A japán hatóságok jóváhagyták az Activision Blizzard felvásárlását

  • Írta: pandaril
  • 2023. március 29.
  • Hír
Link másolása
A JFTC azután nyilatkozott, hogy az amerikai Kongresszus részéről problémásnak ítélték a Sony piaci versennyel szembeni magatartását és stratégiáját.

A Gazdasági Versenyhivatal japán megfelelője közleményt adott ki, miszerint nem állják útját annak, hogy a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot, mivel nem gondolják úgy, hogy ez monopóliumot eredményezne a japán piacon. Ezzel Japán csatlakozik azokhoz az országokhoz, amelyek jóváhagyták a felvásárlást, eddig Brazília és Szaud-Arábia is áldását adta a dologra.

A JFTC azután nyilatkozott, hogy az amerikai Kongresszus részéről kritika érte a Sonyt, szerintük ugyanis a cég igyekszik ellehetetleníteni a versenytársait a szigetországban és azon kívül is. Maria Cantwell szenátor forrásaira hivatkozva állította, hogy a Sony a japán videójátékpiac felső szegletében 98%-os részesedéssel rendelkezik. A Microsoft mindig is nehezen tudta értékesíteni a konzoljait a szigetországban, ezért a hírt örömmel üdvözölték, bár a fenti számot látva nem igazán értjük, hogy Cantvell hova felejtette a másik nagy japán konzolgyártót, a Nintendót.

A közelmúltban az angol hatóság is a Microsoft mellé állt, az EU azonban csak májusban fog dönteni, az amerikai FTC pedig további bizonyítékokat vár a Microsofttól, hogy a partnerekkel kötött szerződések nem csak üres ígéretek.

1.
1.
Robilluma
Egyszer w, egyszer sima v szerepel a szenátor nevében. Most akkor melyik?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...