CliffyB a LawBreakers visszatérését teaseli

  • Írta: szlav
  • 2023. április 15.
  • Hír
Link másolása
A LawBreakers rosszkor volt rossz helyen. Az Overwatch-csal szembeszálló lövölde pillanatok alatt elvérzett, a játék rendezője, Cliff Bleszinski azonban most valami egészen érdekeset kezdett el teaselni.

"Épp most kaptam egy üzenetet az ügyvédemtől... a LawBreakersszel kapcsolatban. Hamarosan újra jelentkezem!"

Csupán ennyi állt CliffyB egyik legfrissebb Twitter-bejegyzésében, az üzenet azonban világos: úgy néz ki, hogy van esély a LawBreakers feltámadására. Ahogy azt már a bevezetőben említettük, a játék legnagyobb problémája az volt, hogy rossz időben készült el, kegyetlen konkurencia mellett. A 2010-es évek második felében iszonyatos lángra kaptak a csapat alapú, különleges képességgel rendelkező operátorokat felvonultató FPS-ek, közülük pedig egy sem aratott akkora sikert, mint a Blizzard nagy dobása, az Overwatch. Ugyanekkor indult meg a (gyakran ingyenes) battle royale-játékok térhódítása is. Fortnite és PUBG... csak hogy két "apró" nevet említsünk.

Ekkora titánok árnyékában pedig esélye sem volt a LawBreakersnek. A játék alig egyetlen év alatt lehúzta a rolót, az orbitális bukás pedig a sírba rántotta magával Cliff Bleszinski frissen alapított stúdióját, a Boss Key Productionst is. Az Epic Games egykori csodagyereke (Unreal, Gears of War) azóta sem lábalt ki teljesen ebből a bukásból, most azonban talán egy kevés reményünk lehet arra, hogy második esélyt kaphat a CliffyB évek óta elföldelt projektje.

"Nem tudom felfogni, hogy az emberek szurkoltak azért, hogy a LawBreakers megbukjon, miután pedig ez megtörtént, hirtelen rengetegen támogatják a visszatérését. A gamerek furák, yo. -- A csapatunk a lelkét is kitette a játékért. Egy csomó embert átköltöztettem a világ másik feléről csak azért, hogy dolgozhassanak rajta, erre meg az internet: 'Hajj jajj, dehát senkit nem érdekel a játék!!!'. A stúdió bedőlt, én pedig évekig mély depresszióba kerültem a szörnyű bűntudatom miatt."

Bleszinski fent olvasható további tweetjeiből jól látszik, hogy mennyire fontos volt számára a LawBreakers. Reméljük, hogy valamilyen formában tényleg magára találhat a játék - habár egyelőre az sem egészen tiszta, hogy kihez tartoznak az IP jogai. Mivel a Boss Key Productions feloszlott, jó esély van rá, hogy a játék egykori kiadójánál, a Nexonnál maradhattak a reboothoz elengedhetetlen jogok - no de akkor miféle infóval jelentkezhetett Bleszinski ügyvédje?

4.
4.
br1Koo
Az a rettenetes, hogy pont az ilyen képregényes, vattacukor gen z szutyok szar játékokból lehet manapság már dunát rekeszteni, és még az egykor komoly designnal rendelkező játékok is beálltak a sorba (Counter Strike, Pubg stb.). Most pont azzal lehetne rohadt nagyot szakítani ha be merne egy fejlesztőcsapat vállalni azt, hogy minimalisztikus hud, kikúrt jó sötét és véres atmoszféra, egyszerű de élvezetes játékmenettel, meg ütős level designnal. Csak ugye aki nem mer az átlagtól eltérni a profit elesés félelme miatt, az nem is fog gecinagyot tarolni.
3.
3.
markoci555
engem addig érdekelt, amíg csak concept artok votak, amint kiderült hogy ilyen online lövölde lesz, szinte előre lehetett látni, hogy bukás az egész, nem tudom honnan veszi, hogy rengetegen támogatnák a visszatérést, volt valami aláírásgyűjtés vagy az emberek dülekednek a fórumokon?

Ha a játékkészítők normálisan csinálnák meg az ilyen játékokat, p2p szervertámogatással, akkor az ilyen halott projektek a lelövés után se halnának ki, ha tényleg olyan jók, de mivel nem így csinálják, nem hinném hogy akárki a lelkét is beletenné
2.
2.
KratoS
Clyiffy inkább össze kéne ütni egy jó kis Gears dlc-t! Az még jól ment! Az aréna súterek meg a kutyát se!
1.
1.
nemrobotvagyok
A tweet az egy dolog.
Ezeken az alapokon mindenki egyenlő és mindenkinek fontos a saját dédelgetett bármije. Én sem azért vagyok hátrányos helyzetben ha éppen, mert én ezt választom és nekem ez a fontos hogy most hátrányos helyzetben legyek, biztos önálló lakhatás nélkül pl.A saját országomban akár, nem a világ másik pontján, nem hogy még költöztetnének is.
Sajnáljuk, tényleg. De most már falnak érhetnénk a kitartott digitális művészek további kitartásán és a rimánkodást betenni a többi polgár rimánkodásai alá,-mellé.
Amit ezek csinálnak(digiartists), az a kábítószer egy új formája és akinek ilyenkor baja van, annak az a baja, hogy nem ők a dílerek, hanem most éppen más.
Mert ezekből van bőven.

Kb az a helyzet most már velük valós társadalmi szempontból, mint a "tehetségkutatott" énekesekkel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...