17,5 millió példányban kelt el eddig az Elden Ring

  • Írta: RangerFox
  • 2022. november 15.
  • Biznisz
Link másolása
Óriási mérföldkövet lépett át az Elden Ring, már több mint 17 millió példányban kelt el, mindez pedig kevesebb, mint egy év alatt jött össze neki.

Még augusztusban derült ki, hogy az Elden Ring átlépte a 16,6 millió eladott példányt, most pedig újabb mérföldkövet ért el. A Bandai Namco illetékesei a befektetőkkel folytatott Q&A során megerősítették, hogy a játék szeptember 30-cal bezárólag 17,5 millió példányban kelt el. Az információ mellé megosztottak egy grafikont is, amiről azt olvashatjuk le, milyen ütemben érte el ezt a számot a játék.

A megjelenés utáni első két hétben már 12 millió példányszámban kelt el az Elden Ring (ebbe természetesen beletartoznak az előrendelések is), március végéig a 13,4 milliót, júniussal bezárólag pedig már a 16,6 milliós eladott példányszámot is túlszárnyalta. Ez egyébként egyedülálló teljesítmény a japán RPG-k körében, példának okáért a Final Fantasy XV 10 millió példányban kelt el hat év alatt, a Final Fantasy VII Remake pedig 2020 óta csupán 5 millió példányban talált gazdára. Érdekesség, hogy ezzel az Elden Ringből többet adtak el, mint a komplett Deus Ex-franchise játékaiból összesen - az a sorozat 12 millió darabszámnál jár.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...