Már komplett játékokat is készíthetünk a Fortnite-ban

  • Írta: szlav
  • 2023. március 23.
  • Hír
Link másolása
Nagy dobással érkezett a GDC-re az Epic Games. A vállalat bemutatta a Fortnite saját Unreal Editor alkalmazását, amelyben teljes játékokat is készíthetnek a szárnyaikat bontogató fejlesztők.

A Roblox legnagyobb húzására hatványozottan licitál rá az Epic Games. A vállalat a Game Developers Conference színpadán mutatta be az Unreal Editor for Fortnite nevezetű programot, melynek köszönhetően a Fortnite "csontjaira" komplett új videojátékokat húzhatunk fel. Íme, a beharangozó:

A már elérhető (és nem mellesleg teljesen ingyenes) eszköztár persze nem gyerekjáték, a programban azonban minden adott ahhoz, hogy a kezdő és veterán fejlesztők egyaránt nagyot alkothassanak. Ráadásul az UEFN nem csupán hobbiprojektekre való, az Epic ugyanis teljes monetizációs struktúrát épít a csomag köré.

Ennek első lépése az úgynevezett Creator Economy 2.0 (via ShackNews). Az Epic Games a Fortnite globális bevételeinek mintegy 40 százalékát visszaforgatja ebbe a programba, ezt az összeget pedig az alkotások népszerűségétől függően arányosan osztja szét azok közt, akik a új játékokkal, játékmódokkal, illetve más népszerű tartalmakkal tartják frissen a Fortnite-ot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...