Kiderült, milyen hosszú lesz a Hogwarts Legacy

Napvilágot látott a Hogwarts Legacy artbookja, így olyan információra is fény derült, mint hogy milyen hosszú kalandra számíthatunk, illetve hogy milyen melléktevékenységek fogják majd az alap játékidőt kitolni.

Már csak alig néhány hét választ el minket a Hogwarts Legacy megjelenésétől. nemrég kiderült, hogy milyen grafikai beállítások lesznek elérhetőek konzolokon, illetve megkaptuk a játék hivatalos gépigényét is. Ezen felül egy hangulatos cinematic traileren keresztül is átélhettük, milyen élmény lesz majd a Roxfort diákjának lenni. Most kiszivárgott a játék artbookja, és vele együtt számos izgalmas információ is, melyekről a redditen lehet többet olvasni. Ugyanitt a játék térképét is meg lehet tekinteni.

Kiderült például, hogy a játék alapsztorija nagyjából 35 órát fog igénybe venni, a 100%-os teljesítés pedig nagyjából ennek a kétszeresét. A gyilkos átkot csak a játék vége felé tanulhatjuk meg, egy mellékküldetés teljesítése során. A különböző házak tanulói különböző fő küldetéseket teljesíthetnek, melyek végül ugyanabba a konklúzióba futnak. Például az egyik meg nem nevezett ház tanulójával az Azkabant is felfedezhetjük majd. 

Ezeken felül úgynevezett Merlin puzzle-öket teljesíthetünk, melyek igénybe veszik szinte minden megtanult varázslatunkat. Érdemes lesz a mellékküldetéseket is a fő sztoriszállal párhuzamosan teljesítenünk, sokat hozzáadnak majd az élményhez. A Hogwarts Legacy 2023. február 10-én jelenik meg PlayStation 5, Xbox Series X/S konzolokra és PC-re, majd április 4-én PlayStation 4, Xbox One konzolokra, később, július 25-én pedig Nindento Switch-re is megérkezik a játék. 

5.
5.
marcoco
#2: Teljesen egyetértek. Remélem jó lesz a játék és akkor megveszem, de előrendelés kizárva.
4.
4.
gabeee19
#2: Ez szerintem már túlzott szőrszálhasogatás. Ez pontosan az a game, amiről egy hónappal a megjelenése előtt szinte csak azt nem tudod, hogy milyen színű a 12. barlangban eldugott seprű nyele. Erre a játékra a látottak alapján alig lehetne negatívumot mondani, a túltolt ikonokon kívül, ami szerintem is sok.
Nyilván mindenki odavan érte, aki egy open world RPG-re vár, ráadásul ez a H. P. világában játszódik.
Hozzáteszem számomra pont az lenne félelmetes, ha azok készítenék, akik a Mad Max és Rage 2 nevezetű, üres, repetitív szutykokat csinálták.
3.
3.
DragonBleacPiece
#2: Mert nincs más harry potter játék ezen kívül, ami nem 20 éves.. és ha minden sz*r lesz benne, akkor is megveszik mert körbelehet repülni a roxfortot, a tiltott rengeteget meg a roxmorts falut seprűn, bárhol le lehet szállni, lehet növénykéket gyűjteni és bájitalokat kavarni, meg a legendás lények órán mini pokémonozni meg feltakarítani a kakit a narglik után. Szóval szerintem ha semmi sztori, se rpg elemek ,se saját karakter, se harc nem lenne csak fel lehetne fedezni a mapet meg hadonászni a pálcával lakatokra, akkor is megvennék. Videók alapján jó játéknak tűnik számomra, mert annak ellenére hogy nyílt világú meg tömve van ikonnal, mégse tűnik olyan okádék üresnek mint egy assassins creed pl, a roxfort meg a tökéletes hub. Meg lehet szerkesztgetni a hálókörleted is mint a simsben. xD
2.
2.
Doomsayer
Sztori szempontból el tudom képzelni, hogy egyáltalán nem lesz rossz, de amúgy a játéknál nekem a világ összes red flag-je fent van, úgy kerülöm a vásárlást, mint a tüzet.

Először is, az Avalanche Software, aki ezt a játékot készíti, nem az az Avalanche Studios, amire mindenki gondol.

Az Avalanche Software, aki ezt a játékot készíti ezeket jelentette meg az elmúlt időkben: Toy Story 3, Cars 2, Disney Infinity 1-2-3, Cars 3

...és szerintem többek arra az Avalanche Studiosra gondolnak, akik a következőket készítették: Mad Max, Just Cause 2-3, Rage 2, stb... de nem az a jó stúdió készíti, hanem a fenti.

Más részt meg WB Games (Warner Brothers), akik az elmúlt időkben mindent elrontottak vagy minőséggel, vagy mikrotranzakciókkal: mint pl Gotham Knights vagy Middle-Earth: Shadow of War.

Ráadásul ez a Hogwarts ugyan arra a motorra jön (UE4), mint a Gotham Knights és erre az utóbbi 1-2 évben nem bírt senki normálisan futó játékot csinálni...
A gameplay videókból látszik, hogy ikonokkal telibevert open world lesz a játék, de a tennivalókból semmit nem mutatnak.

Amúgy kedvem lenne hype-olódni, meg minden, sőt, ha jól sikerül, akkor meg is veszem ezt a játékot, de előrendelés kizárva és utána is csak a PC-sek véleménye fog érdekelni a játékról, mert a Warner nem tart ott nálam, hogy ha szart csinál PC-re, akkor konzolra megvegyem a játékukat. Nekik jót kell csinálni PC-re, ha pénzt akarnak látni tőlem, nem pedig ilyen Arkham és Gotham Knight szintű retteneteket.

De ezek alapján a videók alapján, hogy gameplay bemutatóban olyan placc van, ami csak a deluxe edition-ben van? Ezzel is már szétválasztani meg kategorizálni a játékosokat... elkészíteni valamit és a teljes árú verzióból direkt kihagyni, mert ha csóró vagy és nem akarsz 60 helyett 70 vagy 80€-t kiadni a játékunkra, akkor neked majd nem lesz benne ez+az, pedig mi elkészítettük. Ez is egy szimpatikus húzás...

Végül is még csak azt sem értem, hogy ezek fényében hogyan pörögnek annyian erre a játékra.
1.
1.
crytek
Na akkor egy jó 25-30 órás sztorit kapunk nem rossz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...