Ukrajna betiltaná a szovjet témájú Atomic Heartot

  • Írta: zoenn
  • 2023. február 23.
  • Hír
Link másolása
Mivel a közelgő Atomic Heart mögött orosz fejlesztő áll, ezért az ukrán kormány most azon munkálkodik, hogy az országukban távolítsák el a játékot a digitális boltokból .

Az orosz Mundfish játékában egy kiképzett katona harcol a túlélésért az utópisztikus Szovjetunióban, egy olyan országban, amely annektálta a környező nemzeteket és technológiai fejlettsége példaértékű. De nem csak a témaválasztás miatt szeretné megakadályozni az ukrán kormány, hogy az Atomic Heart megvásárolható legyen a Valve, a Sony és a Microsoft digitális boltjában Ukrajnában.

Az ország "digitális átalakításért" felelős miniszterhelyettese, Alex Bornyakov a petíciójukban úgy fogalmazott, hogy "szorgalmazzák a játék terjesztésének leállítását más országokban is, tekintettel a toxicitásra, a felhasználók elleni lehetséges adathalászatra, valamint gyanús, hogy a játék eladásaiból származó bevételt az Ukrajna elleni háború folytatására fordítanák".

Állítólag a dobozos példányokat már le is szedték a polcokról, azonban a digitális verziók továbbra is kaphatóak az országban - az ukrán kormány pontosan ezt szeretné ellehetetleníteni.

Bornyakov szerint lehetséges, hogy az Atomic Heart fejlesztését közvetetten az orosz kormány támogatta különféle vállalatokon keresztül, illetve nehezményezte, hogy a Mundfish "nem ítélte el nyíltan" Putyin rezsimjét, és "azt a véres háborút, amit Oroszország robbantott ki Ukrajna ellen". 

Egyelőre sem a fejlesztő, sem a kiadó nem nyilatkozott még az ügyben.

21.
21.
Ooorky
#20: Na és hol forgatnál ilyet?
Meg melyik lenne az a kisebbség akinek a tagjait ma Magyarországon központilag üldözik, képviseleit felgyújtják, tagjait elhurcolják, nyelvét betiltják?
20.
20.
honest guy
#18: Hasonlót itthon is tudnál forgatni. De a film igazságtartalmát most nem vitatva, ez mit igazol szerinted?
19.
19.
honest guy
#17: Hanem? Mi történt? Miért nem írod le?
18.
18.
tibi100d
#14-15 Jarl Balgruuf Az hogy te háttal ülsz az életnek és ez látszik a kommentjeidbe, de ez a te dolgod. Most játékról írnak és nem a te nézőpontod megvitatása, ha nem a írás lényege. De ha te ilyen ukrán párti vagy, akkor megkérdem tőled, te is pártolod az ukránban élő magyar ajkúak jogainak sárba tiprását? https://www.youtube.com/watch?v=x_TFYuJO3vQ&t=356s
17.
17.
almaspite
#9: Ha megnézed mi történt ukrajnában az utóbbi egy évben, közel se ez történt.
16.
16.
Neo1989
Jólenne ha a politikát nem kevernék a játékokkal.
Ez ennyire egyszerű.
15.
15.
Jarl Balgruuf
#7: És mégis kitől? Megkerülhetetlen szíve az egész vilàggazdasàgnak, ellenben a ruszkikkal akik kicsit el vannak tàjolódva, ez màr nem a Szovjetunió hatalma.
14.
14.
Jarl Balgruuf
A kutyàt nem érdekli mit akarnak.
Majd nem fogok olvasni Nabokovot meg Glukhovsky-t se mert van egy elmebajos , hazaàruló diktàtor Moszkvàban aki nem bír magàval.
13.
13.
crytek
#12: kimoderált üzenet
12.
12.
Extol
Szomorúak a történések ami Ukrajnában zajlik, én mégis azt gondolom, hogy a művészeteknek és a videójátékoknak is, ha nem nyers propaganda, nemzeteken felül kéne állnia. Ilyen alapon a valóságon esetleg történelmen alapuló játékokat eleve be lehetne mind tiltani, mert mindig lesz valaki van akinek az érzékenységét sérti.
11.
11.
Zisten
#7: kimoderált üzenet
10.
10.
Heldengeist
#8: Az egy hongkongi tüntetéseket támogató játékos után volt. Élből megvonták tőle a díjat és kitiltották nem is tudom meddig a versenyeken való részvételről.
9.
9.
honest guy
#4: Én nem végeznék ki senkit. A kémeket börtönbe szokás zárni, nem kivégezni.
8.
8.
markoci555
#5: Jól emlékszem Blizzard még bocsánatot is kért mert fel merték hozni a tüntetéseket valami versenyükön vagy mi? (az mondjuk csak szimplán az elnyomás ellen van, nem a népirtással kapcsolatos)
Szégyen ami Kína körül megy
7.
7.
zoli12i
#5: Kínának is kijárna már egy szankciós hullám…
6.
6.
JinjeR
Most ez a legnagyobb problémájuk?Komolyan,egy videójáték!? (boldog emberek..)
5.
5.
Heldengeist
A Tencentet meg megtűri az egész világ, miközben Kínában aktív népirtás zajlik, ami akkorára nőtt, hogy mára az emberi történelem egyik legnagyobb célzott etnikai alapú megsemmisítő kampánya.
4.
4.
almaspite
3.
3.
honest guy
2.
2.
Fooxfire
Kár hogy nem ukrán csapat fejlesztette.. kekw
1.
1.
xanatos0911
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...