Újabb megállapodást írt alá a Microsoft

  • Írta: pandaril
  • 2023. április 11.
  • Hír
Link másolása
Most az EE-vel kötöttek egy 10 éves cloud gamingről szóló megállapodást az Xbox- és az Activision-címek tekintetében, Phil Spencer szerint ezzel is bővítve azok táborát, akiknek elérhetővé teszik ezeket a játékokat.

Lassan nem telik el hét, hogy a redmondi cég ne kössön valakivel egy 10 éves megállapodást arról, hogy amennyiben sikerül minden hatóságon és ellenzőn keresztül vinniük az Activision Blizzard felvásárlását, akkor az így megszerzett játékokat elérhetővé teszik a szerződéses partnerek rendszerein vagy felhőszolgáltatásában.

Ezúttal az angol EE-vel, az ország második legnagyobb telekommunikációs szolgáltatójával kötöttek egy 10 éves megállapodást. A szerződésnek köze lehet ahhoz, hogy a CMA, az angol versenyhivatal is az amerikai cég oldalára állt a felvásárlás kapcsán.

A hírt Phil Spencer jelentette be a Twitteren, ahol megéri átszaladni a kommenteket is. A legtöbben azt kifogásolják, hogy az Xbox-vezér szavai szerint igyekeznek a meglévő és a felvásárlás során megszerzett játékaikkal minél több embert elérni. Ugyanakkor sem a Starfield, sem pedig a Redfall nem fog megjelenni PlayStationre, ellenben szinte minden más platformra igen. Mások véleménye szerint az Xboxnak még mindig nincsenek lényeges, AAA-kaliberű exkluzív címei, pedig már a generáció harmadik évében járunk.

A fenti kommentekkel lehet egyetérteni és vitázni is, azonban tagadhatatlan, hogy ezzel a lépéssel is igyekszik a Microsoft minél jobb fényben feltűntetni magát. Az FTC-t nem hatották meg az egyezségek, mindről részletes dokumentációt kértek be, valószínűleg az EE-vel kötött új megállapodásról is kérni fogják a szükséges anyagokat.

1.
1.
crytek
Nagy tudom mekkora a jelentősége de újabb hely okézta le a DEALT

https://www.trueachievements.com/n53512/xbox-activision-deal-approved-south-africa
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...