A Microsoft szerint a Sony nem mond igazat az uniós döntéshozóknak

Link másolása
A Microsoft és a Sony között továbbra is csak megy a huzavona az Activision Blizzard felvásárlása miatt, ezúttal a Twitteren robbant ki egy kisebb harc a Call of Duty-val kapcsolatban.

Ki ne hallott volna a Microsoft és a Sony harcáról az Activision Blizzard felvásárlása miatt? Ebben a háborúban éppen egy újabb csata zajlik, méghozzá a közösségi platformok színterén. Ezúttal a Microsoft kommunikációs vezetője, Frank Shaw a Twitteren vádolta meg a Sony-t azzal, hogy félrevezeti az uniós szabályozó hatóságokat a Microsoft Call of Duty franchise-zal kapcsolatos terveit illetően.

A kommunikációs vezető a következőket írta a posztjában: "Úgy hallom, a Sony Brüsszelben azt terjeszti, hogy a Microsoft nem hajlandó felajánlani nekik a Call of Duty címek közös használatát, ha felvásároljuk az Activisiont." - Frank Shaw a továbbiakban a Microsoft sokat hangoztatott 10 éves megállapodására hivatkozik, ami már szintén az egész világ tudtára jutott. Hiszen ezt a Microsoft már tavaly felajánlotta a PlayStation konzolok fejlesztőjének. A Nintendo azonban beadta a derekát, és kötött az Xbox anyavállalatával egy nagyon hasonló megállapodást a cím felhasználásáról.

Érdekfeszítő, hogy vajon ennek a civakodásnak mi lesz a vége, de sajnos erre a kérdésre még biztosan sokára kapjuk meg a választ. 

27.
27.
galindoi9
Furcsa, hogy mindenki megveti, mert miután megnéztem, azt hittem, hogy a film jól sikerült. Pontosan azt nyújtja, amit elvárnak tőle (vámpírharc), se többet, se kevesebbet.
cookie clicker
26.
26.
HMoody
#21: Jól van Petike, nem baj ha fogalmad sincs az üzleti életről, cégekről, tevékenységekről, törvényekről. Az se baj, hogy a billiárd és milliárd között nem tudsz különbséget tenni. Na de hogy ha elmagyarázom és még úgyse érted, mert nem tudsz értő olvasni? Ez nem vélemény kérdése vagy vélemény különbség. Inkább csak maradj végre csendben.
25.
25.
honest guy
#24: Egy 12 éves gyerek képes önreflexióra és képes tanulni. Ő inkább olyan, mint egy papagáj. Ugyanazt hajtogatja, majd miután mindent széttúrt, odaszarik középre.
24.
24.
zoli12i
#20: Felesleges neki elmagyarázni, mert olyan az agyi szintje, hogy azt sem tudja mi a különbség milliárd és a billiárd között. Valószínűleg biliárdnak értelmezi.
Az agyi kapacitása egy 12 éves gyermek szintjén áll.
23.
23.
crytek
#22: Igen igen tudom megszoktam ha valakinek más a véleménye már rögtön értetlen,jaja csakis.. el is morzsolok pár könnycseppet
22.
22.
delphijos
#21: A gondolkodásod egy 13-14 éves gyerek szintjén van. Nem is értem miért reagálunk egyáltalán a kommentjeidre. Szajkózf csak tovább a butaságot, engem nem érdekel a továbbiakban. Ha valaki ennyire értetlen….
21.
21.
crytek
#19: Más is lehetne erős ha mást is csinálna..most gamingben is szeretne erős lenni.Nincs ezzel semmi gond ez így működik mindenhol, pénzből csinálnak mégtöbb pénzt és mégnagyobb sikereket.
20.
20.
HMoody
#10: A számokat kéne megnézni. A Sony bevételének a legnagyobb része a gaming. Az MS esetén ez pedig egy homokszem a hegyben. Miközben az Sony értéke jelenleg kb 145 milliárd usd, az MSé 1.83 BILLIÁRD. Kezded már érteni vagy turjam elő a gaming revennuekat is? Oké hogy ez csak egy gaming portál, de ha már üzletről van szó, nem ártana számolni is picit sokaknak. Eszméletlen hogy elvileg értelmesnek tűnő emberek nem értik a különbséget a fanboykodás és az antitröszt és egyéb törvények között.
19.
19.
HMoody
#7: Te nem tudsz értő olvasni? Az MS más iparágtól annyira erős. Pont ez a probléma. Fuss neki mégegyszer. De nem árt esetleg más, üzleti élettel foglalkozó cikkeket sem elolvasni mielőtt ideböfögsz valami hasonló marhaságot.
18.
18.
crytek
#16: Tudod hány éve hallom már ezt a game pass áremelést?? Mióta létezik ...de ezt csak úgy mondom.

MS-nak sose voltak jó saját címeik... ezért is jók ezek a felvásárolások mert mások által talán lesznek... mivel a ms nem képes letenni az asztalra semmit így megvesz másokat akik talán igen immáron az ő nevük alatt futva...
17.
17.
sasncore
#7: Én meg azt sajnálom hogy minden féle szellemileg ....t szavazhat, meg írogathat össze vissza.
16.
16.
zoli12i
#1: Áruld már el nekem kérlek, hogy ez számodra miért lenne jó? Szaros GP előfizetés árát egyből megemelnék, mert a felvásárlás árát vissza kéne hozni. Te lennél az első aki sírna.

Máskülönben mond már meg nekem miért lenne jó ha egy csomó IP egy olyan kiadóhoz kerülne, amely hosszú évek óta szarik a fejünkre ?
Nyugi, nem várok tőled sémi értelmes magyarázatot.
15.
15.
delphijos
#7: Láss tovább az orrodnál. Ha ez nem lenne, mára már még rosszabb lenne a helyzet, egy-egy területet egy gigacég uralna, teljes monopolhelyzetben. Így se jó, de enélkül SOKKAL ROSSZABB lenne. És te lennél az első aki sírna hogy miért 10e havonta a GP.

Pl. az MS nem azért van ilyen helyzetbe a gaming üzletben , mert ebben szedte meg magát. Es a máshonnan szerzett végtelen lóvé elég lenne hogy mindenkit letaroljon más piacon is ( itt konkrétan a játék piacon ) Jelenleg én is BOX-on nyomom, de nem hiszem hogy hosszú távon ez jót tenne a piacnak.
13.
13.
zoli12i
Imádom az itteni komment szekciót. Igazi toxikus GK-s mélysötétség.
11.
11.
crytek
#9: Nem 2-3 év egy game fejlesztés főleg nem ha valamit 78x kezdenek a nullárol mert nekik nem tetszik.
Pl ott a Fable évek óta szenvednek egy új résszel mikor egy Fable 2 Remake-et már ezer éve elkészíthettek volna és az még nagyon jó is .Az első is király lett hogy áttették UE3 alá...2-vel is rég ezt kellett volna nem évekig szenvedni egy új résszel amiből ki tudja mikor lesz végre valami..ráadásul a Forzások készítik...

Az "állítólagos" nagy dolgok még erősen készülőben vannak...és egyelőre mind csak mendemondákban "nagyok" A MS a copy paste forzákon és a flight simen kivül ezer éve nem tett le értelmes címet az asztalra.. nem is értem miért várja ezek után bárki is hogy majd hirtelen 10-esével jönnek a világmegváltó játékok
10.
10.
Csoki80
#4: Ezt csinálják a kis ferdeszeműek is. Kb annyi köze van a sanyinak a gaminghoz, mint a mikrofosnak. Egyedül a Nintendoba ben tudnék belekötni ;-)
9.
9.
Zisten
Nekem ami fura, hogy a MS annyi stúdiót felvásárolt anno, ami majd szállítja nekik az exkluzív címeket... azok hol vannak? Mert nem emlékszem olyan nagy dolgokra tőlük.
8.
8.
csoki0619
#7: Azt szeretjük benned, h kicsit sem vagy részrehajló. :-)
7.
7.
crytek
#4: Kár hogy vannak ilyen csoffadék szabályok..

Arról ki tehet hogy a Sony nem tudott olyat felmutatni amivel esetleg megelőzné bevételben a MS-ot?
Szimplán fáj nekik hogy esetleg évekkel később a MS már nem ohajtja kiadni egyik acti címet sem ps-re és akkor félnek hogy konzoleladások is a MS oldalára billenhetnek... szegény sony előre is sajnálom őket ja bocs kicsit sem
6.
6.
delphijos
#4: Amúgy pont erről van szó, ez az egész csak bullshit hogy kizárólag a Sony “hazudozó sírása” miatt van ez az egész. Azért nem így működik ez….
4.
4.
HMoody
#3: Nem. Hanem az antitröszt szabályok megsértése miatt. Teljesen jogosan. Mivel jön egy nála tízszer nagyobb mamut cég és a nem gaming ipari bevételeiből megveszi a kb 5ik legnagyobb gaming céget, amivel egyből a másodikat megelőzve a második helyre ugrik bevétel szerint az iparágban. Ezt a legtöbb ország antitröszt törvényei tiltják és nem is etikus.
3.
3.
Grabowsky30+
Sony tényleg a Microsoft jövőbeli esetleges exlusive címei miatt sír?
1.
1.
crytek
Amikor a több pénznél is többről van szó megy a fingreszelés szépen... Nagyon kíváncsi vagyok végül mi lesz ebből.

Abban viszont 100%-ig biztos vagyok ha ez nem jön létre a MS-nak tuti egyből nekimegy az EA vagy ubi felvásárlásnak.. azt megint lehet min vergődni majd a trösztellenes ratyiknak
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...