • Storyteller (2023. március 23.)
  • World of Horror (2023 nyarán)
  • Curse of the Sea Rats (2023 elején)
  • Inscryption (december 1.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...