Ingyenesen elérhetővé tették a Metro Exodus fejlesztői eszköztárát

  • Írta: pandaril
  • 2023. január 25.
  • Letöltés
Link másolása
Akik megvették a játékot PC-n, azoknak ingyenesen elérhető a fejlesztői toolkit, amivel szabadon kísérletezhetnek.

A 4A Games saját oldalán jelentette be, hogy Steamen, A GoG-on és az Epic Store-ban is elérhetővé tette az Exodus SDK-t, ami nem csak egy mod készítő eszköz, hanem az a fejlesztési eszköztár, amivel magát a játékot is készítették. Az Exodus SDK modell- és jelenetszerkesztővel, időjárás- és terepszerkesztővel rendelkezik, de lehetséges a kamera útvonalát is megadni, sőt scriptet készíteni vele. A felhasználó még az AI viselkedésébe is belenyúlhat.

A toolkithez természetesen oktatóvideók is tartoznak, így azoknak is van segítség, akik sosem használtak még ilyen eszközt. Az Exodus SDK segítségével programozási alapismeretek nélkül is gyártható tartalom a játék motorjában, bár igaz, a kódhoz képest bizonyos szinten korlátozottabb a grafikus script szerkesztő.

Azonban az ajándéknak van egy kikötése: az így készített tartalmakat semmilyen formában nem lehet értékesíteni, úgy sem, hogy valamilyen formában, de a tartalomtól függetlenül, fizetni kelljen érte (pl. Patreon-tagsághoz kötni). A programban a Mod.io integrációja is megoldott, így a modderek könnyen megoszthatják egymással alkotásaikat.

2.
2.
Chdz
#1: Már csináltak volna, ha lett volna eddig hozzá SDK. Pár nap, vagy hét és lesznek hozzá modok, ami örömteli hír.
1.
1.
crytek
Kiváncsi leszek fognak e hozzá tartalmakat értelmes dolgokat készíteni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...