Mario nélkül edzhet Sonic az olimpiára

  • Írta: szlav
  • 2023. január 3.
  • Pletyka
Link másolása
Mario és Sonic rendszerint együtt kelnek versenyre az olimpiai játékokon. A Sega álláshirdetései szerint a kék süni már készül a 2024-es nyári olimpiára, de lehet, hogy ezúttal a bajszos vetélytársa kimarad a buliból.

Bevett szokás, hogy az olimpiai játékok idején a Nintendo és a Sega egymásnak ereszti a két nagy kabaláját a Mario & Sonic at the Olympic Games éppen aktuális felvonásaiban. Eddig is szinte garantált volt, hogy a 2024-es párizsi olimpiára is készül egy hasonló játék, elképzelhető azonban, hogy nagyot változtat majd a felálláson a szériát fejlesztő Sega.

Mindezt azokból az álláshirdetésekből tudhatjuk (via DualShockers), amelyeket a közelmúltban lőtt fel a japán vállalat. Habár a leírásokban a játék nincs explicit módon megnevezve, annyit elárultak, hogy a cím a Sonic franchise-hoz tartozik, további kontextus gyanánt pedig Sonic hivatalos weboldalát, illetve a Sega másik olimpiai sportjátékát, az Olympic Games Tokyo 2020 - The Official Video Game-et jelölték meg (vagyis nem Mario és Sonic 2020-as olimpiai játékát).

Akad azonban egy ennél is gyanúsabb részlet, ami valószínűvé teszi azt, hogy a Sega Mario nélkül képzeli el Sonic 2024-es fellépését. A fent említett álláshirdetésekben a Sega nem csupán a Nintendo Switchet, de az Xbox- és PlayStation-konzolokat is megjelölte a készülő játék célplatformjainak. Jól tudjuk, hogy a Nintendo rendíthetetlenül ragaszkodik ahhoz, hogy Mariót exkluzív módon a saját platformján tartsa, így ha a készülő projekt valóban egy olimpiai sportjáték Sonic főszereplésével, akkor jó esély van rá, hogy Mario nem lép egy pályára a sebesen szaladó sündisznóval.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...