Visszaesett az Xbox-részleg, de szárnyal a Game Pass

Link másolása
A Microsoft legújabb pénzügyi jelentéséből kiderül, hogy komoly visszaesést könyvelhetett el az Xbox-divízió, azonban a Xbox Game Pass sosem volt még népszerűbb.

A Microsoft legújabb pénzügyi jelentéséből számos információt megtudhattunk, kezdve talán a legfájóbbal: visszaeséssel zárta a legutóbbi negyedévét az Xbox-divízió. Az előző év hasonló időszakához képest a 2022. december 31-én lezárt pénzügyi negyedévében 13%-kal kevesebb bevételt termelt a Microsoft Gaming szekciója. Ez az Xbox hardvereladásokban történt 13%-os csökkenésnek, valamint a "tartalom és szolgáltatások" területen elszenvedett 12%-os esésnek tudható be.

Öröm az ürömben, hogy ettől függetlenül az Xbox Game Pass sosem látott magasságokba emelkedett, a játékosok több időt töltöttek játékok futtatásával és streamelésével, mint valaha. A Microsoft továbbá rekordszámú aktív Xbox-felhasználót jegyzett ebben az üzleti negyedévben, egész pontosan 120 milliót. Remélhetőleg a bevételekből származó kiesést valamelyest szépíteni tudják majd a következőkben, hiszen olyan játékok jelennek majd meg, mint a Redfall, valamint a Forza Motorsport.

13.
13.
delphijos
#12: Ja, hát ilyen mindig van de ez bullshit. Persze, Patreon meg OnlyFans biztos több bevétel ( minden platform amúgy “csábítással” kezd, és egyelőre ezek főleg felnőtt tartalomban jeleskednek, a YT népszerűségének a közelében nincsenek ) , de több tartalomgyártót ismerek, és a bevétel nagy része még mindig a YT-ból jön ( pedig Twitch-en is jelen vannak ). Szóval az hogy arra buzdítanák a nézőiket hogy reklámblokkolóval nézzék őket, az ordas nagy kamu hacsak nem saját maguk ellenségei. Persze tőlem mindenki azt hisz el amit akar.
12.
12.
Ooorky
#9: Nem tudom már mi volt a címe, de tavaly év végén volt egy trending videó youtube-on amiben elmagyarázta a készítő, hogy a youtube a jelenlegi formájában halott.
A reklámokból és prémium előfizetésből a készítő csak morzsákat kap, donation-ök 30%-t is lenyúlják még adózás előtt, marad a szponzor és patreon.
Főleg mivel egyre több a reklám a videók alatt, még ha a készítő nem is akar kirakni akkor is! Ráadásul már kísérleteznek vele, hogy mekkora a felhasználók türelme, szúrópróbaszerűen 3-4-5 reklámot is befűznek időnként egy videó elé.
Úgyhogy igenis használjon a felhasználó adblock-ot, ott hallottam erről a sponsorblock-ról is, ha támogatni akarja a videó készítőjét kattintson a leírásban levő linkre, vagy patreon-on adjon némi pénzt.
Ja meg váltsanak az emberek Firefox-ra, mivel az az egyetlen nem chromium alapú böngésző, márpedig chrome alól ki fogják vezetni az adblock lehetőségét.
11.
11.
Ooorky
#8: "Nem tudom hogyan csinálja a progi, de csak a nettó videót látod."

Integrálva van a Sponsorblock plug-in, felhasználók küldik be böngészőből az adatbázisba, hogy miket lehet kukázni (böngészőben be is állítható, hogy a különböző színnel jelöltek közül mit akarsz átugrani, szponzor, intro, önreklám stb.).
10.
10.
Doomsayer
#9: Hát igen, nekünk nem dolgunk (és ahogy sokan érzik néha: kötelességünk) megítélni a másik embert. Tanácsot lehet neki adni, vagy segíteni, de amúgy szabad akarat van és felesleges nettó gonosznak lenni a másikkal. Tőlem is bárki bármire előfizethet és olyan autóval megy, amilyennel akar, stb.
9.
9.
delphijos
#8: Én se azt mondom hogy MINDENRE elő kell / kéne fizetni. Ez egyéni preferencia kérdése. Én pl. csak pár csatornát nézek rendszeresen YT-n, de tévén is szoktam , plusz úgy vagyok vele hogy ha már “ingyen” kontent, annyival segítem a készítőket hogy nem reklámblokkolóval nézem. De amúgy nekem ezzel sincs bajom, csak az a hozzáállást nem szeretem, hogy ha valaki viszont fizet valamiért azt miért kell “leszólni”. Nem más pénzét költi. Egész csomó fizetős dolog van amire meg én nem költenék, más meg arra költ…. Nem vagyunk egyformák.
8.
8.
Doomsayer
#6: Egyébként ennek nyomán csak eszembe jutott, hogy youtube-on számomra nagyon túl van tolva a reklám. Sokszor két darab 15 másodperces reklám van egymás után és elnyomhatatlanok. Ennek érdekében (androidos) TV-mre feltelepítettem a SmartTube nevű progit, ami helyből nem ismer reklámot, de nem csak ez a fő attrakció, hanem automatikusan átugorja azokat a részeket, ami intró, outró, like+subscribe és azokat is, amikor elmondja a youtuber a saját videója közben, hogy a mai műsort ki szponzorálta, vagy hogy az ő shopjában lehet bögrét kapni. Nem tudom hogyan csinálja a progi, de csak a nettó videót látod. Így egy Linus Tech Tips videónak kábé a 20-30%-a hiányzik és megszakítás nélkül lehet nézni, mint ha sosem lett volna benne reklám. Ez a progi egyébként megy telefonon is, csak ott annyi van vele, hogy a TV dizájn miatt csak fekvő képpel. De telefonra van más ugyan ilyen progi is, ami ugyan ezeket teszi.

Másrészt, meg Xiaomi gyártmányú telefonom van (éppen egy Poco), de ezekben gyári szoftver szinten benne van, hogy bármilyen videót lejátszó app közben bejön egy oldalról behúzható menü, amiben benne van egy olyan ikon (egy fül), amire, ha rányomsz, akkor kikapcsolja a kijelzőt, de erről a telefon nem tud, szóval megy tovább a videó. Ilyenkor is a bluetooth-os kezelőszervek, mondjuk autórádió léptetés meg play/pause gombjai, vagy a bluetooth-os hangszóró távkapcsolója ugyan úgy vezérli a lejátszást.

Egyébként a 3-as kommentben lévő felsorolást, hogy annyi mindenre elő kéne fizetni, valahol én is túlzásnak tartom, bár nincs kizárva, hogy van olyan a világon, aki ennyire bele van szaladva... Én a magam részéről vagy maradi vagyok, vagy túl modern, de nálam a Winamp(PC), vagy PowerAmp(Android) + mp3, flac, wav megy. Engem a Spotify, Amazon Music és alma zene meg ezek teljesen elkerültek, de amiket hallgatok amúgy sincsenek ott rajt, illetve a lakásomban csak víz, áram és net van előfizetésként, na meg a game pass, de az utóbbi is ilyen 3 éves méretű, jó olcsón való kódvásárlások formájában.
7.
7.
delphijos
#6: “nem is tudom hova tenni aki fizet értük”

Jaja, túl… most már egész mást írtál, maradjunk ennyiben.
6.
6.
crytek
#5: Túlmisztifikálod meg megint kezdődik a kamuzás.. "az hülyeség, és aki azért fizet az hülye…. " Nem is írtam ilyet nem kell megint terjeszteni a valótlant.
Én is rengeteget hallgatok YT-on zenét nekem nem okoz gondod ha a yt direkt megállítja nekem és a továbbra nyomjad vagy kivárjam azt a 10 másodperc reklámot. Mobilon meg sosem hallgatom zenét így nekem nem kell az az opció hogy képernyő nélkül is menjen a zene. Akinek ez kell fizessen.
Mindenkinek mások az elvárások van aki kihasználja az adott dolgokat és fizet érte van aki nem is használná így minek fizessen érte...
5.
5.
delphijos
#4: Egyrészt egyetértek, másrészt amikor ilyeneket írsz

“ YT-ot meg spotifyt meg nem is tudom hova tenni aki fizet értük hát egészségére.”

akkor meg nem értem miért várod hogy mások megértsenek. Ami NEKED jó / TÉGED érdekel azért érdemes fizetni , ami meg téged nem, az hülyeség, és aki azért fizet az hülye….

Ha valaki sokat hallgat zenét , sok csatornát néz YT-on, az előfizet, és nézi / hallgatja egész hónapban reklám mentesen. Miért olyan ördögtől való ez ? A kulcsszó hogy ki milyen tartalmat fogyaszt.
4.
4.
crytek
#3: Iróniát érzek..

Igen jobb és olcsóbb.Egy szaros mozifilm ami 1 db kerül ha nem helyben van a mozi akkor 6-7 ezerbe. HBO-n meg a többin mennyi film is van havi 3-5 ezerért?

YT-ot meg spotifyt meg nem is tudom hova tenni aki fizet értük hát egészségére.

Ha azt veszem csak hogy tavaly kb 60 játékot játszottam végig game passból 6672ft-ért... ezeket ha a valaha létező legolcsóbb árát nézem se jönnék ki 100ezer ft alá ha megvettem volna őket...
3.
3.
csoki0619
#2: Netflix, Hulu, HBO, Amazon, Disney, PS Plus, Gamepass,esetleg tv előfizetés, mobil előfizetés, youtube prémium, Spotify. És nem is soroltam fel mindent. Igazad van tényleg jobb az előfizetés, sokkal olcsóbb.
2.
2.
crytek
#1: Az nem korhoz között ,hogy az ember ne dobja ki feleslegesen a pénzét.
És igen valóban sokkal jobb egy előfizetés mint megvenni bármit
1.
1.
Nekem mint 30 feletti casual játékos egy nagyon klassz dolog a gamepass és az online játszhatóság. Nincs már időm végig játszani játékokat, de iszonyat jó móka ennyi jó játékot kipróbálni megfizethető áron.
Bocsánat, természetesen nem Microsoft marketinges vagyok (sőt régen abszolút Sony párti voltam), de számomra ez tényleg megéri.
Már alig várom az AOE2-t is hogy pár napon belül felkerüljön. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...