Hivatalosan is pénzügyi bukás a Marvel's Midnight Sun

  • Írta: pandaril
  • 2023. február 7.
  • Hír
Link másolása
A kiadó Take-Two szerint a megjelenés ideje, illetve a sűrű konkurencia okolható azért, hogy a játék olyan rosszul teljesített.

Strauss Zelnik, a Take-Two ügyvezető igazgatója egy interjúban beszélt a játék anyagi bukásának okairól, állítja Jason Schreier újságíró és iparági bennfentes a Twitteren. A játék 2022. december 2-án jelent meg, olyan címek között, mint a The Callisto Protocol, a Need For Speed Unbound, illetve a God of War: Ragnarök és a Pokémon Scarlet & Violet. Egy ilyen mezőnyben valóban nehéz volt hozni az elvárt számokat.

A másik lehetséges magyarázat az alulteljesítésre, a játék műfaja. Bár a Marvel franchise rendkívül népszerű, és gyakorlatilag "eladja saját magát", a körökre osztott, csapat alapú, taktikai játékmenet már a játékosok sokkal szűkebb körének tetszik. Így hiába a pozitív kritikai fogadtatás és a "Többnyire pozitív" játékosi értékelés Steamen, a kiadó pénzügyi kudarcként könyvelte el a játékot.

Természetesen, az, hogy a kiadó hogyan értékeli a játékot, nem egyenlő azzal, hogy mennyire népszerű a zsáner rajongói körében, illetve hogy hosszú távon hogyan fog teljesíteni a játék, azonban a befektetői mentalitás által várt instant siker hiánya akár meg is pecsételheti az esetleges folytatások sorsát.

8.
8.
hedzsooo
#6: +1 Jah, de ez a totyoreszes amugy nem csak a MARVEL franchise-re igaz, pl. Alien, Predator, + AVP jatekok is johetnenek simabban, + ertekelhetoek. Ehhez kepest eleg ritkak, illetve amikor vegre erkezik is 1, az is vagy vmi fercmunka a vegen, v. 1 retegjatek lesz a stilusa/mufaja miatt... Kb. 2, azaz KETTO DARAB jatek volt mindossze ertekelheto ebben a franchise-ban tobb mint 1 evtized alatt: Aliens vs. Predator 2010, valamint az Alien: Isolation 2014-ben, oszt' jo' van. Ezen a 2 cimen kivul volt 1-2 masik cim megjelenese a temaban az elmult evtizedben de azok vagy trehanyak lettek, v. pedig nagyon retegjatekra sikerultek, mint pl. a Predator: Hunting Grounds.

En 1 nagyon komoly horror/sci-fi open-world RPG-t is siman eltudnek kepzelni AVP-ben is, akar Mass Effect/Witcher 3 szintu megvalositassal, komoly, illoen megirt sztorival, kulon hozza komponalt korrekt zenekkel, emlekezetes karakterekkel es kuldetesekkel, stb.-stb. ... Eh, hagyjuk is inkabb, csak bosszantom aztan magam ezzel... :D
7.
7.
hedzsooo
Szerintem azert lett ez BUKTA elsosorban, mert nem csak 3 extra karaktert, de pl. az osszes karakterhez, hoshoz a SKINEK javat mar a megjelenes elott ugy reklamoztak, hogy becsomagoltak 1 DLC-be, ami annyiba faj durvan, mint maga a jatek! XD

Szerintem ez sokaknak nem tetszett, nem tunt egy kecsegteto ajanlatnak. Aztan a szoget a koporsoba meg az (is) verhette, hogy a megjelenesekor elegge sokaknal voltak teljesitmenybeli problemak, meg crashek, allitolag maga a 2K launchere sem segitett a dolgon, en azt PC-n elso naptol meg is kerultem, a jatekot nelkule inditom.

Aztan olyan butasag is van benne ahogy a fomenube mesz, hogy 1 skin-t pl. csak ugy kaphatsz meg (sima jatek utan nem), hogy email cimmel regisztralsz hirlevelre hozzajuk... XD Hat nemt'om, szerintem eleg xar a PR reszleguk, + a managment 1 resze is tuti....

Amugy miota javitottak, foltozgattak a jatekot, mar jobbak az utobbi ertekelesek is rola Steamen, csak hat sokan nem jonnek vissza egybol, hogy ja, most mar jobb hanem lapoznak, es mas jatekot valasztanak helyette.

En sajnalom, mert havertol megkaptam ajandekba 1 steames kulcsot hozza, az alapjatekhoz, igy mar csak a DLC-re koltottem hogy teljes elmenyt kaphassak es azt kell mondjam igy h durvan mar 80 orat toltam bele, ha vki szereti a MARVEL vilagat, ez tenyleg 1 rajongoknak keszult tyutyerka izig-verig. Csak ugye a jatekmenet stilusa sem mindenkinek bejovos, ahol konkretan a kartyas, korokre osztott harcokat ertem. DE szerintem az ugy onmagaban, h kartyas, korokreosztott a csata benne, meg nem jelentett volna buktat.

Szerintem a csomagolas/arazassal/reklamozassal voltak/vannak elegge nagy gondok, + azzal, hogy megjelenes elott nem volt rendesen tesztelve, vagy/+ kelloen javitva a megjelenese elott.
6.
6.
Nate Hope
Már-már művészet, ahogy a játékfejlesztő cégek egész sora balf*szkoskodja el azt a témát, ami konkrétan egy aranybánya.
5.
5.
Oresko
Callisto protkoll szintén bukás lett, Need for speed Unbound se lett valami átütő siker.
Én is inkább arra tippelek, hogy a Marvel-rajongókat nem izgatja a körökre osztot stílus.
4.
4.
crytek
#3: Cod az single fps-ben verhetetlen szóval az készülhet. A fornite multis így az kicsit sem érdekel az mehet a levesbe a létező összes multis társával együtt.

Majd a cégek eldöntik a kis rétegeknek érdemes-e játékokat csinálni vagy "arcade"osítják őket a sokkal nagyobb tömegek számára. És mivel bukást emlegetnek hajlok afelé hogy inkább elfelejtik a kis rétegeket. Nekem rengeteg játékom van ami kb 40 életre is sok így engem nem zavarna különösebben ha semmi újdonság nem jelenne meg. (De nyilván ez csak én vagyok)
3.
3.
Eragon51
#1: Szóval akkor csak végtelen COD és Fortnite iterációk készüljenek..
Remélem hogy soha nem halnak ki a rétegműfajok. Én például nagyon sok emlékezetes órát töltöttem az XCOM játékokkal, vagy épp Stellarissal és nagyon sajnálnám ha nem készülne több hasonló, csak azért mert ezek épp egy szűkebb réteget érdekelnek.
2.
2.
Shao Kahn
Szerintem pedig azért kell csak keveseknek a játék, mert hibáktól hemzsegve készítették el, amit a játéktesztek is igazolnak. Ezek után ne csodálkozzanak.
1.
1.
crytek
"a körökre osztott, csapat alapú, taktikai játékmenet már a játékosok sokkal szűkebb körének tetszik" Mintha én mondtam volna. Majd rájönnek egyszer hogy nem maguknak kell játékot gyártani hanem a nagy közönségnek, de addig buknak pár szépet mire leesik a tantusz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...