The Witcher 3 - hotfix érkezett a technikai bakikhoz

  • Írta: pandaril
  • 2022. december 20.
  • Letöltés
Link másolása
Döcögősen indult az The Witcher 3 újgenerációs változata, de a CD Projekt RED dolgozik az ügyön. A fejlesztők szerint a legújabb hotfix meg fogja oldani a PC-s crash-eket.

A játék sokak által várt next-gen frissítése a főbb konzolokon elfogadhatóan sikerült, azonban a PC-s közösségre rá jár a rúd. A Redditen megjelent kommentek alapján a problémák változatosak. Vannak, akiknél az átlagos FPS szám a felére esett vissza, másoknál RTX 4080-as kártyákon is akadozó kép, egyeseknél még játékmenetbeli problémák is felmerültek (pl. a meditálás nem segít a mérgezettségi szinten).

A CD Project RED csapata 2022. december 19-én élesítette a hotfixet, ami a teljesítménybeli problémákon felül a GOG-os és a steames játékon belüli kezelőfelületet is érinti. A patch élesítését követően érkezett visszajelzések alapján a problémák nagy része megoldódott, azonban még van mit javítani továbbra is.

Ti milyen problémákkal találkoztatok az update után? A patch-et követően megoldódtak?

7.
7.
patka21991
Nekem PC-n egy 1660TI-val szuperül fut über+ grafikán, 1440p-ben a frissítés óta. Előtte sem volt sok probléma, de voltak fps droppok. Csodaszép a játék. Élettel teli a világ, szépek a karakterek arcai.
Netflixes nilfgardi páncél eléggé illúzió romboló. Nem illik bele a világba. Nem ajánlom a használatát.

Ps5-ön is nyomtam. Kipróbáltam a ray tracing módot. 5 perc alatt hozzászoktam a sebességéhez, de én mégis inkább átraktam teljesítmény módra, mert vibrált a háttér. Meg az igazat megvallva nem is láttam, hogy ez most mivel szebb. Plusz ps-en állandóan kifagy a shop, ha sok időt töltök el benne (1-2 perc az a sok idő).
Más hiba nincs. Teljesítmény módban nagyszerűen fut a játék.

A poén kedvéért leteszteltem a régi gépemen. 1050TI van benne, 8 gb ddr3 ram, i5 4. Gen proci. Normál beállításokkal szépen fut 1080p-ben. Geralt, neves NPC-k rendben vannak, a többiek ruháinak a texturája elmosott. Karakter arcok jók. A természet, a fák darabosak/recések, távoli dolgok elmosottak, de vállalható módon. Teljesítmény jó. Még lehetne picit játszani a grafikai beállításokkal, pl a textúrák mehetnek szerintem magason is. Összességében, teljesen játszható, egyáltalán nem csúnya.
6.
6.
xanatos0911
Ez egy gyenge DX12 implementacio. Hotfixet meg nem próbáltam, de a 4.0-ás patch jelenleg annyit ért el, hogy a CP2077 jobban fut jelenlegi állapotában, mint a Witcher 3.
5.
5.
hedzsooo
Hotfix elott is szepen ment nekem ez a PC-s verzio meg Ultra+ graf. beallitasok felett is. Igaz, csak Full HD-ben, G-synces monitorral, + par modder segitsegevel, modositasaik, sajat javitasaik es fejleszteseik feltelepitesevel. :)
3.
3.
Kamukaze
#2: Egész jól működjön. :) Ha tisztában lennél azzal amilyen szavakkal akarsz valami leírni, akkor te nem beszélnél hülyeséget.
2.
2.
Dester
#1: ha tisztában lennél a technikai részleteivel a raytracingnek, akkor nem írnál ilyet. Nem indokolatlanul lassú, hanem ennek ennyi a számítási igénye. Én már 20 éve is rendereltem raytracingelt képet 3D Studioban, és nem véletlen, hogy csak mostanra jutottunk el odáig, hogy egész jól működjön realtime.
1.
1.
Kamukaze
Maga a Ray tracing technológia indokolatlanul lassú, ezt nyújtom/ezt várom egyensúlya a probléma. Egy 3070 tulaj. (csak nézzük meg hogy sofveresen mit művel egy Unreal 5 motor..)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...