A Microsoft állítólag megígérte a Sonynak, hogy tíz évig PlayStationön is elérhető marad a Call of Duty

  • Írta: fojesz
  • 2022. november 22.
  • Pletyka
Link másolása
Miközben a különböző versenyhatóságok jó alaposan megvizsgálják az Activision Blizzard felvásárlásának hátterét, a Microsoft a háttérben újabb ajánlatot tett a Sonynak.

Az Activision Blizzard felvásárlása az egyik legfontosabb játékipari esemény, ami valaha történt, és miután jelentős hatással lehet a piaci versenyre, nem meglepő, hogy az egyes versenyhatóságok jó alaposan kivizsgálják az üzletet - a versenytársak pedig próbálják elgáncsolni.

Az üzlet legnagyobb kifogásolója értelemszerűen a Sony, amely nagyon leegyszerűsítve arra hegyezi ki az érvelését, hogy a Call of Duty-franchise így előbb-utóbb biztosan Xbox-exkluzív lesz, ami alaposan betehet a PlayStation-eladásoknak is. A Microsoft többször is hangoztatta, hogy szerinte ez nincs így, a vita pedig odáig fajult, hogy az Xbox első számú embere, Phil Spencer nyilvánosan elárulta, milyen ajánlatot tett a témában a Sonynak, amit a PlayStation-vezér Jim Ryan szóvá is tett egy másik interjúban.

Spencer azóta jóval nagyvonalúbb nyilatkozatokat tett, és lényegében megígérte, hogy a Call of Duty multiplatform franchise marad, míg a New York Times most arról számolt be, hogy november 11-én egy újabb formális ajánlattal keresték meg a Sonyt: ebben megígérték, hogy a következő évtizedben biztosan elérhető marad a sorozat a PlayStation-konzolokon is, nyilvánvalóan annak reményében, hogy így minden akadály elhárul az üzletkötés elől.

Sajnos további részleteket nem tudtunk meg, így arról sem esett szó, hogy mit szólt a Sony a dologhoz.

1.
1.
crytek
Az ember tolná már a cumot a game passba és csak az időt huzzák :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...