Újabb érdekes fordulat a Microsoft-Activision ügyletben

Link másolása
A brit Competition and Markets Authority továbbra is ellenzi azt, hogy a Microsoft felvásárolja az egész Activision Blizzard kiadó és játékfejlesztő céget. Na, de mi lenne akkor, ha csak a vállalat egyik felére pályázna a Microsoft?

A brit szabályozó hatóságok továbbra is ellenzik a két cég egyesülését, mivel az üzlet veszélyeztetné a videójátékok piacán folyó versenyt. Sőt, azt javasolta, hogy a felvásárlás jóváhagyásához az Activision Blizzardnak előbb el kellene adnia a Call of Duty IP-t. 

"Az Xbox és a PlayStation jelenleg szorosan versenyez egymással, és a legfontosabb tartalmakhoz, például a CoD-hoz való hozzáférés fontos része ennek a versenynek." - írta a CMA a sajtóközleményében. - "Ennek a Microsoft és a Sony közötti versenynek a csökkentése azt eredményezheti, hogy idővel minden játékos magasabb árakat, kisebb választékot, alacsonyabb minőséget és rosszabb szolgáltatást kaphat a konzoloktól."

A Microsoft többször is kijelentette, hogy a felvásárlás után ugyanúgy megjelennek majd PlayStation-konzolokra a Call of Duty-játékok. Sőt, még abba is belemenne, hogy a Sony a Call of Duty-t saját előfizetéses szolgáltatására, a PlayStation Plusra is felrakhatná. 

A mai közleményben azonban leírta a CMA, hogy milyen korrekciós intézkedéseket gondolt ki a probléma megoldása érdekében: az Activision és a Blizzard elkülönítése vagy a Call of Duty-szegmens eladása. Tulajdonképpen a CMA ezzel azt mondta, hogy jelenleg azt részesítené előnyben, ha a Microsoft az Activision Blizzardnak csak egy részét vásárolná meg.

A felvásárlást egyelőre az Európai Unióban is ellenzik, így még kiszámíthatatlanabb az üzlet kimenetele. 

5.
5.
crytek
#4: Én nem döbbentem meg rajta soha. Jól felépített brand ez.
4.
4.
delphijos
#1: Tényleg döbbenet hogy te gyakorlatilag MINDENBEN csak annyit látsz hogy akkor most mi jön neked ingyen, vagy fillérekért.
3.
3.
Kamukaze
#2: Te még is mit képzelsz magadról, hogy ilyeneket mersz mondani?! :D
2.
2.
NathanDrake
#1 Senkit nem érdekel hogy te mit akarsz vagy mit nem akarsz. Bele kell nyúlni egy kicsit a pénztárcádba és megvan oldva a dolog.
1.
1.
crytek
Ne szórakozzanak már. Nem értik hogy codokat meg minden mást akarok a game passba?

"Sony a Call of Duty-t saját előfizetéses szolgáltatására, a PlayStation Plus-ra is felrakhatná." A sony? LOL hát egyre hülyébb ez a MS ha ilyeneket feltételez hogy a csóró sony ilyet lépne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...