Decemberben jelenik meg a The Long Dark Survival fizetős bővítése

  • Írta: Nyuszcica
  • 2022. november 25.
  • Letöltés
Link másolása
A Hinterland Studio havas túlélőkalandja, a The Long Dark december 5-én kapja meg az első fizetős kiegészítőjét, a Survival mód bővítését, a Tales from the Far Territoryt.

A The Long Dark türelmesen kivárta, hogy december 5-én, konzolokra pedig később, 2023 elején végre megérkezzen a fizetős bővítése, a Tales from the Far Territory. Ez azonban sokkal különlegesebb, mint amilyennek elsőre tűnik, hiszen nem egy egyszerű DLC-ről van szó: a Hinterland Studio úgy tervezte, hogy 12 hónapon keresztül, hat részben fog megjelenni a bővítés, körülbelül 8-10 hetente egy újabb kiegészítéssel és teaser trailerrel. 

A Tales from the Far Territory egy rakás új játékelemet hoz magával. Kezdjük a Glimmer Fog időjárási jelenséggel, ami elektrosztatikus energiával tölti fel a levegőt, ezzel lehetőséget adva a játékosnak, hogy meghatározza a hollétét, és ha csak rövid időre is, de kapcsolatot teremtsen a külvilággal. Emellett egy új betegség is benne lesz a játékban: a vadonban, zord körülmények között ki ne lenne előbb-utóbb inszomniás? 

Újabb állatfajokat is telepítenek a kanadai erdőkbe, a játékosok legnagyobb örömére, vagy éppen bánatára. A túlélők megismerkedhetnek például egy hófajd nevű fácánfélével, akinek a húsa élelemként, a tolla pedig kraftolható elemként fog a játékos hasznára válni. Azonban az újonnan érkező állatokban ellenségre is talál majd az ember, ugyanis a bővítmény megvásárlásával könnyedén összetalálkozhatunk akár egy pumával is. 

De a kiegészítő nem csak nehezítéseket ad a játékhoz, hanem más érdekes bővítéseket is. Ilyen lesz például a fotómód, vagy a lehetőség, hogy az ideiglenes szállásodat kidekorálhatod, szépítgetheted.  A játékosok számíthatnak továbbá a The Long Dark vadászkihívásának utolsó részére, valamint vizuális fejlesztésekre az Xbox Series X/S, PlayStation 5 és PC platformokon.

Kezdetben 19,99 dollárba fog kerülni, de ez az ár emelkedni fog, ahogy a 12 hónap alatt újabb tartalmakkal bővül a játék. A végleges ár várhatóan 29,99 dollár lesz, ha már minden része elérhetővé válik (via Eurogamer).

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...