Diablo IV - indul a nyílt béta, de nem lesz zökkenőmentes

  • Írta: szlav
  • 2023. március 24.
  • Korai verzió
Link másolása
Ma este veszi kezdetét a Diablo IV nyílt korai próbaköre, de a Blizzard már előre figyelmeztette a játékosokat: valószínű, hogy hosszú várakozási időre és hálózati problémákra kell számítanunk.

Játékosok milliói várják, hogy előrendelés nélkül is kipróbálhassák a Diablo IV-et a játék megjelenése előtt. A teljes Act I-t, az összes kasztot és az első 25 szintet tartalmazó korai verzió alapos betekintést ad majd a játékba, de sajnos úgy néz ki, nem lesz teljesen felhőtlen a démonirtás. Már az előrendelői zárt hétvégén is teljesen leolvadtak a játék szerverei, gyakori volt a több órás beléptetés, és a játékon belül is találkozhattunk hálózati- és egyéb problémákkal. Ez ezen a hétvégén sem lesz másképp.

A Blizzard ugyanis afféle stressztesztként veszi hasznát a játékot érő özönnek, vagyis abszolút arra számítanak, hogy a nagy érdeklődés alaposan meggyűri majd a beléptetőrendszert és az online játékot támogató szervereket. Ezt maga Adam Fletcher, a játék közösségi fejlesztésért felelős fejese árulta el egy hivatalos blogposztban.

A Diablo IV nyílt bétája magyar idő szerint 17:00-kor indul PC-n, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en, PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön egyaránt, és az egész hétvégén át tart majd. A játék teljes változata pedig június 6-án jelenik meg.

16.
16.
realfalcon
És itt gyűlnek össze a Magyar Diablo Játékosok: https://www.facebook.com/groups/diablomagyarorszag
14.
14.
DragonBleacPiece
nem szeretném más gamer társaim negatív élményét becsmérelni meg semmi hasonló, de ez minden mmo gamenél így szokott lenni, én speciel 15-16 órát vártam hogy final fantasy 14-be betudjak lépni, beléptem és egyből ki is vágott a szerver
13.
13.
crytek
#12: Dehogy is. Van 2500+ játékom. Ha se bundle, se ps plus se game pass nem lenne halálomig se tudnám a felét se végigvinni ami van.
Annyi hogy kis szomoruság lenne bennem mert onnantól semmi újjal nem játszhatnék :) De ha most is kibirom valamire várákozással a kemény éveket, ez a szitu se törne meg
12.
12.
Perseus84
#11: Te tuti felakasztanád magad ha tönkremenne a GP ember
11.
11.
crytek
#10: Lesz majd eladás game pass mellett is. Mert aki eddig vették ugyanugy venni fogják pláne ugye psen ahol csak megvenni tudja majd az ember.
0 day hogy lesz-e? Ez attól függ mikor megy le a deal és rendelkezhet már a ms a rengeteg címmel. De nem lesz itt gond mert ha valami csoda folytán a 4 nem kerül be a 2-3 biztos ott lesz :)

10.
10.
delphijos
#9: Azért én is meglepődnék ha ez 0 day GP lenne. Azért az MS se a saját ellensége, és ez az a játék ahol nagyon nem kell tartani tőle hogy nem veszik majd mint a cukrot. Csak pénzkidobás lenne GP-be tenni. Van elég előfizető, aki csak emiatt jönne, az úgyse maradna sokáig. De persze bármi megtörténhet. Mondjuk ha nem jön, az mondjuk biztos nem azért lesz mert a Blizzard nem szeretné. Abban egyetértek hogy ez már nem rajtuk fog múlni.
9.
9.
crytek
#7: Aha pont ahogy a bethesda is psre is készítette pl a redfallt azt a felvásárlás után kuss lett nekik. A ms diktál majd a blizzard már csak papíron létezik majd, döntést nem fog hozni ott már senki. Nyisd ki a szemed. De majd meglâtod. A ms fel akarja pimpelni a game pass létszámot azt meg übercímekkel lehet. Őket nem érdekli hogy ezt most a coddal vagy mivel érik el
8.
8.
hedzsooo
Szep volt, jo volt, arra a picit tobb mint 1 orara, amikor engedett jatszani
7.
7.
Perseus84
#6: Ebben tévedsz mert a blizz megmondta h ha nyélbeütik is az üzletet, nem kerül a Dió4 a Gamepassba.
És még ha idővel megváltoztassák is a véleményüket, ez egy hosszú procedúra lesz
6.
6.
crytek
#5: Április 26 pikk pakk itt a nyakunkon akkor dönti a bohóc osztály engedélyezik-e a dealt. Azután már csak az a kérdés mennyi idő amíg minden felett a ms rendelkezhet és megy is cucc a game passba..
Diablo 2-3 is várat magára már mióta..ez a pár hónap már semmi
5.
5.
xanatos0911
#2: Van még idejük arra felkészülni, az nem mostanában lesz…
4.
4.
Chdz
Du. 16:57-kor 23 perc után benegedett, sorci kreálva, aztán ingame eltűnt HUD várt, csak a HP pool gömb, és resource gömb volt látható.. A textúrát nem lehet low-ról váltani magasabbra, azt is néztem már, hogy elvileg 32GB ramot kér ahhoz, de volt akinek volt annyi és mégsem mehetett fentebb medium-tól.. Aztán jóvan mondom kilép, aztán 45 perc várakozás után már, csak az error kódok fogadtak (319769), ha jól emlékszem. Jó mondom ez, mint anno a 3-nál, hogy felejtős.. Baszakodjon a jó anyjuk ezzel, release után is erre kell számítani majd pár napig, ahogy a D3-nál volt. Amúgy is 0.8.1. a build, ha 1.0 lesz júniusra én megeszem a kalapom.
3.
3.
Sznfctm
A blizzard eddigi leggondolatébresztőbb játéka. 45 perc várakozás után, mikor végre beengedett volna, de aztán mégis "your login request has timed out" lett belőle, és kiírta, h várjak még 118 percet, komolyan átgondoltam az életemet, és arra jutottam, h tesztelje a blizzard szervereit ingyen akinek két anyja volt. De mindenkinek sok szerencsét és türelmet kívánok, persze. :)
2.
2.
crytek
Csak a game pass ne térdeljen majd le biztos nagy lesz a roham ott is
1.
1.
Chdz
Térdelésre felkészül (minden platformon). Egyébként a gém 0.8.1.39812 buildet használ, az legalább egy, hanem 2 évvel ezelőtti. A véglegesre bármiben megváltozhat még.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...