Ismerjük meg jobban a Horizon: Call of the Mountain főhősét, Ryast!

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. január 30.
  • Érdekesség
Link másolása
A fejlesztők és a kiadó számos új információt hozott nyilvánosságra a speciálisan PlayStation VR2-re készített Horizon: Call of the Mountain főhőséről.

A Sony Interactive Entertainment, a Guerrilla Games és a Firesprite új információkat osztottak meg a PlayStation VR2-exkluzív Horizon Call of the Mountain főhőséről. A VR legújabb generációjának valószínűleg ez az egyik legjobban várt videójátéka, amit az előző részekkel ellentétben egy teljesen új karakter szemszögéből élhetünk majd meg. 

Ez a karakter pedig nem lesz más, mint Ryas. Abban az időben játszódik majd a Call of the Mountain, amikor a Carja Sundom még mindig nyögi a véres Red Raids következményeit. Nem is csoda, hiszen akkor Carja megtámadta a szomszédos népeket és rituális mészárlást hajtott végre. Ennek a szomorú időszaknak azonban már vége van, új uralkodó került a trónra Avad személyében, aki próbálja elhozni a békét.

Azok a katonák, akik a trónjáról letaszított uralkodóhoz, Jiranhoz voltak hűségesek, újraegyesültek Shadow Carja néven, de a nagy részüket bebörtönzik.

Ryas is ebben a cipőben jár, és mivel háborús bűnösként tartják számon, halálra ítélik. Miután hagyta magát elfogatni és bebörtönözni, főhősünk valahogy mégis megmenekül a kivégzéstől, a játék történetében pedig Avad, az új uralkodó mellé szegődik segítségül, hogy jóvá tegye az előző rendszerben véghez vitt bűneit. A profi hegymászónak, íjásznak és vadásznak tehát ki kell érdemelnie a szabadságát, méghozzá azzal, hogy segít megvédeni a Carja birodalmat egy új, titokzatos veszedelemtől.

A Guerrilla Games narratív igazgatója, Ben McCaw a következőket mondta a karakterről: "Ryas a jó okok miatt került a rossz oldalra. A családja szétszakadt, és végül bebörtönözték. Ez a történet arról fog szólni, hogyan próbál ebből a helyzetből visszatérni."

A Horizon: Call of the Mountain 2023. február 22.-én debütál PlayStation VR2 konzolokra. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...