Drasztikus változás előtt a Pokémon GO

  • Írta: pandaril
  • 2023. március 31.
  • Hír
Link másolása
A fejlesztők a COVID-19 járvány alatt bevezetett funkciókat szeretnék korlátozni, illetve drágítani, hogy a játékosok újból aktívan, otthonukat elhagyva játsszák a játékot.

A globális jelenséggé váló, eredetileg 2016-ban megjelent Pokémon Go kapcsán a mai napig az az első kép vagy jelenet, ami az embernek eszébe jut, hogy játékosok tömegei telefonnal kezükben kóborolnak, hogy a sorozatnak megfelelően megszerezzék az összes lényt.

A koronavírus járvány miatti lezárások és karanténhullám azonban komolyan ellehetetlenítették a játékosokat, nem csak az új lények begyűjtését illetően, de a végjátéknak számító Raidek kapcsán is, amikor is egy adott pont közelében, többedmagukkal együtt kellett harcolniuk a Raid teljesítéséhez. Ennek megoldása volt a Remote Raid funkció, aminek hála az end game-tartalmakat a lakásukból is élvezhették a játékosok.

Most azonban a játékot fejlesztő Niantic szeretné egyrészt drágábbá tenni ezt a funkciót, másrészt korlátoznák is a használatát. Az egyes Remote Raid Pass és a három darabos csomag is majdnem a duplájába fog kerülni (előbbi 100 PokéCoinról 195-re drágul, utóbbi 300-ról 525-re). Bekerül még a boltba egy Premium Battle Pass is, 250 PokéCoinért. Ezen felül a Remote Raid funkciót az egyes játékosok naponta maximum ötször fogják tudni használni. Lehetségessé válik, hogy a játékosok jutalom gyanánt Remote Raid Passeket kapjanak az egyes fejlesztések elvégzésekor, azonban ettől függetlenül maximum 3 darab ilyen Pass lehet az egyes játékosoknál. A teljes változáslistát itt találjátok, maga a frissítés pedig magyar idő szerint április 6-án, este 20:00 órakor élesedik.

A felhasználók elégedetlenségére sem kellett sokat várni, egyesek a játék halálát vizionálják a változás miatt, mások a mozgássérültek és a vidéken, esetleg elszigeteltebb régiókban élők kirekesztése miatt dühösek. A fejlesztők egy interjúban részletezték a döntés mögötti okokat. A változás egyrészt azért fontos, mert a jelenlegi rendszert nem érezték fenntarthatónak, illetve szerették volna visszaállítani a játékot abba az állapotába, amilyen a járvány előtt volt.

1.
1.
Stranger
Ezt a játékot nem otthonról ülve kell játszani. Már így is elrontották, hogy bárki végtelen mennyiségben raidelhetett az ágyból éveken keresztül
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...