Hidetaka Miyazaki nem tudja, miért lett ekkora siker az Elden Ring

  • Írta: Nyuszcica
  • 2022. december 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A 2022 februárjában megjelent Elden Ring sorra zsebeli be a játékvilág rangos díjait, jelöléseit. Az alkotó, Hidetaka Miyazaki azonban nem tudja, mi az oka annak, hogy ennyire sikeres lett a játék.

A FromSoftware Elden Ring című játéka nyerte el a december 2-án Tokióban megrendezett PlayStation Partner Awards 2022 nagydíját. Az elismerést a világszerte legnagyobb eladásokat bezsebelő videójáték kaphatta meg, az Elden Ring pedig már novemberben több mint 17 millió példányban talált játékosra

Hidetaka Miyazaki, az Elden Ring rendezője a PlayStation Partner Awards során részt vett egy kérdezz-felelek ülésen, ahol megkérdezték tőle, hogy szerinte mi az oka a játék kirobbanó sikerének.

"Őszintén szólva nem sokat gondolkodtam rajta." - válaszolta Miyazaki. - "Az igaz, hogy az eladások magasabbak voltak, mint a korábbi játékainké, de fogalmam sincs, mi volt az oka. Szóval még ha meg is akarnám ismételni ezt a sikert, akkor sem tudnám." 

A játék már korábban, a novemberi Golden Joystick Awards-on is bizonyított rátermettségéről, amiről bővebben olvashatsz itt.

Az Elden Ringet egyébként hat kategóriában jelölték a The Game Awards 2022-n, többek között az év játéka címért is indul a legnagyobb riválisával, a God of War: Ragnarökkel együtt. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...