Íme, a Forspoken gépigénye

  • Írta: pandaril
  • 2023. január 18.
  • Gépigény
Link másolása
A Square Enix egy PC-specifikus traileren keresztül közölte, hogy milyen gép kell ahhoz, hogy egyáltalán elinduljon a játék.

A nyúlfarknyi trailer számos PC-specifikus dologról rántja le a leplet, mint amilyen a 32:9-es képarány támogatása is (persze, elmaradhatatlan feature, hogy a játék PC-n támogatni fogja az egér+billentyűzet vezérlést a kontroller mellett).

Azonban a trailerrel egyidőben megjelent a játék minimum és ajánlott gépigénye, a játék Steam oldalán részletesen is megtekinthetők ezek a követelmények, azonban ajánlott leülni előtte.

A minimum gépigény, ami a Square Enix szerint a 720p 30 FPS-t jelenti, 16GB RAM-ot és legalább egy NVIDIA GeForce GTX 1060-at jelent. Az ajánlott kategória (1440p 30FPS) szerint ugyan ezek az értékek 24GB RAM és NVIDIA GeForce RTX 3070. Mindkét esetben 150GB-nyi szabad tárhely kell, ám az ajánlott konfiguráció szerint ennek SSD-nek kellene lennie a töltési idők érdekében. Az ultra beállítások ennél is meredekebbek: 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 4080 és NvMe SSD tárhely, hogy a játék 2160p 60FPS-sel fusson.

A Steam Hardware Survey szerint a játékosok 65%-a 1080p-ben játszik, azonban a közölt adatok erre nem térnek ki, így a játékosok java része kénytelen lesz megvárni a játék megjelenését, hogy megtudja, hogyan fut nála a játék. Demo ugyan készült a játékhoz, de csak PS5-re, azonban nem aratott osztatlan sikert.

1.
1.
hedzsooo
Ma' nem aze' de ugy itt is irva vagyon, h PC-n meg mindig jelentos szamu jatekos eppenseggel 1080p/1920x1080/Full HD-ben jatszik, nem pedig 720p, v. 1440p-ben de mindegy, ok tudjak ugye h mit/mikor/mire/miert jelentenek be, + mit nem... :D XD

En mondjuk kimatekoztam gyorsan h ezzel sem lenne gondom, mivel SSD boven akad, uj proci elegge odavag, 32GB RAM befigyel, + mivel Full HD-ben jatszom en is a tobbseghez hasonloan, a 12GB-os RTX 3060-asom is koszoni szepen, el lesz meg 1db-ig...

De annyira amugy nem is fogott meg a jatek elezoetesei, ugyhogy csak szepen csendben kivarom inkabb rola majd mas jatekosok, tesztelok visszajelzeseit... :D Nem vagom csak, hogy ez 1ebkent milyen marketing-strategianak felel meg naluk de nekem 8, mint irtam vegulis, csak pl. nem hiszem h most pont ezzel fognak megtobb elorendelest igy kapni. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...