A PS VR2 eladásai nem muzsikáltak jól az első hónapban

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. március 30.
  • Biznisz
Link másolása
A PlayStation VR2 2023. februárjában került a nagyközönség elé, azonban fele annyit sem sikerült eladniuk belőle, mint amennyit terveztek.

A Destructoid egyik cikkében kifejtette, hogy a Sony fele annyi PlayStation VR2-t sem adott el, mint amennyit eredetileg tervezett. Az új headsetből az előrejelzések szerint március végéig kevesebb, mint 300 000 darabot tudnak majd eladni. Az International Data Corporation pontos adatai kimutatják, hogy jelenleg körülbelül 270 000 PSVR2 került a játékosok otthonaiba, ami meg sem közelíti az eredetileg tervezett, 1 000 000 eladási számot. Vajon ennek mi lehet az oka? 

Az IDC elemzője, Francisco Geronimo szerint árcsökkentésre lesz szükség, mivel az Orosz-Ukrán helyzet miatt kialakult gazdasági bizonytalanság kihat a játékosok vásárlási szokásaira. Számos országban maga a megélhetés is gondot jelenthet, emellett több nagyobb vállalat is tömeges elbocsájtásokra kényszerült. 

A megközelítőleg 250 000 forint értékű PSVR2 esetében az is gondot jelenthet, hogy a játékosnak van-e elég helye, illetve rendelkezik-e már PlayStation 5 konzollal a headset használatához. Ezek is nagyban leszűkítik a célközönség spektrumát, és valószínű, hogy a felsorolt tényezőkön az árcsökkentés sem fog változtatni.

Az eladások száma tehát nem feltétlenül minősíti a PlayStation VR2-t, egyszerűen csak rosszkor volt jó helyen ez a fantasztikus innovációs eszköz.

11.
11.
Falcon
Nagy a válság föleg ha forintban kell kiperkálni 27% áfával jo helyen van az a boltok polcain
10.
10.
delphijos
#9: Ugye azért nem gondolod komolyan hogy azért nem vesz valaki ENNYI PÉNZÉRT ilyet, mert a ps4-es VR játékokat ( azt a rengeteg jó minőségűt ) nem tudja játszani rajta…ugyan már.
9.
9.
hoaw
Mivel nem visszafelé kompatibilis, ezért a $ony nyugodtan a sejhajába engedheti.
8.
8.
delphijos
#5: “PC”-nél se a géphez csatlakoztatható verziók azok amik igazán mennek, hanem ami full önálló. Akit a VR érdekel azt megveszi, letölti rá KÖZVETLENÜL a cuccot, és játszik. De amúgy szerintem is még mindig a content a gátló tényező , nem is elsősorban az ár.
7.
7.
crytek
#6: Amíg nem hazudoznak orrba szájba addig nem zavar a dolog.
6.
6.
zoli12i
#5: Amúgy tudsz róla, hogy facebookon màr meme vagy ? Különböző csoportokban meg oldalakon a hozzászólásokban meme lettèl.
5.
5.
crytek
#4: Kiváncsiak mivel az 1 is jól fogyott és a pcs fejlesztések se azt mutatják hogy senkinek se kell. Itt szimplán az van hogy vannak a ps vr1es userek akiknek van mondjuk 200vr game az minek váltson erre mikor egyiket se viszi ez a fos. Pár cégben van legalább annyi hogy pár ps vr 1 cím kap ps vr 2 támogatást is..
4.
4.
GAMEROD
Szerintem meg arról van szó, hogy sok embert nem érdekel az ilyesmi. Nem kíváncsiak a szemüveges cuccokra. Ez tett be a 3d tévéknek, és ezért vergődik az AR iparág is.
3.
3.
delphijos
De a PS VR2 mióta konzol ?
2.
2.
crytek
Ha nem direkt szívatnák az embereket a nem kompatibilitással biztos több lenne a vásárló
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...